Video z porodu, ve které porodnici to umožňují?

hnup
6. zář 2015

Holky, chtela bych si natocit porod, mate zkusenost ve ktere porodnici to umoznuji? Pokud nejaka z vas ma natocen porod, jak casto se pak na video divate? Ukazovalo jste video i rodicum nebo kamaratkam?
(Prominte chyby, ale pisu z mobilu)

anniesfibis
6. zář 2015

Zkusenost nemam, ale tocit muzes urcite vsude-je to tvuj porod...jen ta dalsi osoby u porodu se dsl plati

im4fun
6. zář 2015

Nekde se tocit da, ale vetsinou maji zakazano toceni tech 'inkriminovanych' partii rodicky. O to se musis zajimat v porodnici kde budes rodit

im4fun
6. zář 2015

@hnup jinak si nedovedu predstavit, ze bych nekomu ukazovala takoveto video a uprimne bych se ani nepodivala na kamaradky video. Proc taky? Zas tak zajimava podivana mi to neprijde.

anniesfibis
6. zář 2015

@im4fun myslim, ze je to velmi zajimave, ale samotna bych se tocit nechtela nechat. Toceni imtimnich partii nevim-proc vy to melo byt zakazano? ..kdyz s tim souhlasi sama zena.

loc
6. zář 2015

@hnup Mne to teda jako super napad neprijde, uprimne, na to, jak zpocena s utrpnym vyrazem ve tvari tlacim a kricim, bych se nechtela divat ani ja sama, natoz to ukazovat znamym nebo rodine. A intimni zabery se natacet nesmi, ale samozrejme je lepsi se informovat v konkretni nemocnici. Ale i kdyby to teda povolili, ty by ses chtela divat na to, jak leze hlavicka, vsude je krev atp.? A ukazat to nekomu ( vcetne deti a manzela) snad ani nejde... Samozrejme nekteremu chlapovi by to nevadilo, ale napr. ten muj by to opravdu videt nechtel.

Ale co clovek to nazor, proto jsem ti psala ten muj negativni, abys videla i jinou stranku, samozrejme respektuji, ze nekomu to jako dobry napad prijit muze...

A jeste jeden tip na zaver - pokud chces mit video ze salu, doporucuju zaukolovat manzela/partnera, aby natocil osetrovani miminka na boxu, my to tak udelali a tohle video si rada poustim do dnes. A maly ho bude rad sledovat urcite taky, az z toho bude mit rozum 🙂

loc
6. zář 2015

@anniesfibis Zakazano tocit intimni partie je. Az budes chodit na kontroly pred porodem uz do porodnice, daji ti spoustu dokumentu, ktere musis podepsat a jednim z nich je i tohle.

shine2015
6. zář 2015

Ja bych do toho nesla....ani nahodou a uz vubec to poustet v rodine ci kamaradkam....me to prijde mimo....ale pokud nekdo chce....ja se radeji podivam na oslavu narozenin...vanoc atd

tesorino1234
6. zář 2015

@hnup Chod do toho a nikoho sa nepytaj na ich nazor,bude to tvoja pamiatka a ked budes mat deti a budu to chciet vidiet alebo len tebe pre spomienku...urcite si to natoc,ked mas tu moznost,ja banujem doteraz...lahko to vymazes,ale ked to nemas nemas co vymazat...tak sa nikoho nepytaj 🙂

anniesfibis
6. zář 2015

@loc to jsem nevedela, ale opravdu nechapu proc toto narizeni je. Porod je proste spojen s tim, ze dite leze kudy leze.

im4fun
6. zář 2015

@anniesfibis to je prave ta vec nazoru. Me to zajimavy neprijde...Divat se na porod nejake kamaradky...
Proc to je zakazane nevim, proste to tak v nekterych porodnicich je, za to ja nemuzu

lenka5731
6. zář 2015

to by me vůbec nenapadlo.. nechtěla bych na to koukat ja sama natoz to nekomu ukazovat. nedovedu si představit koukat na porod kamarádky. přijde mi to uplně mimo. 😕 nedivim se, ze to porodnice zakazují, je to spousta dukazu proti personálu.

hnup
autor
21. lis 2016

@lenka5731 pokud to dopadne, ze misto vzpominky jsou z toho dukazni materialy proti personalu tak asi neco delaji spatne. V pripade, ze nepochybi jsou to pri sporu dukazy pro ne.
Nechci do porodnice, kde postupuji spatne a jeste to budou maskovat, nedej boze hazet na mne.

anniesfibis
21. lis 2016

@loc zadny takovy mat. jsem nepodepisovala...myslim, ze jde spis o to, ze se chranej...kdyz neni dukaz, neni nic

loc
21. lis 2016

@anniesfibis a dovolili ti ten porod natacet? Jinak ja mezi tím taky porodila a myslim, ze zadny takovy papir mi uz podepisovat nedavali (ale ruku do ohne bych za to nedala). Mozna to souvisi s novym obcanskym zakonikem - zakon o zdrav. sluzbach to snad umoznuje, ze pacienti mohou porizovat videozaznamy pri poskytovani zdravotni pece.

kami1984
21. lis 2016

Viděla jsem video od Luboše Brabce, točil porod, ale jaké byly podmínky?? Každopádně video je dojemné, opravdu o zrození a ne o natáčení a číhání, zda-li personál udělá chybu... Vím, že si ženy přizývají i profi fotografky a vznikají krásné snímky
Co si pamatuji, ve FM jsem nepodepisovala, že mi nikdo nesmí natáčet a fotit intimní partie

anniesfibis
21. lis 2016

@loc ee..ja ani nechtela ;) ..reaguji jen, ze uz mam zkusenost po..psalas, ze dostanem papir o tom..v poho

loc
21. lis 2016

@anniesfibis jj, ted na to koukam, ja si te spletla s autorkou 😀 . Podle me je to opravdu tim novym obcanskym zakonikem, ktery plati od ledna 2015, ze uz to nemocnice zakazovat nemuzou. Ja poprve rodila 2014.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru