Vychytávky do porodnice 🙂

johnirvingfan
6. led 2017

Dobry den, mile maminky, rada bych Vas poprosila o cenne rady. V dubnu nejspíš strávím par dni v porodnici 🙂 A potřebovala bych poradit, co si s sebou /kromě běžného seznamu věci do porodnice/ přibalit, co jste ocenily, že máte, nebo jste si říkaly, že nemáte, ale ocenily byste 🙂 Napr. osetrujici kosmetika, specialni pradlo, vlastni kosile, jednorazove prádlo, jakou značku vložek doporučujete :D...Nemusí to byt jen rada na materialni veci, ale klidne i zkusenost. Co je dobre si napr. zářídit a pod./nadstandardní pokoj zbytečnost? nebo výhoda?/ Jsem budoucí matka amatér 🙂 Za každou radu budu ráda. Pište, cokoliv Vás napadne. A mám ještě jeden dotaz-kde koupit a kolik kusů kojících podprsenek :D Podotýkám, že na velká prsa😇
Mockrát děkuji za Vaše zkusenosti 🙂

eldrag
6. led 2017

Mam prsa e/f a koupila jsem si podprsenky a kojici tilka cariwell jsou sportovnejsi a pak na bonprix. Dobre za hezkou cenu. Kup si sitovane kalhotky z lekarny ne ty sinty z drogerii abri fix. Flozky batist flower. A doporucuji nejake sladkosti do tasky a slazeny kojici caj at ti nosi podle chuti z domova ty nemocnicni jsou vetsinou ble. Ja nepiji meltu takze mi nosili kravik krabickove mleko s brckem. A na doplneni bilkovin doplnek stravy protifar a nebo kvalitni maso. (Kurizek mi taky nosili na tajnacku)😉

eldrag
6. led 2017

Pisu s chybama pardon.

dvoraiv
6. led 2017

Cetla jsem na internetu ruzne seznamy, co s sebou, ale vim, ze jsem toho vezla zbytecne moc a naopak neco chybelo. V teh. mi nenatekaly nohy, ale silene mi otekly kotniky po porodu, maminky s vice detmi to cekaly a mely sebou kompresivni pod/nadkolenky a super. Taky jsou bezva kojici caje nebo homeopatika na kojeni rovnou sebou. Ty jednorazove kalhotky urcite, poporodni vlozky (nemaji lepivou stranu a jsou ponekud vetsi 😀), mast na prsa, super je Purelan Medela. Naopak zbytecne jsem tahla kosmetiku pro mimi, dudliky, obleceni pro mimi (zalezi ale na porodnici, v HK pujcuji jejich na celou dobu). A zupan jsem taky tahla zbytecne, taky pujcovali.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@dvoraiv Děkuji moc 🙂 Třeba ty čaje a homeopatika by me nenapadlo a je to super nápad.

jesica11
6. led 2017

Ja jen poradím, ze na porod si nechej nemocniční košili (měla jsem ji dost od krve) a az po porodu jsem vybalila svoje. Ja byla s jídlem i pitím spokojená. Vem si i nějaký krém na bradavky. A také se mi osvědčilo vlastní oblečení pro miminko. Dcerka byla drobeček a z těch nemocničních oblečení ji lezly celé ramínka.

uhz
6. led 2017

Sitove kalhotky doporucuji s nohavickou, ma napr. Hartmann. S sebou kojici caj od Weledy a kojici homeopatika. Jeste bych doporucila nejaky setrnejsi bio antiperspirant, napr. od Biodermy. Clovek se fakt desne poti a zas bych na sebe uplnou chemii neplacala..kosile je lepsi erar, pokud tam je clovek par dni, beztak se porad prevlika. A nejvetsi vychytavka je nadstandard, ja teda byla v porodnici skoro 3 tydny a za me nejvic nejlepsi investice!

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@eldrag Chyby nevidím 🙂 Díky za tip na konkrétní značky. Musím si dělat průběžný seznam. Dekuji🍀

netopejr
6. led 2017

Kalhotky sitovane z lékárny, velikost Ti poradí dle Tvých rozměru. Vložky porodnice tyto https://m.lekarna.cz/vlozky-porodnicke-samu-mid...
Pozor - v lékárně dávají automaticky stejne ale mini velikost - ty jsou prolate krátké, ty miDi objednávají obv.do druhého dne. Jeden balík s sebou by mel.stacit, druhej na.doma. Ja si na cely šestinedělí beru tri, většinou mi trochubzbyde, ale 2 by mi nestačilo. Pokud někdo kdyztak dokoupi, 2 staci, pak se uvidí. Ja si vlozku měním skoro po každým wc.
Něco na jídlo, nějakou rezervu, piti nebo flašku na piti nebo na vodu.
Knížku nebo jiny cteni nebo muziku nebo tak něco, mimino většinou ze začátku spi vic nez potřebuješ Ty.

Nadstandardni pokoj doporucuju, některý novosi maji pak bříškobol a placou celou noc. Muzes.se.tudiz mevyspat unavena po porodu, pze jine mimi bude k neutiseni. Nebo Tvoje, a je to pak neprijemny. Nekde majinproblemy s miminem na pokoji, když to není nadstandard. Nekde zas s navstevama, ale když už za vama přijde tatínek, tak byt x hodin nq chodbě nic moc. Muze Ti taky byt slabo ap. Nebo pokud návštěvy na pokoji jsounok, tak tam mas bud posluchače,nebo chceš spat a pletou se Ti tam cizi lidi. Muze jich tam chodit hodně, mízou byt hlucni, muzou chodit nachrchlani. Osobně první dny s.miminem pokládám za velmi soukromé a.tohle velmi rusici. Někdy se to sejde velmi dobre se spolubydlící, bajecne pokecate, jste ohleduplné atp, ale někdy ne, a co potom. Takže za me nadstandard ano.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@uhz Děkuji za radu. O nadstandardu právě uvažuji. Jsou zas maminky, které to považuji za zbytečnost a jsou radši ve společnosti dalších maminek, tak jsem nevěděla, jestli to není přežitek, ale asi bych ten čas raději trvnila sa má, respektive s rodinou v soukromí. Ten antiperspirant je dobra ráda, děkuji. Jak píses, potřeba je, ale zase ne žádný driak. Taky me k tomu napadá, že bysme se údajne neměly prezije umělými vůněmi?, aby si děťátko zvyklo na nasi přirozenou vůni.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@uhz Promiň, pisu jak hotentot. Mobil mi sám upravuje. Musím si to po sobe vic cist.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@netopejr Děkuji za odpověď a hlavně za ten nadstandard. Pomohlo mi to se rozhodnout, ještě teda, aby meli volno 🙂

uhz
6. led 2017

@johnirvingfan Neco na tom bude, ja mela krem, mydlo i vsechnu kosmetiku neparfemovanou a bez parabenu a tak, ale pouzivam to bezne. Ono to neskodi se nepatlat zbytecnostma. Pokud clovek nechce utracet moc, maji i treba v DM cenove uplne v pohode dostupnou Alverde. Jako ja popravde o cizi maminky nestala, kluky jsem nakonec mela 10 dni na JIP, porad za nema chodila, odstrikavala.. byla jsem rada, ze me ve chvilich "volna" nikdo nerusi. Takze u me trochu jiny pripad. Navic by mi prislo divne nemit tam mimina a poslouchat cizi.. manzel chodil kolikrat pozdeji vecer, mohl byt jak dlouho chtel, a tak. Kdyz jsem chtela byt socialni, sama jsem si vylezla na chodbu. Clovek porad odsava/koji, sprchuje se 100x denne, pokud ma mumco hned u sebe, zvyka si.. za me je to intimni zalezitost a fakt bych u ni nechtela mit cizi navstevniky 🙂

podestatka
6. led 2017

Rodila jsem dvakrát,dvakrát jsem měla nadstandart 🙂 Nejvíce jsem po porodu ocenila soukromí a klid,manžel mohl na návštěvu i večer. Kromě výše uvedených věcí,které také doporučuju,jsem po druhém porodu používala po sprchovani na utreni jednorázové kuchyňské uterky. Hodně jsem krvacela a tohle bylo určitě praktičtější 🙂

aviv
6. led 2017

Já po manželovi chtěla brýle proti sluníčku, ale to byl extrém : dcera se narodila v květnu a já celé dny seděla u otevřeného okna a opalovala se: z porodnice jsem šla opálená jak od moře .))

U syna jsem chtěla donést fén na vlasy, využila jsem i na osušování intimních partií - přišlo mně to šetrnější než nemocniční toaleťák.

Nadstandard jsem měla podruhé, jednolůžák, ten mi zařídil můj porodník aniž jsem ho vyžadovala - a největší zážitek byl ten, že mě sestra před vizitou sprdla, že tam mám bordel, abych si to honem uklidila .) Takže já hnedka po porodu šůrovala pokoj 🙂
Poprvé jsem byla na dvoulůžáku a myslím, že to bylo lepší, neuměla jsem nic a paní vedle na lůžku mně poskytovala cenné rady 🙂 Pravda, ona chudák byla na rizikovém a ležela tam už přes dva měsíce, tak měla odposlechnuto .)

jesica11
6. led 2017

Ja nadstandart taky chtela, ale bohužel nebyl volný 😕. Chytla jsem naštěstí pohodovou maminku, ale poslední den dostala deprese (malej ji nepribiral a dostal zloutenku) a ona od rána do rána brecela. Tak strašně jsem se těšila domů, jak nikdy. Byla to velká zátěž i pro me ji pořád uklidňovat. A co se týče kojení, tak jsem malou vždy nakojila těsně před návštěvami, abych pak před cizima lidma nemusela vytahovat prsa.

lusynkova
6. led 2017

Se mnou byl manžel celou dobu v porodnici, takže já doporučuji přibrat chlapa, jestli můžeš 😉. Hodně mi pomohl a bylo super zažívat první dny s miminkem společně.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
johnirvingfan
autor
6. led 2017

@uhz Asi to tam stejne. Ve Tvoji situaci naprosto pochopitelne.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@podestatka Právě, jde mi hodně i o ty návštěvy. Díky za radu ohledně utěrek, super Tip!!!!!!

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@aviv To je právě to, abych pak nebyla nakonec ráda za každou radu 🙂 To je super s tim opalováním 😀

kajalka
6. led 2017

Jako velkou "vychytávku" doporučuju vlastní PA a ambulantní porod 🙂

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@jesica11 No. Člověk si muže tisíckrát plánovat pokoj a nakonec nebude žádný volny a je rozhodnuto. Takže je potřeba počítat se vším.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@kajalka Vlastni PA me taky napadla. Mužu se zeptat...ehm...kolik to tak "vyjde"?

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@lusynkova S nim počítám, jen mám strach, aby se nezhroutil při porodu. Ale mně bude stačit az po nem😝

kajalka
6. led 2017

@johnirvingfan Jak které. Zhruba 600 za konzultace a účast u porodu kolem 3-4000.

netopejr
6. led 2017

A jednorazove plinky pro novose, nekde jsou na pridel nebo vůbec, nemusí to stačit. Dve tri ctyri čtvercový plinky nebo tak neco na mimino pod mimino, mjze taky ublinkavat, zinecku na umyti prdelky. Teda ja umývám vodou, ne chemickýma ubrouskama.
Papírový kapesníčky, toal.papir hodne jemný.
Muze se hodit.gel.z dubove.kury na prip.porodni poraněni,koupele se delaji v nem.blbe,pokud někdo bude chodit kol lékárny, staci dokoupit az v prip,mají bezne.
Vlastni ručník, prip.zupan, přezuvky, kterým nevadí voda.
Nekde maji problem s oblečením, ze třeba dávají jejich, ale když se ditki 2x poblinka nebo dobre pokadi, mají problem dodat na převlečeni, nekde zase maji ve skrince na pokoji zasobu, a kdykoli doplní.
Nějaký pro novose vhodný mydlo, kterým se budeš mit Ty. 😀 Nebo nějaký to přírodní z nějakýho prima shopu.

K tem parfemum a deodorantům: Doporučuje se nepoužívat zpočátku nic, novos miluje vuni sve matky, navíc je to všechno dostchemicky. Smrdět nebudeš, snad všechny matky maji tendenci se sprchovat několikrát denne. Když už, tak něco velmi lehkeho a prirodniho.

Ja se ještě tak vic potim, občas muze tect mliko, takže vic svrsku na převlečeni, at už kojo kosile, rozpinaci pyžamo nebo klidne normální triko. Ja se převlíkám dost často.

Urcite vložky do podprsenky, ale vetsi a savejsi, poslouzi i stara čtvercovka nebo jiny hadr, muze byt mlika dosti a muze stříkat nebo tect.z druhého prsa hodne, když kojis.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@netopejr Děkuji, právě proto se ptám zkušených. Člověk dostane řady, o kterých nemel ani ponětí. Děkuji.👏

ma_cherie
6. led 2017

@johnirvingfan možná příbor na vlastní jídlo (jogurt atd.) pokud tedy budeš mít vlastní . At se nemusíš pokaždé doprošovat. Ale asi záleží nemocnice od nemocnice.. 🙂

luciehutt
6. led 2017

Za mě byl nadstandardní pokoj nejlepší nápad, soukromí, návštěvy kdykoli a jakkoli dlouho, nikdo nerušil... na další porod s sebou vezmu nějaký dobíječ energie (hroznový cukr, trochu čokolády apod.), dost mi to po porodu chybělo. A taky jsem po porodu měla šílenou chuť na džus 🙂. Jinak věci co se běžně berou s sebou jsem koupila na doporučení v lékárně. Taky Cutasept dezinfekce na pupík a borovou vodu na čištění očicek - manžel musel donést, oboje "přikázali" v porodce 🙂. Ruční odsávačku, doma mi vyhovovala víc než elektronická kterou jsem vyfasovala. Rozhodně víc nočních košil nebo pyžam než dvě, malej mě skoro při každém přebalování počural tak jsem si je furt dokola přepírala v ruce ( ještě že bylo zaplé topení 😀).. vzala bych tak 5 ks minimálně 😀 a něco k jídlu na zahnání hladu ( u nás jsem jako první jídlo po porodu dostala zelené fazolky 😒 ). A ještě vlastní toaleťák - s tím šedým levným si to nedovedu představit 🙂. Tak šťastný porod 😉

babuna
6. led 2017

@johnirvingfan podprdu i na velká prsa - sportovní elastickou a pevnou dají se koupit a je to pohodlnější neb se v tom dá spát a nikde to netlačí ...
- fusekle tlustý chlupatý fusekle :D .... nevím ale po porodu (i když to bylo v srpnu - mi mrzly nohy)
- vlastní malý polštářek a já využila i šátek (takový ten co se dá zavinout jako sukně) ale byla jsem ve špitále 14dnů :( takže trocha ,,domova,, se šikla ...
- špunty do uší
- něco dobrého 🙂 čokoládové dobroty, juice, ovoce - i když se tvrdí že při kojení ne - nám to nic neudělalo a pomohlo mi to 🙂
- kojící čaj - je dobrý od Lerosu
- hodně vlastní vody v lahvích
- foťák 🙂
- spoustu kapesníků .... hormony jsou sviň :D
- vlastní toaleťák
- a nějaký relaxační sprcháč - a na spodek gel z dubové kůry ... 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru