icon

Aktuální zkušenosti s personálem porodnice v Náchodě?

keplici
12. led 2023

Zdravím, chci se zeptat, máte někdo čerstvé zkušenosti s porodnicí v Náchodě? Vím, že to tam teď mají nové a krásné, ale jde mi spíše o personál? Neslyšela jsem moc chválu na dětské sestry z šestinedělí. Poprvé jsme rodila v Rychnově, tam jsme byla naprosto spokojená 🤗 ale teď kvůli prvorozenému, půjdu do Náchoda, máme to blíž. Díky 😊

klokanka31
•
12. led 2023

@keplici Já rodila 2020, takže stará zkušenost, ale z dětskýho personál opravdu nic moc.

keplici
autor
•
12. led 2023

@klokanka31 ajajaj.. a jinak vše v pořádku? ☺️ No já váhám i o ambulantním porodu, takže kdyžtak to tam zkusím a odejdu, když bude vše v pořádku.

klokanka31
•
12. led 2023

@keplici Právě já tam měla ambulantní porod 😃 A byla jsem šťastná, když jsem viděla jak chtěla sestra z dětskýho buzerovat...Ale zase na porodní asistentku jsem měla štěstí, byla super. A chlapský personál taky super, ať už šlo o primáře gyndy, doktor co mě odrodil, i doktor z dětskýho.

keplici
autor
•
12. led 2023

@klokanka31 až tak je to tam horký, jo? 🤣 A kolik hodin po porodu jste šla? ☺️ A odkud jste? Na ostatní vyšetření vám dal žádanky váš pediatr? ☺️ A odběr z patičky? Musela jste si někoho sehnat?

klokanka31
•
12. led 2023

@keplici To už si nepamatuju po kolika hodinách přesně, ale dopoledne jsem porodila a odpoledne šla. No já byla prvorodička takže si na mě sestra chtěla smlsnout 😄 Oni mi dali papír kam a kdy se dostavit na vyšetření, pediatra jsme si navštívili druhý den po porodu, na krev z patičky jsme šli do porodnice na dětský, a na kyčle a ultrazvuk ledvin taky v náchodský nemocnici.

keplici
autor
•
12. led 2023

@klokanka31 chudák a nevyšlo jí to 🤣 vy jste teda 🤣 je, takže paráda, takže se tam můžete vrátit na vyšetření, vím, že v Rychnově právě ne-e. A hlásila jste dopředu, že jdete domů? Nebo raději po? ☺️

klarahavlova
•
12. led 2023

@keplici Byla jsem tam 2019 a 2022.
S prvním (ještě ve staré budově) jsme na šestinedělí strávili týden a zažila jsem asi 2 směny nepříjemných sestřiček, většinou starší ženy, evidentně vyhořelé. Ostatní sestřičky byly skvělé, milé, příjemné a nápomocné.
S druhým jsme byli vloni na šestinedělí 4 dny a všechny sestřičky co jsme tam zažili byly skvělé, opravdu nemám co vytknout.
Zároveň jsem byla nadšená z nového prostředí, spousta místa, hodně samostatných pokojů, bufetová snídaně...

klokanka31
•
12. led 2023

@keplici Jako překazila jsem jí plány, ona na mě hrozně důležitým tónem že pak za mnou přijde abych ukázala jak budu přebalovat, a jak koupat, když jsem jako ta prvorodička (jednala se mnou jak s největší blbkou) tak jsem jí to s úsměvem odkývala, asi se pak divila že jsme pryč 😁 hlásila jsem to dopředu. Po porodu teda z dětskýho byli proti, strašili mě vším možným, ale bylo vše v pořádku tak nás pustit museli.

klokanka31
•
12. led 2023

@keplici A chce to mít fakt pevný nervy pokud chceš ambulantní, oni dokonce volali našemu pediatrovi a něco do něj hustili. Nám řekli že nás odmítá vzít takhle po ambulantním porodu, ale když mu volal manžel tak nás normálně objednal na druhý den, a pak nám říkal, že mu volali a vyváděli 🙄 Sám s tím problém neměl.

katule1990
•
12. led 2023

@keplici Já teda už před dvěma lety a znovu bych tam nešla. Strávila jsem tam 8 dní. Některý sestry byly moc milý (hlavně ty, co řeší miminka), některý naprostý fůrie (hlavně ty, co řeší rodičku). Jako aby na mě před 7 ráno řvala sestra, že chci vyvraždit mámy s dětma, protože mám ručník přes světlo, který mi tam dala sama od sebe jiná sestra, tak to už je i na mě moc. Bohužel jsem byla v tak hrozným stavu po všech těch komplikacích, že jsem se na nic nevzmohla. Celých 8 dní (+ 4 před porodem, co jsem ležela na gynekologickým) jsem prosila o nadstandard, nedali mi ho ani na den. Jakákoli možnost, že by tam za námi mohl byť na chviličku manžel (covid) neexistovala (což je protizákonné). Dítě mi měli po císaři přivést po 5 hodinách, přivezli až po 10 hodinách, celou noc jsem kvůli tomu nespala a čekala, až přijedou a když už si pak dovolila ze zoufalství zazvonit (vstát jsem nemohla), tak mě sestra seřvala, že toho mají moc a nejsem tam jediná. Za mě prostě ne, ačkoli tam byli některý i moc milý. Úplně to na mě zase padlo, jak to píšu.

keplici
autor
•
13. led 2023

@klokanka31 to snad ne, to je přehnané. Achjo. No s tím ukecavanim se bojím no, kór, když manžel s tím AP taky není na 100%. Jo, jsme zvědavá jak tohle ještě dopadne 🫣

keplici
autor
•
13. led 2023

@katule1990 tak to mě moc mrzí. Vůbec tohle nechápu, když je to nebaví, tak ať jdou dělat k pásu a ne dělat traumata maminkám, které jsou po porodu křehké. Jako chápu, že ne každý má v práci svůj den, ale prostě člověk, slyší na ten Náchod víc volných ohlasů, tak to tam někdo je naštvaný neustále snad.

krtcice
•
14. led 2023

Rodila jsem 2011, 2015, 2018 takže ne úplně čerstvá zkušenost. Ale vždy jsem byla naprosto spokojená.

mulen357
•
8. bře 2023

Dobrý den,
Rodila jsem v únoru 2023 v Náchodské nemocnici. Byl to můj 3. porod. Předchozí dvě děti jsem rodila v FNHK. A musím říct, že jsem šťastná, že jsem si své dva předešlé porody vyléčila jedním moc krásným a přirozeným porodem v Náchodě.
Měla jsem neuvěřitelnou kliku na starší, zkušenou a trpělivou PA. Byla úžasná. (Světlé vlasy) Bohužel, jsem zapomněla jméno. Také můj manžel byl perfektní a porod jsme si oba dva užili. Využila jsem bylinkovou napářku, sprchu, balón, polohy jsem mohla střídat přesně podle potřeb. S manželem jsme byli neustále spolu a po porodu i s naším synem. I přes velkou váhu miminka (přes 4kg) jsem nebyla nastřižena a ani poraněná. Vděčím za to šikovné PA a lékařce, které krásně vedly závěr porodu. Chválím i oddělení na kterém jsem měla nadstandart a opravdový klid na odpočinek po porodu. O takovém porodu jsem slyšela pouze ze zahraničí od kamarádek, kde je to běžná praxe.