Vyvolání porodu. Kdy je správný čas to rozhodnout?
Ahoj, jdu se zeptat na názor. Dnes jsem 41+1tt, prvorodička. Po druhém Hamiltonu , nic se stále neděje, na porod to nevypadá.
V porodnici mě chtěli vidět až v pondělí (41+3) s tim, že bychom se nejspíše domluvili na vyvolání porodu postupně. (Bylo mi řečeno že max do pátku - 42tt musím porodit, porodnice nenechává “přenášet déle”).
Jenže - do porodnice to mám hodinu cesty, přítel bude muset od pondělí už do práce, a tak bych se neměla ani jak na kontrolu v pondělí dostat. Domluvila jsem si tedy, že bych do nemocnice nastoupila už v neděli (41+2) a tam bych už zůstala a porod bychom tedy asi začali vyvolávat už v tu neděli (balonkem přes noc). A já nevím a váhám , zda moje rozhodnutí je správné. Je logické , co se týče logistiky věci, zároveň jsem si stihla něco přečíst o vyvolávaných porodech….potrebovala bych znát ještě něčí názor. Popřípadě jak byste situaci řešili vy. Děkuji.
@klarka3366 UPDATE. Porodila jsem dnes. Byl to nádherný a rychlý porod. Jsem rada, ze jsem se nakonec rozhodla takhle. 🙂
@klarka3366 UPDATE. Porodila jsem dnes. Byl to nádherný a rychlý porod. Jsem rada, ze jsem se nakonec rozhodla takhle. 🙂
@klarka3366 gratuluji a můžu se zeptat, jak byl nakonec velký? 🙂
@klarka3366 Doktoři velmi rádi porod vyvolávají, nevím proč, pokud jsou kontroly v pořádku. Já jen chodila co dva až tři dny posledních 10 dnů na kontrolu a nakonec jsem rodila přirozeně 43 +0, a narodil se krásný zdravý kluk, porod trval asi 6 hodin, a dal se vydržet. Prostě jsem jim řekla, že ještě týden počkám, že na vyvolání nepůjdu. Nedovolili si odmítnout kontrolu co dva až tři dny, když jsem přišla do ambulance. Moje kamarádka měla vyvolávaný porod 42+0 a skončilo to císařem. Porod trval den a půl.
@lucka662006 no a naše známá přenášela po 42. týdnu a miminka se nedočkala vůbec. Ta rizika tam prostě jsou. Není to jen výmysl doktorů... Na druhou stranu je pravda, že s nesmyslným vyvoláváním v době termínu nebo ještě před se teď vyloženě rozhrnul pytel.
Na tvém místě bych si načetla, jak tělu pomoct a zkusila bych ho postčit sama.
První porod vyvolávaný 3 dny, skončil císařem. Znovu už nikdy 🙅🏻♀️ jak u druhého syna začali v porodnici o vyvolávání, šla jsem raději dobrovolně znovu na sekci a dobře jsem udělala. První vyvolávání se nepovedlo. Ale zase myslím že jak ten porod započal tak tam proběhly i všechny hormony a něco bylo zase jednodušší potom
prvni spontanni porod 39+2, druhy vyvolany 41+2
druhy byl o dost horsi c ose tyce bolesti. Jinak oba kluci sli pekne svizne a za 3 h bylo u obou hotovo. Ale bolesti byly o dost silnejsi. U prvniho jsem jela bez jakychkoliv oblbovaku, u druhyho jsem chtela vse co bylo mozno dostat. Nevim cim to bylo, jestli vyvolanim a nebo tim ze mel 4,5kg ale kazdopadne na tvem miste bych do vyvolavani asi sla skrz tvoji situaci. Jinak bych do toho uz asi nesla
@klarka3366 gratuluji a můžu se zeptat, jak byl nakonec velký? 🙂
@cherie24 nakonec jen 3600g 🙂
Na tvém místě bych si načetla, jak tělu pomoct a zkusila bych ho postčit sama.
@suzanna123 to jsem dělala. Stejne nic nepomohlo. Az vyvolání. A porod to byl krásný. Nikdo mi nevěřil že rodím poprvé , mohla bych pry rodit na “zakázku”.
prvni spontanni porod 39+2, druhy vyvolany 41+2
druhy byl o dost horsi c ose tyce bolesti. Jinak oba kluci sli pekne svizne a za 3 h bylo u obou hotovo. Ale bolesti byly o dost silnejsi. U prvniho jsem jela bez jakychkoliv oblbovaku, u druhyho jsem chtela vse co bylo mozno dostat. Nevim cim to bylo, jestli vyvolanim a nebo tim ze mel 4,5kg ale kazdopadne na tvem miste bych do vyvolavani asi sla skrz tvoji situaci. Jinak bych do toho uz asi nesla
@anonym_30b4ca už to mám ha sebou, a jak píšu výše, porod to byl krásný. Bez “oblbováku”, rychlovka , a super. Pro mě horší bylo siti , než samotný porod.

@klarka3366 Doktoři velmi rádi porod vyvolávají, nevím proč, pokud jsou kontroly v pořádku. Já jen chodila co dva až tři dny posledních 10 dnů na kontrolu a nakonec jsem rodila přirozeně 43 +0, a narodil se krásný zdravý kluk, porod trval asi 6 hodin, a dal se vydržet. Prostě jsem jim řekla, že ještě týden počkám, že na vyvolání nepůjdu. Nedovolili si odmítnout kontrolu co dva až tři dny, když jsem přišla do ambulance. Moje kamarádka měla vyvolávaný porod 42+0 a skončilo to císařem. Porod trval den a půl.