Spontánní porod po předchozím císařském řezu

lenka56501
13. črc 2015

Ahoj vsem.Ma nektera maminka zkusenost spontannim porodem po predchozim porodu cisarskym rezem?
Rodila jsem trikrat,posledni cisarem,ted se pokousime o miminko a chtela bych vedet nazory,zkusenosti vas.Dekuji

des
18. črc 2015

Ahoj, když jsem to po prvním císaři studovala já, tak jsem se dočetla, že šance na přirozený porod je cca 50%. Např. u nás v Kladně mají tři podmínky, aby to zkusili: 1) matka musí chtít 2) síla jizvy musí být v pořádku (ale přesnou specifikaci neznám, měří na UTZ) 3) váhový odhad miminka (mám dojem, že do 4 kg). U mě se nakonec krásně povedlo, asistentka se pořád vyptávala, zda jizva bolí, ale necítila jsem ji vůbec. Držím palce, ať to vyjde dle tvých představ!!

terinda
18. črc 2015

Ano, a vím o několika případech 😉

zabzulka
18. črc 2015

ahoj, sama jsem to nezažila, ale určitě to jde. Kamarádka má tři děti, první rodila akutním CS, za rok a půl přirozeně porodila dcerku a za další rok druhou. Takže i docela brzy po sobě a vše bylo v pořádku.

golymetr
18. črc 2015

Mám 4 děti, první sel přirozeným porodem druhý šel císařem třetí sel přirozeně po císaři a čtvrtý šel taky přirozeně po císaři, jen mně teď naposledy bolela jizva víc tak mi porod vyvolali asi 5 dní před termínem, pr dlí mi vodu a malí se narodil za 3,5 hodiny. Záleželo na mně jestli chci přirozený porod po císaři a doktoři me podpořili.

lenka56501
autor
18. črc 2015

Vsem vam moc dekuji za odpovedi 🙂

luciinka001
18. črc 2015

Presne jak pise @des, ptaji se na tyhle tri veci a hlavne se porad ptaji zda neboli,nepne jinak se musi jit hned na cs..ja sem rodila po cisari rok a pul a v pohode 🙂

vetyver
21. črc 2015

21mesicu po sekci jsem porodila přirozeně syna, 4kg a 52 cm ;) nikdo neodhal správně jeho váhu, po porodu mi gynekolog řekl že kdyby to věděli tak jdu na sekci. Přitom porod byl rychlovka (celkem cca 7h, do 2h od příjezdu do porodnice byl venku 🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru