icon

Vychytávky do porodnice 🙂

johnirvingfan
6. led 2017

Dobry den, mile maminky, rada bych Vas poprosila o cenne rady. V dubnu nejspíš strávím par dni v porodnici 🙂 A potřebovala bych poradit, co si s sebou /kromě běžného seznamu věci do porodnice/ přibalit, co jste ocenily, že máte, nebo jste si říkaly, že nemáte, ale ocenily byste 🙂 Napr. osetrujici kosmetika, specialni pradlo, vlastni kosile, jednorazove prádlo, jakou značku vložek doporučujete :D...Nemusí to byt jen rada na materialni veci, ale klidne i zkusenost. Co je dobre si napr. zářídit a pod./nadstandardní pokoj zbytečnost? nebo výhoda?/ Jsem budoucí matka amatér 🙂 Za každou radu budu ráda. Pište, cokoliv Vás napadne. A mám ještě jeden dotaz-kde koupit a kolik kusů kojících podprsenek :D Podotýkám, že na velká prsa😇
Mockrát děkuji za Vaše zkusenosti 🙂

Strana
z8
bordeaux_zuzka
6. led 2017

Vlozky Batist Flower.
Sir.kalhotky Tena s nohavickou.
Purelan na bradavky.
Kuchyňské uterky na vysuseni spodku (siti) po sprse. Vim, zni to divne, ale rucnik byste mela hned špinavý a ty kuch.uterky jsou pevnejsi nez kapesnickya toaletak a muzete je hned vyhodit do kose. Na osetreni poraneni a siti uplny balzám.

netopejr
6. led 2017

Ještě bych si vzala vlastni mazáni pro miminko. Koupat vo nemusíš, az budeš chtít. Ale někdy maji zas hlou krev ve vláskách, a někdy maji reakci na plodovku, takže muze byt vhodný az nutný je vykoupat. Pamatuju, jak se me sice velmi ptali, všecko bylo ok a se souvlasem, ale ta jejich mast tak příšerně smrděla, ze místo vonavevo uzlicku jsem to nedavala. Bes. Takže bych si vzala třeba mandlovy olejíček, přírodní, bez ničeho, dela třeba Saloos, nebo kokosový olej přírodní pokud Ti voní kokos, nebo olivovej, nebo Weleda dela pro miminka, mají v lékárně. Je dražší, ale ono je jedno, co si vybereš, mala.lahvicka s sebou bude stačit. Olej se snadno rozetře, dobre vstrebava, hezky nezne maze.

K porodu se muze hodit lahev s pitím, dušený ovoce,hroznovy cukr.

Ja po porodu mam hroznej hlad, takže v noci je do snídaně předaleko. Čokoláda, sušený ovoce, mysli tyčinky, nebo janka. Jídlo Ti pak někdo donese, ale poct, ze když bude hlad, je si co dát.

Jinak pokud ses v situaci, ze za Tebou ma kdo projit, bude moct přijít a umí dojít do lékárny, tak zas není třeba extra blaznit, s vědomím téhle dostupnosti je to dnes myslím mnohem snadnější nez dřív.

janina012
6. led 2017

Mně v porodnici dost chyběl fén na vlasy. Takže určitě doporučuju ten, ale nemusíš ho tahat s sebou, stačí když ti jej někdo donese. Kojící čaj doporučuju Dr. Max, protože v něm není fenykl a mně osobně se z fenyklu zvedá žaludek. A poslední věc, za kterou jsem byla moc ráda - kuchyňské utěrky na utírání spodku po sprše, ať nešpiníš ručníky 😉

verunka_korunka
6. led 2017

Ještě mě napadají boty do sprchy... Míň to klouže a nestojíš v tom sprchaci po x lidech. Papírové utěrky byly super. A sladkého bylo potřeba dost. Měla jsem strašnou chuť na cokoli sladkého asi kvůli kojení...

manys
6. led 2017

Jen k nadstandartu, určitě je lepší, bohužel za mě byl obsazen. Osobně když jsem přijela do porodnice se stahy po 5ti minutách ve 4 odpoledne tak už si mě tam rovnou nechali a šoupli mě za maminkou s mimčem na pokoj, kde jsem byla 5 hodin než mě vzali na sál. Připadala jsem si strašně blbě, že ji musím rušit s miminkem. Navíc bych i ocenila kdyby tam přítel mohl být se mnou, ale kvůli mamince ho poslali domů a zavolali až v těch 9. Takže nadstandart určitě.🙂

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@ma_cherie Je pravda, že už jsem slyšela i to, že dostaly jogurt a priborovy nůž s tim, že prostě lžičky už nejsou. Takže dobrý nápad.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@bordeaux_zuzka Dekuju za vyčerpávajici odpověď. Jsem ráda i za konkrétní značky.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@netopejr Určíte mi to má kdyztak kdo dokoupit. Ale kazda ráda dobra 🙂 Děkuji

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@janina012 S téma utěrkamá je to super nápad. Takže ty určíte přibalit! A fén taky

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@verunka_korunka Asi nějakou sladkou zásobu udělám🎂

tulena
Autor odpověď smazal
johnirvingfan
autor
6. led 2017

@manys No to musí byt nepříjemný, když to člověk musí prozivam sám, respektive s cizí maminkou a čerstvým miminkem :( Zvlášť, pokud by to měl pak partner na dojezd dal nebo někdo třeba na ani auto.

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@tulena No tu laktační asi taky budu potřebovat.

tulena
Autor odpověď smazal
manys
6. led 2017

@johnirvingfan Partner to měl kousek naštěstí, takže do 5ti minut po zavolání byl v nemocnici, ale zarazilo mě to, že "hekající" dají na pokoj k mamince s miminkem. Tak snad to budete mít lepší 🙂

trolik
6. led 2017

Holky už toho tady dost napsaly akorát záleží na porodnici ale mě chyběl kojící polštář.Bylo jich málo a byly furt půjčené někomu to ale nevyhovuje.Ještě mi chyběl espumisan pro mě rodila jsem císařem a to břicho je potom strašně nafouklé a větry špatně ocházejí.
Ke kojícím podprsenkám-budeš v ní i spát abys neměla mléko všude já si koupila 2 s kosticemi a vůbec je nepoužila strašně to tlačilo.Pak jsem kupovala obyčejné bavlněné.
Ten antiperspirant mi také chyběl o nadstandartu nemluvě.Těch návštěv během den bylo opravdu až až a poporodní depky jo jo ale aspoň bylo s kým pokecat no.
Táhla jsem zbytečně oblečení pro malého bylo tam zrovna dost eráru ale košil pro maminky bylo zase málo nebo tam chyběly knoflíčky a před návštěvami to bylo nepřijemné.Malej mě každou chvíli počural i pokakal a já flekatá prosila o košili.
Toaleťák určitě vlastní a jak sem ho zapoměla na wc tak hned zmizel☹

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@tulena To, bohužel, slýchávám od více maminek a trochu se toho bojim, protoze já nejsem moc typ, který se ozve 😖

hroudicka1
6. led 2017

@johnirvingfan já jsem hrozně moc ocenila, že mi někdo poradil mít dvoje pantofle. Jedny žabky do erární sprchy, které byly pořád mokré. Pak teplé ponožky, protože mi při porodu mrzly nohy. Vlastní toaleťák a více ručníků. Ideálně tmavý na spodek. Odsávačku. Nabíječku na telefon 🙂

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@manys Tak to je štěstí. My taky bydlíme pět minut autem od nemocnice. Ale stejne Te obdivuji 🙂

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@trolik Vidíš, kojící polštář pecka 🙂 I ten Espumisan😝 Tech návštěv se právě bojim. Oboustranne. Chci mit svuj klid a zároveň nechci ani ja nikoho omezovat.
To je síla, jaka poptávka po toaletaku. Asi ho nosit na WC jen na šňůrce na krku😀

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@hroudicka1 No 2 boty se sejdou. A nabíječka taky. Hlavně v mem případě 😅😅

johnirvingfan
autor
6. led 2017

Holky, jste úžasný!! Vůbec jsem nečekala tolik dobrých rad!! Jste nejlepší 🙂

verunka_korunka
6. led 2017

@johnirvingfan některé nemocnice mají vlastní laktační, třeba v Podolí byly myslím 4 😉 mi to tedy bohatě stačilo

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@luciehutt Moc děkuji!! Ty košile si asi budu muset nabalit. A s tim jídlem je to taky pravda. Nehlede na to, že kojící by neměly jist nadýmave, ne??

johnirvingfan
autor
6. led 2017

@babuna No ty špunty do uši jsou hodně dobry nápad, i ten polštářek nebo aspoň ten "kousek domova". Jinak ja jsem dojímavy typ. Takže kapesníky určíte super👍

marketa2016
6. led 2017

asi se budu i opakovat, ale za mě určitě vodu k porodu, měla jsem žízeň jak velbloud, ponožky na porodní sál, takovou zimnici jako při kontrakcích jsem ještě neměla. První co bych hlásila podruhé už ve dveřích, že chci dítě ihned po porodu k sobě (pokud bude vše v pořádku, byla jsme v porodnici, která sice hlásá, že je samozřejmostí bonding, dokonce moje kamarádky měly zkušenost, že tomu tak skutečně je, tak mě nenapadlo vůbec to opakovat a než mi to došlo, malej už byl na vážení a měření a já ho dostala až v zavinovačce po nějaké době).
Jinak určitě zvlášť pantofle do sprchy, kuchyňské utěrky, vlhčený toaletní papír (třeba s heřmánkem), hodně ručníků (ono člověk se opravdu sprchuje pořád), fén, přebalovací podložky pod miminko i pod sebe (sice v porodnici na žádost dávali, ale já raději byla vybavená), vložky batist flower, kalhotky s nohavičkami (hartman nebo tena - jsou takové pevnější, ne vyloženě síťka).
jinak jsem chtěla taky nadstandard, ale nebyl volný, ale pokoje byly po dvou a já měla super maminku, která rodila už po druhé, takže poradila a pokecaly jsme, když se jedna potřebovala vysprchovat, tak druhá pohlídala dětičky (nedokážu si představit, že bych nechala dítě samotné a zavřela se do koupelny (a čekat, než přijde nějaká návštěva, aby miminko pohlídala, když člověk tu sprchu potřebuje několikrát denně...). Navíc jsme se hned na začátku domluvily, jak chceme, aby to fungovalo ohledně návštěv - že si na rovinu řekneme, že chce mít klid, když jedna věděla, že druhá má v plánu kojit, tak návštěvu automaticky brala na chodbu...ale záleží na koho člověk narazí, kdybych chytla nějakou ženskou, které je cizí pohodlí šumák a má celý den procesy návštěv, tak bych byla za nadstandard vděčná...
Jinak zpětně bych možná byla i pro ten kojící polštář...
zbytečnost byl župan (rodila jsme v červnu v největších vedrech)

verunka_korunka
6. led 2017

@johnirvingfan jo špunty mi manžel musel přinést, jednu noc jsem se absolutně nevyspala, předešlou stresem probrečela... Naštěstí chrapajici paní šla další odpoledne na šestinedělí, ale ty maminky jsem litovala. To bylo něco příšerného, šlo to slyšet i na chodbě a chrapala i přes den. Takže špunty do uší určitě příště beru hned!!!! A s tím jídlem moc na kojící v nemocnici nehledí... Klidně ti dají čočku nebo zelí a absolutně je to neštve... Takže potom se něco k zakousnutí hodí... Jo a ovoce si moc neber, hlavně ne to se slupkou nebo peckama, protože to by se s kojením mělo omezit kvůli nadýmání ;) hroznové víno mi museli sníst návštěvy jinak bych se do toho pustila ;)

trolik
6. led 2017

@verunka_korunka Jednou sem někde slyšela,že strava matky se dostává do mléka právě až v tom šestinedělí i nám to tak myslím v porodnici vysvětlili ale i tak mi bylo divné jíst zelí nebo hrášek...

aviv
6. led 2017

Těch rad se tedy sešlo! Kdybyste si měla vzít všechno, jedete tam s loďákem ! .))) Já bych řekla, že je lepší spíše méně a spolehnout se, že v případě potřeby někdo donese. Třeba já byla po druhém porodu dost zřízená, tak jsem si nechala ještě také donést kruh na sezení, jinak bych se v sedě nenajedla - ale to dopředu nevíte.
V jídle jsem se neomezovala: mamka poslala manželovi domů mísu koblih - on je donesl na pokoj ještě teplé ( mamina bydlí pět minut autem od porodnice ) - a já jich pět rovnou snědla - a nic. Dodnes na ně vzpomínám jako na nejlepší v životě 🙂
A nějaké pokyny by vám měli dát v porodnici: u nás třeba výslovně žádali o jednorázové kalhotky a o vlastní toaletní papír ( který jsem samozřejmě zapomněla na pokoji - nenapadlo mě, že když vám dají klystýr, tak nemáte nárok na papír )

lichtakova
6. led 2017

Ja jsem pokazde mela s sebou nastrihany perlan na utirani,misto rucniku-po sprse jsem se tim utrela a vyhodila a nemusela tam rozvesovat mokre osusky,mela jsem jen malicky rucnik na oblicej. A kojici caj z DM,ten se mi hodne osvedcil. A neco dobryho si urcite pribal. Taky sacek na pecivo-davaji ho hodne,tak si ho muzes vzit a jist pak to den stare,aby to nebylo uplne cerstve a nadymave.

Strana
z8