icon

Přemnožený streptokok agalactiae v těhotenství

veronikagahura
2. črc 2021

Zdravím všechny,

jsem nyní ve 27. týdnu těhotenství a od jeho začátku mě trápí přemnožený streptokok agalactiae v pochvě (3 křížky). Žádná jiná bakterie se tam zatím neobjevila. Streptokok byl léčen už 2x Dalacinem, jednou Macmirorem, jednou i celkovým penicilinem v kombinaci s boraxovými globulemi. Na poslední kontrole ale stále masivně přemnožený :( Projevuje se silnějším výtokem. Lékař mi řekl, že mi nato už nic dát nemůže a pokud mě výtok vyloženě neobtěžuje (nesvědí, nepálí), tak to zatím řešit nebudeme, uvidíme na další poradně, ale že by to řešil až u porodu antibiotiky do žíly.. Prý si mám koupit zatím něco na úpravu pH v pochvě. K tomu užívám už 3 měsíce probiotika orálně.
Taky do sebe nechci pořád cpát nějaké léky, přijde mi, že čím víc si toho zavádím, tím se to snad stále zhoršuje. Ale mám zároveň hrozný strach o miminko.. Bojím se, aby streptokok nezpůsobil infekci a předčasný porod a potom při porodu, aby se miminko nenakazilo. Minulé těhotenství skončilo v 16. tt právě pro zánět plodových obalů, proto jsou mé obavy o to větší.

Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu prosím někdo s podobnou zkušeností? Měla jste ho některá celé těhotenství přemnoženého a vydržely jste až cca do termínu? Rodila jste případně některá s přemnoženým streptokokem a miminko se stejně nenakazilo? Vím, že se říká, že ho má každá třetí - ale předpokládám, že asi ne masivně. A pokud ho mám tolik, tak je asi riziko nákazy mnohem větší? Podařilo se případně některé z Vás nějak omezit streptokoka jinak, než antibiotiky?

Moc děkuji za všechny Vaše zkušenosti..
Veronika

malinkaelinka
•
2. črc 2021

Doporučuju kapat dvakrát denně tinkturu z lichorerianice, česneku a grepoveho jadyrka. Já tím ted vyresila E.coli v pochve i moci. Po takové dávce antibiotik maximálně doporucuju ozdravit střeva- kefiry a spol, kvasena zelenina, kombucha, vodni kefir. Hodně vlákniny, semínka, čerstvá zelenina, silné vývary.

neomenia
•
2. črc 2021

Pokud ti streptokok agalactiae nedela potíže, nemá se ani prelecovat, jelikož se stejně zase objeví, což je tvůj případ. U porodu dostaneš infuzi ATB, aby se neohrozilo streptokokem mimi. To je vše.

guliii
•
2. črc 2021

Měla jsem streptokoka celé těhotenství. Gynekoložka mi říkala, že vadí až u porodu, tak jsme jeli do porodnice včas, aby vykapala infuze. Objevuje se znovu a znovu, když nedělá problémy tak prý nevadí. Ale celkově na omezení kvasinek, infekcí atd. se doporučují jíst potraviny jako je kyselé zelí, zelenina, zakysane mléčné výrobky a omezit cukry a bílé pečivo.