icon

Vyvolání porodu, je to opravdu tak hrozné?

ronikaaaa
18. čer 2015

Holky prosím vás, které jste museli jít na vyvolání porodu, protože vaše miminko nechtělo přijít na svět dobrovolně, je to opravdu tak hrozné? Nejlépe kdyby mi mohli napsat maminky, které můžou porovnat přirozený porod - bez vyvolání a porod s vyvoláním. Všude totiž čtu jak se hlavně chtějí budoucí maminky vyvarovat vyvolání porodu pokud to zažili při prvním dítěti, ale říkám si, že možná to není u každé tak hrozné to vyvolávání, že je to třeba jako se vším v těhotenství. Jedna to má tak a druhá uplně jinak. Já už jsem totiž po termínu a pokud se naše dítko neumoudří přijít na svět dobrovolně do pondělí do rána tak jedu do porodnice a budou mi porod vyvolávat a trochu z toho mám strach.

Strana
z2
hribek
20. čer 2015

Me porod taky vyvolavali, zavedli mi pilulku po ktere se nic nedelo pak zavedli dalsi a pomalu se to rozjelo, nebylo to nic hroznyho, vodu museli prasknout a pak uz to slo komplet. celkem mi porod trval 6,5hod, v 9 zavedli prvni tabletku a v 15.20 byla dcera na svete. takze se neni ceho bat 🙂

palomitacheca
20. čer 2015

@ronikaaaa u 1.syna se porod rozjel sam - v 6 rano prvni kontrakce, nejak kolem poledne mi pichli vodu, pak jeste oxytocin na urychleni a ve 14:59 byl syn na svete. Proti bolesti jsem si nechala pichnout dolsin a vickrat bych to neudelala - po porodu se mi motala hlava, byla jsem omamena, vsechno mi bylo jedno a skoro jsem ani nemela silu vstat z postele a postarat se o syna...

Dceru mi vyvolali kvuli opakovane linym monitorum. Asi ve 14:45 mi zavedli ctvrtku tablety do cipku, o hodinu pozdeji mi pri vysetreni praskla voda a v 17:45 byla dcera na svete.

U 2.syna mi porod v podstate taky vyvolali, mela jsem jen slabe stahy, ktere na otvirani nestacily - ve 12:50 mi pichli vodu, ale moc to nepomohlo, tak jsme se domluvili, ze mi daji kapacku oxytocinu. Po nem se rozjely ty spravne otviraci kontrakce a v 15:36 byl syn na svete.

Ty 2 vyvolane porody ke konci vic bolely, ale zase to byla rychlovka. Navic jsem si nenechala pichnout zadny oblbovak, takze jsem hned po porodu byla naprosto fit a mohla jsem si naplno uzivat pocit maminky.

Hlavne se niceho neboj, mysli pozitivne a ono to pujde 😉 treba na to vyvolani nakonec ani nedojde 🙂

alicci
20. čer 2015

Já mohu porovnat první porod vyvolávány a druhý spontální.Ten druhy byl lepší to je jasný.Ale i ten první taky nebyl tak hrozný...sakum prásk to trvalo cca 8 h celá akce.V 8h zavedena tabletka,pak pomalý nástup bolestí jako při ms žádná hrůza,pak asi další kousek tabletky..ve 12h začaly kontrakce cca po 5 minutách.Pak jsem šla do sprchy a na klystýr.tam jsem strávila taky hodně času cca 2h...a ani ne 2 hod.na sále.Ten vyvolávány má větší grády...vadil mi ten oxytocin...díky němu šli kontrakce jedna za druhou ,a měla jsem problém se pořádně nadechnout...prodýchat.Určitě to jde zvládnout...lepší je ho zažít jako první....když to není s čím srovnat.Určitě to zvládnete, hodně dělá psychika a strach.... 🙂

terunka88
20. čer 2015

Nemůžu srovnávat, ale za mě vyvolávaný porod nebyl žádná katastrofa.. 1.den ráno zavedena tableta, pak pár hodin trochu silnějších MS bolestí, ale dalo se to v pohodě, pak se bolesti úplně zastavily.. Večer mi sama praskla voda, nic se nedělo.. 2. den ráno zavedena další tableta a za necelý 4 hodiny se malej narodil.. 3 hodiny byly fakt hnusný, ale nakonec to byly "jen" 3 hodiny a ne třeba 10, takže mě to i příjemně překvapilo, že to bylo tak rychlý..

laska.nezna.hranic
20. čer 2015

já mám za sebou jeden akutní císař po třináctihodinovém snažení, jeden vyvolávaný a jeden přirozený jak jen to je možné, takže srovnání bolestí mám od všech tří. za mě osobně byl ten druhý nejhorší (prostě bolí to jak sviňa 😀 ) a dneska bych raději podruhé volila císaře (mohla jsem si vybrat, ale kdo mohl tušit, jaké to bude 😅 ). neříkám to, abych strašila, ale mám ráda upřímnost a je lepší být připravena než zaskočena. za mě nikdy víc, ale super na tom bylo to, že to byla rychlovka. nakonec ať už se mrňousek dostane ven jakkoli, stojí to za to 😵

peanutczt
21. čer 2015

první mimčo šlo přirozeně, rodila jsem ho deset a půl a hodiny. Bolest se stupňovala pomalu a musím říct, že to byla brnkačka, klidně bych si ho zopákla. Holka byla vyvolaná a byla to taková bolest, že jsem nemohla ani stát, ležela jsem ve sprše a klepala se bolestí, byla sice za 17 minut venku, ale těch 17 minut byly pro mě nekonečná muka, která mě úplně odradila od toho pořídit si třetí miminko
za mne vyvolávačku NE

deathy
23. čer 2015

Mě holku taky vyvolávali. Tableta cca v 8 ráno. Od 11 jsem začala cítit bolest jako slabá MS, kolem oběda už to byly slušný kontrakce... v kolik mě dali na sál si už nevybavuju, ale holka byla venku ve 14:44. Takže když bych to brala od těch 11 hodin dopol., tak se vším všudy za 3 a půl hodiny hotovo.
Je to fakt asi individuální, někdo se toho děsí, jiný to má ok. Za měsíc mám termín, tak uvidíme jak to bude teď.

karolka321
24. čer 2015

Za mě to zas tak hrozné nebylo. Dostala jsem oxytocin a za cca 2 hodky byl malý venku. Sice bolest byla ale zase to bylo rychlé. 🙂

lily21
24. čer 2015

Az malého nebo malou poprvé uvidíte zapomenete na všechnu bolest, je to bolest, ale da se to vydržet,stoji to za to 😵

rory_g
24. čer 2015

Ono to není hrozné, pokud třeba přenášíš, nebo jsou porodní cesty i mimčo připravené k porodu. Mně vyvolávali kvůli vysokému odhadu, neměla jsem kontrakce, přítomnost porodní branky či co, otevřená na špičku prstu...a malýmu klesaly ozvy, tak jsem musela na sekci. Vyvolávali 39+3. S nynějšími zkušenostmi bych si nenechala vyvolávat před termínem..věřím, že po termínu to opravdu může pomoct.

ronikaaaa
autor
24. čer 2015

@palomitacheca máš pravdu na vyvolání ani nedošlo. Až jsem se s tím tak nějak vnitřně smířila a říkala jsem si že už mi je to jedno jestli to bude spontánně nebo vyvolané tak to na mě v noci přišlo. I když od začátku kontrakcí po třech minutách do samotného narození miminka to trvalo fakt dlouho tak i přesto jsem ráda, že už máme našeho prcka s námi a jsme oba zdraví 🙂

palomitacheca
24. čer 2015

@ronikaaaa no tak to moc gratuluju a preju hodne zdravi vam obema! 🙂

nikol85bl
29. zář 2018

Já jsem poprvé rodila vyvolávaně a zuřila jsem, že díky tabletkám mám od počátku kontrakce po minutě (12hodin). Podruhé se rozjel porod sám a jaké bylo překvapení, že kontrakce taky od začátku po minutě 😁

editkaromana
30. lis 2018

Mam za sebou jeden porod a to vyvolávány z důvodu vysokého tlaku. Ted jsem podruhé těhotná a uvidí se později jestli pujdu znova na vyvolávány. Ale ted k veci. Porovnat to nemůžu protože čistě prirozeny porod jsem nezažila. Ale kdyz mi porod meli vyvolat 29. Dubna na termín porodila jsem az 30. Na každou zenu ta tabletka zareaguje jinak. Paní co sla se mnou na zavedení tablety v 6 hodin rano mela bolesti snad ihned asi po pul hodině po zavedení a porodila cca 10 hodin. Ja ji záviděla ze uz to ma za sebou. U me se nedělo nic druhy den rano jsem mela asi 3. Zavedení tablety a stále nic. Uz jsem mela strach ze se nic neděje ze se male nejak nechce. A pak před obědem mi zavedli další tabletu. A poté když jsem sla kolem 11:30 na obed jsem zacala citit bolesti. Docela me zaskočilo ze byly uz od zacatku dost intenzivní, (ono to tak nejspíš u vyvolavaneho porodu bývá) i dr. Řekl ze je ntenzivnější ale za to i rychlejší. A ja zacala rodit. Od me první bolesti cca kolem 12 do 15:57 porod. Takže jsem rodila necelé 4 hodinky. Šlo to opravdu rychle stihli mi dat klistyr. Takze za me super. Prve ted me čeká druhy porod a říkám si co když bych sla přirozené. Bojím se ze budu rodit treba déle než u vyvolavaneho. SND nekdo bude mit zkušenost a podělí se s námi. Hlavně se toho neboj opravdu to jde rychle sice jsou bolesti vetsi ale rychlejší porod. Ale zas u každé zeny to je individuální pisu za sebe a za zkušenost z nemocnice. (Šlo nas hodne na vyvolani) držím palce

Strana
z2