icon

Vyvolávaný porod. Může se pomalé otevírání ještě zrychlit?

klaudi00
16. kvě 2025

Zdravím, chci se poradit nikde jsem takovou diskuzi nenašla.
Musela jsem na indukci porodu kvůli tlaku a bílkovině v moči
Včera kolem 9 ráno mi byl proveden hamilton, ten rozjel silnější poslíčky a pustil hlenovou zátku
Dnes ráno od 7 hod mi jsou podávané polykací tabletky co 2 hodiny, poslední dostanu ve 21hod takže celkem 8 tablet. Ráno mě ještě vyšetřovali a pry na 2 cm ale nález doteď stejný a bolesti od 15 hod co 3 min. Myslíte že se to může ještě rozjet? Strašně moc se bojím, že skončím na sále. Popřípadě, má někdo stejnou zkušenost s pomalým otvíráním se? Moc děkuji

rnika
16. kvě 2025

První syn byl vyvolávaný 3 dny.... Nakonec se to rozjelo. ( mě to prodlužovalo to, že jsem před lety byla na konizaci čípku). Držím palec

levandule_k
16. kvě 2025

Může se stát, cokoliv. Klidně můžeš porodit v noci. Třeba ti to bude víc sedět, protože v noci je větší klid.

Tenhle strach z toho, že skončíš na sále je, ale kontraproduktivní. Jak se bojíš, tak se můžeš blokovat v otvírání. Zkus se nadto povznést, i když je to poněkud panská rada. A žádný způsob příchodu dítěte na svět není špatně.

Chce to klid, ať se uvolníš, jestli tam máš partnera, tak se sním mazlit, ať se spouští oxytocin.

sdzu
16. kvě 2025

Na indukci máte obvykle 2-3 dny. (Hamilton se nepočítá)
Navíc existují různé druhy tablet. Tak zatím žádné strachy, já začala mít u druhého syna silnější kontrakce až víc než 24 hodin po zahájení indukce a od té chvíle byl do tří hodin venku. Před tím přes 24 hodin skoro nic.

lenerka1
17. kvě 2025

Hlavně klid, relax, pohodu, i kočka, když se cítí ohrožená, zastaví porod než se přesune na bezpečné místo. Pokud není po ruce partner, tak oxytocin vyplavuje i masáž bradavek. Možná v porodnici mají aromaterapii, někde nabízejí i napářku, tak třeba se zkusit zeptat. Existují akupunkturní body, co by mohly pomoci. Práce s dechem a vědomé uvolňování pánevního dna. Vizualizace, meditace. Zkusit vypnout racionální část mozku. Při té nudě v porodnici se toho dá vyzkoušet mraky a čípek se může otevřít i během hodiny. Četla jsem porodní příběhy, kdy dokonce se začal čípek zavírat a až odstranili stresor, znovu se otevřel. Držím palečky, času je spousta, tak hlavně bez stresu 🍀

uzivatelkapetra
17. kvě 2025

Já se při vyvolávání moc neotevírala, pak mi dali nějakou injekci do zadku, prý od bolesti a posunulo se to. Pak dali epidurál a po něm jsem se dootevřela a mohlo se jít na věc.
Nevím, asi to tělo potřebovalo povolit.