Tetanie a císařský řez

petraneko
10. dub 2016

Ahoj, jsem ve 32tt a z gynekolozkou jsme probiraly uz jak se bude rodit. Trpim tetanii s hyperventilaci, extremne nizkym tlakem a lecim se na psychiatrii se smisenou anxiosne depresivni poruchou. Pani doktorka psychiatricka se priklani k cisarkemu rezu, kvuli psychickemu bloku a mozne nespolupraci pri porodu.. jeste potrebuji vyjadreni od neurologa. Ja sama jsem taky pro tuhle cestu, protoze se znam a znam svuj stav a pocit.. Ma s tim nekdo zkusenost? Ze by vam byl doporucovan radsi cisar? Diky 😵

pety91
11. dub 2016

Na to asi nejde odpovědět, ty se znáš sama nejlíp a víš co je pro tebe menší stres jestli spontánní porod nebo plánovaný císař. Menší stres - menší riziko hyperventilace a křečí.

petraneko
autor
14. dub 2016

@pety91 jj myslela jsem si, ze uplne presnou odpoved nedostanu 🙂 mas pravdu, ze je to asi individualni. 😉

meriamonk
14. dub 2016

Ja mam take tetanii a rodila jsem prirozene s tim, ze jsem asi unavou a stresem dostala tezky zachvat, cele telo se traslo, nemohla jsem mluvit, kdyz jsem se postavila propadli mi nohy a nakonec jsem sla cisarem. Uvidis je to na rozhodnuti a lekarich.

petraneko
autor
14. dub 2016

Uff, tomu se chci vyhnout prave. No pristi tejden kontrola na neurologii, tak jsem zvedava jestli bude souhlasit s psychiatrem..

meriamonk
14. dub 2016

Ono se to muze a ani stat nemusi. Trauma z toho nemam, doktori se rozhodli v pravou chvili k cisari. Je to uz delsi doba a vidim to tak, ze jsme obe v proradku a zdrave🙂. Drzim palec

petraneko
autor
14. dub 2016

Jasny 🙂 ja jsem pro to neriskovat 😀 ale ono se uvidi 😵 diiiky.!

boubelata1971
9. lis 2016

@petraneko dobrý den take planujem s partnerem miminko jenže mám panickou depresivní poruchu a ještě latentní tetanii při zacvvatu probíhá hyperventilace a toho bych se bála u porodu že by mohlo mit miminko hypoxii nedostatek kyslíku

petraneko
autor
15. lis 2016

@boubelata1971 no, tak i přesto že mi 3 doktoři potvrdily sekci, měla jsem 3 doporučení.. psychiatr, neurolog a gynekolog.. tak mě pak doktor nechal odrodit klasicky, nedostala jsem ani epidural, a ještě mi bylo vyčítáno, že špatně dýchám... jenže to díky hyperventilaci nešlo jinak 🙂 vůbec doporučení nerespektovali! Nakonec musela malá ven vakupumpou, kvůli kyslíku, protože jsem neudýchávala. No vzpomínky moc hezký nejsou.. ale dopadlo to dobře. Nejspíš jsem chytla blbou směnu nebo doktora.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru