icon

V kolikátem tt jste rodily?

5. dub 2021

Ahoj maminky, v kolikátem tt jste rodily? Teď v jedny diskuzi jedna maminka rodila v 36tt,druhá taky, další 37tt....... Nikde nevidím, že by někdo rodil tak nějak v termínu a docela mě to překvapuje. Kdy jste rodily vy? Já s prvním mimcem v termínu. Čekám další, tak jsem na to zvědavá.

Strana
z3
loylii
6. dub 2021

37+4 ale plánovaný CS a chodila jsem obden otravovat kdy už.. jak mi řekli - dopečeno, chtěla jsem je už mít u sebe. Kdybych cekala až se ozvou sami, určo bych to do 40.tt dokopala. Ale měla jsem injekce na srazlivost krve a u toho vznikají špatne scénáře v tehle týdnech 37-40.tt.

raquelka
11. dub 2021

Rodila jsem 40+1

autor
11. dub 2021

@katule1990 jaké problémy?

tasimia
11. dub 2021

38tt skrze Preklampsie 🙂.

katule1990
11. dub 2021

Syn přestal v břiše růst, byl koncem pánevním a při kontrole mi natočili monitor a prý strašný, že je to na akutního císaře. Pak si mě tam teda ještě 4 dny nechali a dělali snad 5x denně monitory. Při císaři se ukázalo, že byla zakalená plodová voda, hodně přirostlá placenta (musela jsem po porodu na další revizi) a syn měl 6x omotaný pupečník kolem krku. V 37+1tt vážil jen 2,1 kg. Ale naštěstí je zdravý, teď je mu 5 měsíců a má přes 5 kg 🙂.

agneska7
11. dub 2021

@katule1990 a na utz nic nepoznaly ? Průtoky byly ok ?

katule1990
11. dub 2021

@agneska7 Na ultrazvuku už byl několik týdnů menší oproti tabulkám. Nejdřív asi o 2 týdny, pak o 3,5 a pak asi i o víc a už nerostl vůbec. Průtoky byly v pořádku, dělali mi je před porodem ty 4 dny hospitalizace každý den. Omotaný pupečník prý nejde z ultrazvuku poznat. Moc to nechápu, když jdou zobrazit orgány, cévy v pupečníku a tak, ale prý to poznat nejde, ptala jsem se více doktorů.

agneska7
11. dub 2021

@katule1990 děkuji za odpověď , řeším teď něco podobného malý je menší o 2 týdny a v pátek se uvidí jestli poroste ..průtoky jsou ok tak doufám že to bude dobrý

katule1990
11. dub 2021

@agneska7 Může to být prostě jen menší miminko, nemusí to vůbec nic znamenat. Taky ten jejich odhad nemusí být přesný. Pokud by se to prohlubovalo, tak by to asi řešili a porod pro jistotu vyvolali dřív. Syn zaostával hlavně co se týče bříška, nožička byla taky menší, hlavička zaostávala nejmíň, to je typický pro selhávající placentu. Hlavně, jestli vás hlídají, určitě to bude dobrý. Držím palce 🍀.

agneska7
11. dub 2021

@katule1990 ano naštěstí hlídají ale musela jsem si to ,,vydupat,, můj gynekolog nic neřešil , moc děkuji 😊

katule1990
11. dub 2021

@agneska7 Moje gynekoložka právě taky nic neřešila, mávla nad tím rukou, že to bude jen menší miminko. Jenže jsem ve 35tt jela do nemocnice, že už 3 dny skoro necítím pohyby, tam sice vše v pořádku, ale měla jsem právě radši za 14 dní přijet na kontrolu kvůli tomu, že byl syn menší, a tam se pak ukázalo, že to není dobrý. Takže ačkoli to většinou v pohodě je, je dobře, že to sledují a člověk se nemusí bát 🙂. Zpětně chápu, proč jsem ty pohyby necítila a proč se syn neotočil - byl zamotaný do té šňůry.

agneska7
11. dub 2021

@katule1990 ještě že to dobře dopadlo 🙏

Strana
z3