icon

Vyvolání porodu, máte zkušenost?

tobihosue
29. led 2015

Tak, za pár dní by měl nastat den D.. A já začínám mít více a více obav... Včera mi oznámil pan primář, že pokud se porod nerozjede sám od sebe do neděle, tak v pondělí na 7 ranní mám žádanku na vyvolání porodu (a to termín mám až 6.2.). Je to díky těhu cukrovce, kterou údajně mám (i když od doby co si kontroluji cukr, tak zvýšený není, ten cukernatý roztok také vyšel absolutně v pořádku a diety nedržím). Na mojí otázku, jestli je to opravdu nutné mi bylo sděleno, že můžu podepsat reverz, ale ať se pak nedivíme (my, hrozně nezodpovědné matky), že ženská přijde zdravá k porodu a může u toho třeba umřít. :( Nemáte někdo s tím zkušenost? Vyplatí se experimentovat a snažit se vyvolat porod? Nebo mám odmítnout vyvolávačku? Máte s ní někdo zkušenost? Bojím se hrozně toho, že miminko nebude ještě připravené a já akorát budu po vyvolávací tabletě několik hodin (nebo dní??) trpět jako pes... :(
Díky za rady. 🙂

Strana
z2
lhubajda1
30. led 2015

Spíše u těhotných s cukrovkou jde aby dítě neoteklo nenabralo vodu. Pak se právě rodí velké děti 🙂 Já sice mám vysoký TK v těhotenství a po vánocích zvýšen cukr 🙂, ale Dr. mi řek že mě přenášet nenechá a už jsem dostala kapky a když to nezabere tak mi ho vyvolají 🙂

tobihosue
autor
7. únor 2015

Holky, tam mám po porodu!! 🙂 Abych teda když tak dodala, vyvolávat se "muselo" o týden dříve z důvodu, aby mě miminko moc neporanilo, nebylo příliš velké a pod... No, myslela jsem si svoje. Manžel mě ale nakonec ukecal k tomu, abych v porodnici tedy zůstala. Tak jsem tedy zůstala. Po zavedení tablety první den nic, jen se cca po 5ti hodinách rozjeli mírné kontrakce, ale do 4 hodin zase zmizely. Druhý den opět zavedení tablety, opět se nic nedělo, jen mi řekli, že se ale začínám otevírat, tak mi praskli plodovku, stále se nic moc nedělo, tak jsem dostala oxitocin. Pak se to pěkně rozjelo a ještě ten den jsem s velkou pomocí mého milovaného muže porodila. Moje ykušenost tedy s vyvoláním nebyla tak hrozná, spíše horší zkušenost s panem primářem. Každopádně už je to za mnou a jsem ráda. 🙂 Vám všem díky za názory. ;)

Strana
z2