icon

Havlíčkobrodská porodnice. Co vše Vám půjčí?

hanussenka
29. pro 2019

Ahoj maminky, zajímalo by mě co vše vám půjčí při porodu a potom po porodu ( mám na mysli obleceni, poporodní vložky....) a jak je to s nadstandardním pokojem a kolik se platí za partnera u porodu? Máte některá aktuální zkušenosti? Děkuju

veronikav31
29. pro 2019

Před porodem mi půjčili košili(taktéž po porodu), vložky apd jsem měla své. Pro prcka půjčí oblečení, plíny musí být své+kdo chce jednorázové obrousky,já měla perlan.Při přítomnosti partnera u porodu se nic neplatí.Nadstandartní pokoj jsem neřešila, protože byl pořád obsazený

aronek
29. pro 2019

@hanussenka ahoj, rodila jsem tam čtyřikrát, pokaždé tedy CS. Tobě dají košili, ale můžeš mít svoji. Kdykoliv je potřeba tak dají novou čistou. Na miminko půjčují oblečení, zavinovačky, hadrové plínky. Svoje musíš mít vložky pro sebe, plínky pro miminko a ubrousky. Kosmetika pro miminko tam je, musíš mít pro sebe. Nezapomenout na toaletní papír 🙂 Myslím, že na nadstandardu je toho víc, ale tam jsem nebyla.

fouskovi
30. pro 2019

@hanussenka za partnera se nic neplatí u porodu nadstandard jsem neřešila věčně plno a půjčí košili před porodem i během pobytu na oddělení a svoje musíš mít vložky a toaletak jsem měla svůj ten jejich je strašný a pro miminko půjčí oblečení zavinovačka látkové plinky a sebou pro miminko plinky a ubrousky

zdencca
31. pro 2019

Muze být v Brodě manžel u císaře? Jak to je na šestinedělí , chodí se na jídlo do jídelny a nebo se nosí n a pokoj? A za epidurál a jiné utišující léky se teda platí?

orisek56
31. pro 2019

Rodial jsem dvakrat tam. Nadstandard, pokud si ho nezajednas tak pul roku dopredu, mas smulu. Ja ho chtela u prvni dcery, ale ve vysledku bezny pokoj neni spatny, krome toho, ze tam teda lezite dve, tak vocemene je vice mene pokoj uchazejici i bezny, takze u druheho jsem iz nechtela, znytecny. Navic muz tam s tebou muze byt az do 20 do vecera. Kosile mi dali hned pri nastupu, kazdy den nabizi ciste. Obleceni pro dite potrebujes jen na odvoz, vsechno maji na pujceni, vcetne kremu, oleje, bavlnenych plen. Jen papirivky musis mit svije i kdyz po porodu mi jak prvni tak i druhe mrne dali do sve pliny. Poprodni vlozky. Jako v nejhorsim pripade tam maji svoje, me dali behen porodu kdyz mi pichli plodovku a pak prvni hpdiny po porodu, ale pak uz jsem mela svoje. Jedine co si ipravdu vem sebou je TOALETAK..... Ten tam nedavaji.. A neni to standard ani v jinych nemocnicich, kde jsem taky byla s malyma na detskem pak.

orisek56
31. pro 2019

@zdencca jidlo nosi na pokoj. Snis, a das tacy a talire na chodbu na vozitko. Za epidural jsem platila pred 2 lety 1300kc. Nevim jak ted, podruhe mi stacil jen rajcak za 300, vydejchala jaem celou flasku. Jak je to u cisare nevim, ja mela vyvolavane.

orisek56
31. pro 2019

@zdencca navic po cisari moc nebudou chtit aby jsi behala. Jiank jsou tam myslim dve prednasky pece o miminko a pece o sebe v sestinedeli. To sejdete vsechny matky v mistnosti a budou vam vysvetlivat co kdy je a bude potreba. Dostanete to i na prospektech. Take se ukazuje jak mit miminko. Dva pokoje maji spolecnou predsin, kde je prebalovak, k tomu vsechny veci a oblecky a sprcha na omyti miminka.

orisek56
31. pro 2019

Samozrejme, na spolecne chodbe je take kuchynka, kde si lez uvarit caj, kafe, no caje jsou tam k dispozici taky.

orisek56
31. pro 2019

myt* ted mi ujelo vyjmenovany sloveso brrr

zdencca
31. pro 2019

@orisek56 děkuji za informaci, sice máme porodnicí hodinu cesty ale přemýšlím o ní, sice sem registrovaná do Podolí ale to jen kdyby byl předčasný porod takže se umi postarat o nedonošené, jinak bych chtěla do Brodu.Tak jídlo na pokojí je super některé nemocnice na chodbě a to dokonce i WC i sprchu na chodbě.. A personál je jaký ? Chovají se mile uleví od bolesti když si řeknu?

fouskovi
31. pro 2019

@zdencca personál super ale když se budeš chovat protivne oni to vrátí to jídlo je super a nám i dokonce ty taci pak odnaseli nechali talíř s jídlem

zdencca
31. pro 2019

@fouskovi já se spíš bojím že budu hystericka 😬 nějak si to nedovedu představit průběh...

orisek56
31. pro 2019

@zdencca kdyby nebyli mily, nerodim tam dvakrat 😀 ja se tam narodila a chtela jsem tam rodit i sve deti. Mam to vic jak hodinu, ale vedela jsem ze tam chci, ale ja mam i v brode gynekologa, takze jsem to nekomplikovala. Daji ti co si reknes, jen to smz s tebou vzdy zkonzultuji podle stavu, jestli to neni blbost. Treba ja prvni porod mela tezky, chtela jsem epidural, po zhodnoceni situace mi ho dali bez reco, u druheho mi porod trval cisteho casu 3 hodiny. Sice taky velmi bolestivy, protoze oba byli vyvolavane, ale zase bez kimplikaci. Tak tam mi rozumne vysvetlili, ze na epidiral to neni, protoze to postupuke rychle a za chvili uz budu tlacit. Nabidli mi alternativu rajcak. Bolest to nesnizi, ale jsi tak dobre sjeta, ze ti je to total fuk a porodis jak pomasle. Proste kdyz zhodnoti, ze by epidural mohl spis ublizit, protoze v dobe tlaceni uz pusobit nesmi, tak ti to zduvodni proc ne a snazi se ti nabidnput jinou alternativu. Persinal je super. Jen pocitej s tim, ze tam je frmol, tak 3 vizity dopoledne, jedna odpoledne. Neni to treba jak v Novem Meste na Morave, tam je o neco malo vetsi klid, ale taoy ne o moc.

orisek56
31. pro 2019

@zdencca ja jsem u prvniho hodne histercila. Mela jsem kruty bolesti 13,hodin, proto jsem dostala vsechny tri davjy epiduralu, abych to aspon chvili prezila. Chovaji se vzdy profesionalne. U druheho jsem rvala styoem, ze to museli slyset az v Chotebori, a uplne v pohode. Je jim to jedno, maji pochopeni, proste rodis.

fouskovi
31. pro 2019

@zdencca Tak jsem u porodu hystercila a to jsem rodila podruhé to oni chápou že to někdy nejde ovlivnit

zdencca
1. led 2020

@orisek56 a platí se tam tedy ta vše? Za epidurál, rajský plyn? Nebo když ho nabídnou oni tak se neplatí? Chlap tedy může být od začátku semnou až do porodu a dvě hodiny ještě po porodu?A když je předporodní kurz tak jde i partner a je to na 2,5 hodiny? Ještě mě zajímá od nakeho týdne se chodí na monitory, musí se k ním nebo i unas když to mám dál? Samozřejmě si tam zavolám a poptam ale zajímá mě to😊Tak to je dobrý že tam sou besedy o kojení...

hanussenka
autor
1. led 2020

Super, děkuju všem za odpovědi 🙂

orisek56
1. led 2020

@zdencca no predporodni kurz neporadim, nikdy jsem ho neabsolvovala.
K dalsim dotazum. Oni se snati o co nejprirozenejsi porod, takze pokud neco budes chtot, musis si o to rict. Takze vim jen to, ze za vse, tedy krome chlapa a obleceni na nej jsem platila. On tam s tebou muze byt od zacatku po celou dobu porodu, nezasahuji prilis. Nechaji vas na porodnim pokoji, ktery je luxusni. Je tam sprcha, zachod, postel, gimnasticky mic, kuchynka, kresla atd. PA jen vzdy nakoukne jak se situace vyviji, pokud odbre, necha te s chlapem o samote v soukromi. Maji s doktorkpu /, rem kamrdlik a vysetrovnu pres dvere, takze te vzdy slysi kdyz neco potrebujes. Chlap muze byt s tebou od zacatku az do konce a jeste pak jste nejakpu dobu na porodnim pokoji sami s prckem a muzem. Pak vsochni jedete na sestinedeli. Tam pouci tebe i jeho, ukazi kde co je, lezis na lehatku. No ap ak po nejaky dobe jde chlap jde dom. Netlaci, nevyhani, ale zase ja jsem respektovala pokazde to, ze tam se mnpu je dalsiamina, co chce klid, tak jsem ho nechala, at mi pripravi a vybali vsechny mpzne veci a ulozi do skrine a jde. Nabidnou ti ze si vemou na npc mrne k sobe, aby ses po porodu vyspala, je to ale na tobe. Ja to vyuzila, prptpze jsem byla total hotova. Vyvolavane porody jsem mela narocnejsi. Jinak je mrne smz s tebou a uz se plne staras sama, sestricky radi, pomahaji a ihned nastoupi laktacni a pomahaji s rozkojenim a polohami.
Co se tyce monitoru, tak ja oba porody mela vzdy to, ze na monitor jsem jezdila klasocky je svemu gyn. Az kdyz me propustil, teda prevzala si me nemocnice, jezdila jsem k nim... Nejsriv jednou tydne, pak uz 2,x tydne. Ja ale mela vyvolavany a tudiz i nastup do nemocnice naplanpvany, protoze jsem prenasela az do kocne 42 tydne.

orisek56
1. led 2020

@zdencca na ty mpnitory se zeptej, ale ja tam musela normalne dojizdet kdyz si me prebrali. Mam to neco kolem 50 km

fouskovi
2. led 2020

@zdencca přesně jak píše maminka orisek56 za manžela e neplatí a ostatní nevím nic jsem neměla a byl se mnou od začátku mají krásný porodní pokoj s velkou posteli gymnastický míč jsou tam křesílka kuchyňka koupelna a wc porodní asistentka chodí jen na kontroly jinak nechává soukromí po porodu jsme byli dvě hodiny na sále protože mě dávali dohromady a pak ještě chvilku na porodním pokoji pak odvezli na šestinedělí kde vše ukázali a manžela po rozloučení poslali domu byl zákaz návštěv ale vůbec mi to na jednu stranu nevadilo aspoň jsem měla čas trochu být sama, s miminkem a předporodní kurz jsem neabsolovala

tynka9
2. led 2020

@zdencca přímo na sále být nesmí. Byl se mnou na přípravném pokoji, pak čekal v předsálí, malou mu ukázali hned, byl i u vážení, omývání. Pak viděl, kam jí nesli na šestinedělí. Byl se mnou na dospáváku, pak i na šestinedělí, než jel domu za starším.

veronikav31
2. led 2020

@tynka9 smí,se mnou byl chlap na předporodním pokoji i na porodním sále u syna.Jediná výjimka bylo u dcery,ale ta šla císařem.Kamarádka rodila obě děti císařem a manžela měla i u těchto porodů

tynka9
2. led 2020

@veronikav31 u normálního porodu se mnou byl celou dobu, ale u císaře ho na operační sál nepustili. Císař byl teď v dubnu. Ptal se, jestli by tam mohl být, ale vůbec to nešlo.

tynka9
2. led 2020

@veronikav31 odpovídala jsem na otázku týkající se přímo cisare

zdencca
17. led 2020

S těhotenskou cukrovkou dá se rodit v Brodě?

aronek
17. led 2020

@zdencca určitě, měla kamarádka a rodila tam před třemi měsíci.

zdencca
17. led 2020

@aronek děkuji