Zhoršující se padání vlasů více než rok po porodu

kakaci
28. kvě 2016

Dobrý den, chci poprosit o radu, protože už jsem zoufalá.
Jsem již téměř rok a půl po porodu, dceru stále kojím. Už dlouho mi hodně vypadávají vlasy. Padání začalo již v těhotenství, kdy jsem hodně zvracela. Nyní mi vypadne každý den přes 100 vlasů. Při každém mytí (myji 2x týdně) jich vypadne plná hrst. Počítala jsem to a je to kolem 450 vlasů. Vyzkoušela jsem již mnoho přípravků, ale účinek zatím nepozoruji.

Biohar (používala jsem 8 měsíců)
Šampon s panthenolem z lékárny (používala jsem 6 měsíců)
Šampon s kofeinem - firma Herbavera (používám nyní 5. měsíc)
Šampon od LaRoche Kerium - střídám s Herbaverou
Donna Hair - potravinový doplněk (užívala jsem 2x 3 měsíce)
Lopuchový výluh, kopřivový výluh - používám střídavě od porodu
Dýňový olej, semínka (slunečnice, dýně, sezam, len) - jím několikrát týdně od těhotenství
Henna (používám od těhotenství co cca 2 měsíce) - teď mám od Logony, předtím Hennecolor
Od začátku těhotenství užívám pravidelně vitmainy pro těhotné a kojící ženy.
Snažím se jíst pestře, zdravě - hodně zeleniny, celozrnné pečivo...takhle vlastně jím už někdy od 18 let.

Efekt nevidím vůbec žádný. Padání se naopak spíš zhoršuje.

Vlasy si nebarvím (kromě zmíněné henny) nefénuji, nežehlím a nepoužívám žádnou stylingovou kosmetiku. Vlasy jsem radikálně zkrátila a přestala nosit copy.

Vlasy jsou též velmi jemné a nekvalitní, lámou se. Bohužel se stále setkávám pouze s názory, že musím vydržet. Po více než 2 letech intenzivního padání mám však už několik téměř lysých míst, velmi výrazné kouty a celkově je objem mých vlasů ani ne poloviční oproti původnímu stavu. Bojím se, že pokud to nezastavím během několika měsíců, budu muset zvážit nošení paruky. Už mi prosvítá dost hodně kůže a vypadá to strašně. Vlasy mám totiž skoro černé.
Kojení se snažím omezovat, ale mléka mám stále hodně. Zastavení laktace pomocí hormonů mi nebylo doporučeno vzhledem k nemocem, kterými trpím. Bylinkové čaje na utlumení kojení mi nesedly (alergie, žaludeční problémy). Odstavovat musím postupně i proto, že často trpím na záněty prsu a při náhlém omezení kojení se to vždy objeví.

Celá má rodina má vlasů na rozdávání - kvalitní a husté. Oba rodiče mají přes 50 a vlasy mají MNOHEM hustší než já! Jenom já vypadám jako vypelichanec. A musím teda bohužel říct, že mé vlasy nebyly nic extra nikdy co do objemu i kvality.

Máte nějaký tip, co bych ještě mohla vyzkoušet? V lékárně mi řekli, že jakožto kojící nesmím nic a mám to vydržet . Ale já prostě nechci být bez vlasů.
Díky...

duvi21
28. kvě 2016

Mne pomohl Plantur 39. Po umyti nakapat ke korinkum a rozetrit. Taky jsem kojila a to mne nenapadlo, ze bych ho nemohla. Ale nemam ho z lekarny, objednany z netu.

ivular
29. kvě 2016

Za sebe doporučuji tablety Clinical Hair-care. K dostání v lékárně - na objednání.

oplatecka
29. kvě 2016

@kakaci A nemáš problém se štítnou žlázou?

janawei
16. črc 2016

Mně se osvědčilo Rozmarýnové vlasové tonikum od Weledy. Je to přírodní produkt, takže bys neměla mít kvůli jeho použití strach.

aluskan
22. črc 2016

@kakaci Taky mi hodně a dlouho padaly vlasy po porodu. Bohužel, jediné co pomohlo, bylo přestat kojit.... po poměrně krátké době se to výrazně zlepšilo a vrátilo k normálu. Plus jsem k tomu používala šampon a sérum Plantur 21. Kojit jsem přestala i na doporučení kožní. Pokud byste se rozhodla ukončit kojení, tak je spousta možností. Ja si zvolila, že v roce raději přestanu kojit, něž abych byla plešatá. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru