Dobrý doktor, který podává Utrogestan celé těhotenství

cibule
1. lis 2010

Ahoj děvčata. Moc bych potřebovala poradit. Mám za sebou dvě riziková těhotenství. O první dítě (o holčičku) jsem přišla. Nyní mám 15-ti měsíčního syna. Každopádně plánuji další dítě, ale vzhledem k mému rizikovému těhotenství mi byl panem doktorem Kouckým doporučen skoro celou dobu těhotenství utrogestan. V obou případech jsem totiž rodila o měsíc dřív a utrogestan by mi údajně mohl těhotenství pomoci prodloužit.
Problém je ten, že k panu Kouckému do Prahy jezdit nemůžu - je to dost daleko a tak hledám doktora na Olomoucku (nejlíp Olomouc fakultka) se kterým máte někdo zkušenosti, že Vám utrogestan podával i v dalších dvou trimestrech. Můj gynekolog by mi ho totiž dal jen v tom prvním... Jenže já mívám problémy až později - s předčasným porodem. Poradíte prosím někdo. Budu moc vděčná. 😉

cibule
autor
1. lis 2010

Jo, může být i Šumperk , Zábřeh, nebo Mohelnice.... Ještě jednou díky. 🙂

patrycja
4. lis 2010

ahoj, ja dochazim k MuDr. Gebauerovi a ten mi pravě před tydnem doporučil uživat Utrogestan. Nyni sem v 31. tydnu. Najdeš ho na Polivkove ulici v olomouci, je to nedaleko fakultni nemocnice.

cibule
autor
5. lis 2010

Děkuju moc 😉 A je dobrej? Máš s ním jinak dobrý zkušenosti?

cibule
autor
24. dub 2013

Zdravím všechny maminky, které mají problém s předčasnými porody a jen chci napsat, že po tom, co jsem užívala celé těhotenství Utrogestan jsem donosila a porodila v 38+0 😀 (Starší syn bez Utrogestanu narozen v 35tt po udržování v nemocnici) Problémy jsem sice měla zas, ale výsledek je úžasný. Jinak jsem chodila do G-centa v Olmiku a pak ležela ve FN Olomouc. Takže kdo má tyto problémy, můžu doporučit 😉 Fakultku v Olomouci si opravdu můžu jen chválit, bez nich bych asi neměla dva zdravé kluky...

ebsian
24. dub 2013

@cibule Taktéž jsem tam s malou ležela na jip porodnice a ny gyndě a péče byla skvělá..Na gyndě navíc příjemnější setřičky 😉 V porodnici to PA moc nestíhaly, ale to se nedivím, když mají na starost porody a i jipku..Díky FN Ol jsem nakonec došla až do termínu..Kdo ví, jak by to dopadlo. Začla jsem rodit v 27+1tt..

cibule
autor
24. dub 2013

No, já taky tak nějak 27+6. Nevěřila jsem, že donosím a ono se to povedlo. Vděčím jim za své děti 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru