Streptokok - přenos infekce na dítě

aalleenn
28. dub 2017

Ahoj, je možné ihned po porodu odebrat dítěti krev a zjistit, jestli nebyla infekce přenesena na dítě, v 36tt mi zjistili streptokoka v porodních cestách, a ráda bych měla jistotu, že dítě nenakazím ikdyž budou podaná antibiotika, díky za info

majus6
28. dub 2017

@aalleenn nejde, v krvi by to bylo poznat az ve chvili, kdy bude rozvinuta infekce a to bude uz mit i dalsi priznaky. Ihned po porodu nezjistis nic. Streptokok je u zen hodne casty a prenos infekce vzacny i kdyz se antibiotika nepodaji. Kdyz je stihnes, tak se neboj, kdyz ne, tak je taky velka sance, ze se nic nestane.

soyevita
28. dub 2017

@aalleenn Přesně jak píše majus6,vůbec se toho neboj.Přenos je velmi vzácný,v jiných zemích ani antb.nepodávají.

netopejr
28. dub 2017

Blbne se s tim akorát v CR. Dokud nepraskne voda, nemá se k dítěti jak dostat, takze prevence je žádná dirupce. Nejpravdepodobnejsi zpusob zavleceni k dítěti je častými vnitřnímu vyšetřeními během porodu, zvláště pote, co odtekla voda. Takže nenechat se moc vyšetřovat. Měla jsem 3x, zadna ATB, maji sva negativa, jejich podávání není opodstatněné, vůbec zadne komplikace. Daleko pravděpodobnější je nozokomialni nakaza.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru