Císařský řez v Brně, Obilní trh. Máte zkušenost?

kcvrcekz
30. bře 2013

Dobrý den všem. Chtěla bych se zeptat jak to probíhá na Obi. Pokud je plánvaný kdy se nastupuje? A jak to probíhá na sále? A miminko vám dali na kojení kdy? A pak kdy už u vás zůstalo na pořád?
Jsem 37.tt a malý se zatím neotočil, tak se chci informovat, jak to chodí. Děkuji moc

jitulindaj
9. led 2014

@kcvrcekz dobrý den, ahoj, čeká mne asi podobná situace a byla bych moc ráda za tvoji zkušenost!!?Jak to tedy nakonec proběhlo?

kcvrcekz
autor
10. led 2014

@jitulindaj zdravím. Šla jsem na Obi v cca 38tt a malý se notočí. Dělali mi utz v pá a odhad byl 3500 a stále hlavou nahoru. Pak v po taky utz a stejná zpráva. Tak mě představili primaři a konstatovali, že je na mě moc velkej a že bych ho nevytlačila tak mi nabídli císaře. Jinak když je dítě do 3,5 a matka není nějak extrémě úzká nechávajjí rodit normálně.
No každopádně pokud by to byl císař, tak se domluví termín já rodila 39+2tt. Musí se objehnou předoperační vyšetření, anesteziolog a pak už se jde v domluvený termín na to. Ráno ten den bez jídla(od půlnoci) dostala jsem nějaké dva prášky, jeden večer a druhý na ráno. Přišla jsem tam, udělali mi vysetření dostala jsem tu jejich košulu a šla na pokoj(díky Bohu na mě vyšel nadstandard). A pak už to jelo. Šupli mi pytlík na čůrání a jela jsem. Na sále rychlovka. Chtěla jsem spinal nebo jak se tomu říká abych malého hned viděla. Bylo to nepříjemné,ale o proti klasickému porodi myslím úplně bezbolestné. Na sal jsem jela 9:30 a malej byl v 11:00 venku. Díky tomu nadstandardu jsem nebyla na JIP ale hned na pokoji. Malého mi donesli cca kolem druhé a pak co cca 3-4 hodiny. K sobě si ho můžete vzít na stálo kdy budete chtít, ale spíš jak vám bude. Já si ho brala 2 den na 5 hodin a 3.už od rána na pořád. Vše záleží na tom jak vám bude.🙂 ale tak jak jsem se toho bála a chtěla rodit přirozeně, tak to bylo hrozně v poho a pokud bude druhé klidně bych šla císařem zase.🙂

jitulindaj
10. led 2014

Jste úžasná že jste tak rychle napsala! Moc díky...!!
Já jdu k primáři teď v pondělí(39+0). Včera (38+3) jsem měla odhad 3500g. Císaře mám na zvážení kvůli naléhající placentě k porodní brance...
Taky bych chtěla nadstandart, aby tam s námi mohl být manžel a mohl se starat místo sester! Takže pokud bude volný, nemusela bych vůbec na JIP?

PS: jaký byl pan primář a co všechno jste prosím probírali?? Mě vyšteřovala na ambulanci jedna mladá MUDr, ze začátku celou stuaci jaksi zlehčovala a po vyšteření jsem špinila pak celý den a bolelo mě břicho ☹ Snad bude pan primář šetrnější!

sariky
10. led 2014

@jitulindaj já jsem rodila císařem na Obi v 5/2012. byla jsem objednaná na indukci, ale za 2 dny se mi B přetočilo (dvojče), tak z toho byl nakonec císař. přišla jsem tam na 7:00 h, proběhlo vyšetření a kvůli "špatné" poloze druhého plodu se zavolal primář na konzultaci a protože jsem byla nasnídaná, císař byl naplánován na 14:00 h. Mezitím mi nabrali krev a čekala jsem na jakýmsi pokoji (ani nevím, co to bylo za oddělení), pak mě PA připravila na operaci a ve 14 h mě řezali. Pak jsem přes noc ležela na JIPce a ráno mě přesunuli na šestinedělí. děti mi ale jen vozili, měla jsem poporodní komplikace, takže jsem si tam pobyla 8 dní.

jitulindaj
10. led 2014

@sariky Díky za zkušenost, můžu se sběžně zeptat na ty komplikace? Nechci být příliš osobní, omouvám se, jen mě zajímá, jestli to bylo vlivem císaře, nebo...?

kristl85
12. led 2014

@jitulindaj Zdravím, zajímaly by mě stejné informace jako vás. Já mám teda ještě čas, ale už se tak nějak dívám na to co mám čekat. Mám placentu zasahující k porodní brance a můj dr. mi řekl, že to vypadá na císaře, že to rozhodnou doktoři v porodnici v cca 36tt. Ja na císaře jít nechci, ale možna mi nic jinyho nezbyde, tak mohly bychom zůstat v kontaktu, ze bych se vas pak poptala, co a jak? Vam moc držím pesti a předem moc díky;)

jitulindaj
12. led 2014

@kristl85 jasne,neni problem,ja jsem slado porodky azmin ctvrtek (39tt) a zitra jdu k primari na kknzultaci,dam vedet jak ss bude situace dal odvijet 🙂

kristl85
12. led 2014

@jitulindaj Jasne, jakákoli informace me bude zajímat;) držím pesti, věřím, ze bude vse ok;)

jitulindaj
15. led 2014

@kristl85 konzultovala jsem s ved.lekarem Krizanem, ktery konstatoval,ze je placenta tesne u branky(presne na milimetr) a seznamil me s riziky prirozeneho porodu...byl fakt peclivy,vsechno mi rekl ,ale rozhodnout jsem se musela sama,coz bylo hrozny.Citila jsem se jako bych se chtela vyhnout bolesti u porodu!!jeden uz mam ale za sebou a takova hruza to neni,naopak hojeni a rekonvalescence po cisari je to,ceho se desim☹
No nicmene mudrFrank z ambulance mi rekl ze svoji zenu by s takovou diagnozou rodit prirozene nenechal!! A jsem nyni vedena jako vysoce rizikova pacientka.
Naplanovali mi cisar primo na TP dle UTZ ( pristi pondeli) a bude to delat primar Hudecek (z Bohunicke nemocnice). Tak jsem bLa v utery na krvi a dnes na interne a na anesteziologii domluvit si typ anestezie dle vysledku vysetreni.Vse mam naprosto v poradku,tak mi doporucila spinalku a ja bych pak chtela jit rovňou po operaci na nadstandart abychom tam byli s manzelem s detatkem dohromady🙂
Jen se anesteziolozce nelibilo ze jsem nachlazena,ale to se neda nic delat☹
Zpatky na porodni ambulanci jsem dostala nejake premedikace,ktere si vezmu vecer pred a rano pred a v pondeli v 7:00 nastup na prijem. V patek si muzu jeste zacolat abych vedela kdy presne jdu na radu..

kristl85
16. led 2014

@jitulindaj Ahoj, moc děkuji, že jsi napsala, jsi moc hodná. Teeda, tak to ti fakt nezávidím, ale jak to tak čtu, tak máme asi stejný postoj k věci. Já teda čekám první miminko, ale i tak sem chtěla rodit normálně, dokonce sem se na to těšila. Protože vím, že císař je velká operace a není to žádná sranda, plno věcí to mamince zkomplikuje a to je na prd. Mě nejvíc vadí, že mi malou hned vezmou a budou mi ji vozit jen na kojení ty první dny:( pak vím, že špatně snáším operace a narkozy, takže se bojím, že budu absolutně nepoužitelná a v neposlední řadě je to pro mě trochu prohra, chtěla jsem si svoje miminko na svět přivést přirozeně, no ale to stejně asi neovlivním.

Chtěla jsem se zeptat, tobě tu placentu diagnostikovali taky už dřív? Mě na to přišli cca ve 20tt a od té doby sem doma na nemocenské a měla sem mít klidovej režim. Někdo mi říkal, že se placenta posune a někdo, že je to blbost, takže tobě se taky neposunula jo? Já ji mám už 10 týdnů stejně, takže pomalu přestávám věřit, že se posune.

Takže to doktoři v porodnici prostě nechali na tobě s tím, že ti řekli, že je to riskantní jo? No tak to bych se rozhodla stejně jako ty, protože nejhorší je, kdyby jsi rodila normálně, pak by jsi začala krvácet, z normálního porodu by se stal boj o život, miminko by se stejně nakonec narodilo císařem a ty by jsi měla ještě takové problémy u toho. To je podle mě ten nejhorší scénář, že?

Takže v pondělí jdeš na to?🙂 budu ti moooc držet pěsti, ať jde všechno hladce a jste v pořádku. A mohla jsi si rezervovat nadstandard, když víš kdy přesně půjdeš? Já bych taky moc chtěla nadstandard, ale prej je to na tom Obilňáku skoro zázrak, prostě je to o štěstí, buď volný je nebo není.

jitulindaj
16. led 2014

Rezervovat pokoj bohuzel nesel,taky to nechapu,kdyz je to panovane:-/
Me na to prisli taky 20tt ale moje mudr byla optimisticka a myslela ze to pujde normalne az sdo ted! No mela jsem ji lehce pres branku cca 6mm a vytahla se k brance a ted tesne naleha cca od 25tt,pak se uz nehnula ani o pid:-/
Sranda ale je,ze mam planovany cisar presne na TP a dneska mi odesla hlenova zatka,takze nevim jestli to nebude dokonce driv:-/
Je to jak rikas,vyjmenovali mi rizika,hezky se o tom se mnou pobavili, ale rozhodnuti nechali na me,nicmene se mnou souhlasili.kdybych jim rekla ze chci zkusit normalne, asi by to respektovali,ale byla bych vysoce rizikova a moc nadseni by ze me asi nebyli.. Stejne by na toho cisare byli pripraveni a kdyby se neco zvrtlo,mohli bychom tam "zustat"oba dva☹...

kristl85
19. led 2014

@jitulindaj vůbec sem si nevšimla, ze jsi jeste odepsala, tak na tebe myslim a zítra resp. uz dneska ti moc držím pesti. Věřím ze vsechno bude ok a ze se to teda nejak nezkomplikovalo tim, te ti odešla ta zatka. Tak tfujtfuj a tesim se na foto miminka a az budes mít čas, tak mi vsechno napis a popis jak to probíhalo;) drz se;)

hanesi
26. zář 2016

@jitulindaj Dobrý den, je to již dva roky ale myslím, že takové věci se nezapomínají 🙂 Mohu mít tedy na Vás pár dotazů k tomu, jak to nakonec probíhalo?
Mám také placentu marginalis těsně u branky a to na zadní stěně, takže se asi nevytáhne. Zvažuji, kde udělat CS jestli na Obilňáku nebo v Bohunicích a věřím, že mi pomůžete rozhodnout se :D
Měla jste epidurální anestezii? Kdy a na jak dlouho Vám po "vytáhnutí" ukázali miminko? Mohl být manžel přítomen? U hlavy nebo v jiné mistnosti? Mohl Vás zastoupit v bondingu? Musela jste na JIP nebo v případě nadstandardu Vás převezli hned na pokoj? Bylo tam miminko a manžel s Vámi? A ještě jak dlouho pak trvalo šití atd po vytažení malé?
Moc děkuji za odpovědi, jsou pro mne cenné! 🙂

jitulindaj
20. lis 2016

Dobry den,
Omluva ze odepisuji tak pozde, moc na konika nechodim.
Rada odpovim na cse.
Mela jsem epidural, bylo to neprijemne, bylo mi nevolno, ale anesteziolozka me napolohovala a bylo vse ok, k nepohode prispelo ze jsem mela cerstve i rymu😳
Mimco vytahli a dnesli hned do prilehle mistnosti kde cekal manzel a maleho hned videl. Tam ho osetrili a hned mi ho prinesli na sal, a drzeli mi ho nekolik minut u tvare abychom se citili.
Jinak kdyby manzel vedel, urcite by ho mohl vi chovat.
Mela jsem nadstandart a tam me prevezli hned, byl tam se mnoumanzel a nmaleho donesli cca 1h po zakroku, mohli jsme ho mit jak dlouho jsme chteli, mela jsem ho hned u sbe v posteli, manzel tam spal, maly byl prvni noc na ssterne, ten cisar je bolestivy, clovek se nemuze ani otocit na bok jak to boli, tak jsem byla rada, i kdyz mi bylo smutno. A siti bylo docela dlouhe, maly byl vytazeny za par vterin a siti bylo vltne narocny, protoze se siji tri vrstvy. Jinak dnes je to skoro 3roky a jizva je uplne bila, vubec neni videt, je tenk jak nit. Vubec jsem nemasirovala ani jsem si nenechLa dat ten protisrustaci gel.
Ps byla jsem na Obilnaku.

penelope11
6. pro 2016

@kcvrcekz Ahooj chci se zeptat klystir ti nedelali ? a co proboha delali od 9.30 - 11.00 na sale ? kazdy co vim co mel spinal tak ho privezli na sal treba 9.45 a v 10 bylo dite venku... bych tam v prvnim rade umrzla a ve druhem odpadla 🙂) a co konkretne bylo neprijemne na spinalu?
Dekujii

kcvrcekz
autor
29. pro 2016

@penelope11 Omlouvám se, že píši až teď na MK už moc nechodím zrušili nám tady diskuzi a tak jsem spíše jinde... No na sál jsem jela 9:30 , přede mnou tam ještě operovali nějakou paní a já se dostala na sál v cca 10, zima tam byla... chvilku po desáté mi píchli cosi do žíly a potom přišel doktor co napíchával spinal... A než začne působit trvá to cca 30-45 minut. a to ležíte na sále... Dr co mě rodila přišla cca 10:45 a začalo se a malý byl v 11 venku, takže ono to opravdu trvá chvilku než prtě vytáhnou, ale než začne působit ta anestezie na spodek těla to trvá... Jinak já jsem šla z domu a od půlnoci jsem neměla jíst, takže jsem klystýr neměla.... Ale jako kdybych mohla jdu znovu a na Obi bo tam to bylo opravdu super.🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru