Vyvolávaný porod. Může se pomalé otevírání ještě zrychlit?
Zdravím, chci se poradit nikde jsem takovou diskuzi nenašla.
Musela jsem na indukci porodu kvůli tlaku a bílkovině v moči
Včera kolem 9 ráno mi byl proveden hamilton, ten rozjel silnější poslíčky a pustil hlenovou zátku
Dnes ráno od 7 hod mi jsou podávané polykací tabletky co 2 hodiny, poslední dostanu ve 21hod takže celkem 8 tablet. Ráno mě ještě vyšetřovali a pry na 2 cm ale nález doteď stejný a bolesti od 15 hod co 3 min. Myslíte že se to může ještě rozjet? Strašně moc se bojím, že skončím na sále. Popřípadě, má někdo stejnou zkušenost s pomalým otvíráním se? Moc děkuji
Může se stát, cokoliv. Klidně můžeš porodit v noci. Třeba ti to bude víc sedět, protože v noci je větší klid.
Tenhle strach z toho, že skončíš na sále je, ale kontraproduktivní. Jak se bojíš, tak se můžeš blokovat v otvírání. Zkus se nadto povznést, i když je to poněkud panská rada. A žádný způsob příchodu dítěte na svět není špatně.
Chce to klid, ať se uvolníš, jestli tam máš partnera, tak se sním mazlit, ať se spouští oxytocin.
Na indukci máte obvykle 2-3 dny. (Hamilton se nepočítá)
Navíc existují různé druhy tablet. Tak zatím žádné strachy, já začala mít u druhého syna silnější kontrakce až víc než 24 hodin po zahájení indukce a od té chvíle byl do tří hodin venku. Před tím přes 24 hodin skoro nic.
Hlavně klid, relax, pohodu, i kočka, když se cítí ohrožená, zastaví porod než se přesune na bezpečné místo. Pokud není po ruce partner, tak oxytocin vyplavuje i masáž bradavek. Možná v porodnici mají aromaterapii, někde nabízejí i napářku, tak třeba se zkusit zeptat. Existují akupunkturní body, co by mohly pomoci. Práce s dechem a vědomé uvolňování pánevního dna. Vizualizace, meditace. Zkusit vypnout racionální část mozku. Při té nudě v porodnici se toho dá vyzkoušet mraky a čípek se může otevřít i během hodiny. Četla jsem porodní příběhy, kdy dokonce se začal čípek zavírat a až odstranili stresor, znovu se otevřel. Držím palečky, času je spousta, tak hlavně bez stresu 🍀
Já se při vyvolávání moc neotevírala, pak mi dali nějakou injekci do zadku, prý od bolesti a posunulo se to. Pak dali epidurál a po něm jsem se dootevřela a mohlo se jít na věc.
Nevím, asi to tělo potřebovalo povolit.

První syn byl vyvolávaný 3 dny.... Nakonec se to rozjelo. ( mě to prodlužovalo to, že jsem před lety byla na konizaci čípku). Držím palec