Přemnožený streptokok agalactiae v těhotenství

veronikagahura
2. črc 2021

Zdravím všechny,

jsem nyní ve 27. týdnu těhotenství a od jeho začátku mě trápí přemnožený streptokok agalactiae v pochvě (3 křížky). Žádná jiná bakterie se tam zatím neobjevila. Streptokok byl léčen už 2x Dalacinem, jednou Macmirorem, jednou i celkovým penicilinem v kombinaci s boraxovými globulemi. Na poslední kontrole ale stále masivně přemnožený :( Projevuje se silnějším výtokem. Lékař mi řekl, že mi nato už nic dát nemůže a pokud mě výtok vyloženě neobtěžuje (nesvědí, nepálí), tak to zatím řešit nebudeme, uvidíme na další poradně, ale že by to řešil až u porodu antibiotiky do žíly.. Prý si mám koupit zatím něco na úpravu pH v pochvě. K tomu užívám už 3 měsíce probiotika orálně.
Taky do sebe nechci pořád cpát nějaké léky, přijde mi, že čím víc si toho zavádím, tím se to snad stále zhoršuje. Ale mám zároveň hrozný strach o miminko.. Bojím se, aby streptokok nezpůsobil infekci a předčasný porod a potom při porodu, aby se miminko nenakazilo. Minulé těhotenství skončilo v 16. tt právě pro zánět plodových obalů, proto jsou mé obavy o to větší.

Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu prosím někdo s podobnou zkušeností? Měla jste ho některá celé těhotenství přemnoženého a vydržely jste až cca do termínu? Rodila jste případně některá s přemnoženým streptokokem a miminko se stejně nenakazilo? Vím, že se říká, že ho má každá třetí - ale předpokládám, že asi ne masivně. A pokud ho mám tolik, tak je asi riziko nákazy mnohem větší? Podařilo se případně některé z Vás nějak omezit streptokoka jinak, než antibiotiky?

Moc děkuji za všechny Vaše zkušenosti..
Veronika

malinkaelinka
2. črc 2021

Doporučuju kapat dvakrát denně tinkturu z lichorerianice, česneku a grepoveho jadyrka. Já tím ted vyresila E.coli v pochve i moci. Po takové dávce antibiotik maximálně doporucuju ozdravit střeva- kefiry a spol, kvasena zelenina, kombucha, vodni kefir. Hodně vlákniny, semínka, čerstvá zelenina, silné vývary.

neomenia
2. črc 2021

Pokud ti streptokok agalactiae nedela potíže, nemá se ani prelecovat, jelikož se stejně zase objeví, což je tvůj případ. U porodu dostaneš infuzi ATB, aby se neohrozilo streptokokem mimi. To je vše.

guliii
2. črc 2021

Měla jsem streptokoka celé těhotenství. Gynekoložka mi říkala, že vadí až u porodu, tak jsme jeli do porodnice včas, aby vykapala infuze. Objevuje se znovu a znovu, když nedělá problémy tak prý nevadí. Ale celkově na omezení kvasinek, infekcí atd. se doporučují jíst potraviny jako je kyselé zelí, zelenina, zakysane mléčné výrobky a omezit cukry a bílé pečivo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru