icon

Jak je to se záchrankou? Můžu si vybrat porodnici?

market9391
26. říj 2016

Ahoj, mám takovou možná pro někoho divnou otázku. ale zajímá mě to. Jsem z okresu Šumperk a zajímá mě když začnu rodit a nikdo by nebyl doma a budu si volat záchranku jestli si můžu vybrat kam pojedu, protože spadám pod Šumperk, tak zřejmě do šumperské nemocnice, ale tam opravdu nechci. Chtěla bych jet do Svitav, Svitavy jsou od nás 30 km a Šumperk 33 km, ale když spadám pod Šumperk tak asi nemám na výběr že?

Strana
z5
lajla
27. říj 2016

@tahejhula to je hodně šílený...tak hlavně že OK..

tahejhula
27. říj 2016

@lajla Porod v busu se proti tomu jevi jako pohadka, to ti povim. 😁

japona
27. říj 2016

@patrusa Proc by taxík nemel vzít rodičku, které odtekla plodove voda? Vy s taxikarem konzultujete svuj zdravotní stav? Odtekla/odtekajici voda zas není takove drama, porodnicke vložky to poberou🙂. Nevidim rozdíl v tom, zda vlastni auto či taxík, pokud se jedna jen o odvoz a není nutný lékařský zásah.

lajla
27. říj 2016

@japona bohužel ... někteří neberou...a znám i takového co se obrátil na místě
Ne všechny rodičky se chovají.tak jak mají... kolikrát taxikář nedostane zaplaceno protože rychle rychle..., čištění auta...bohužel je to fakt, jakkoliv smutný😞
Mi osobně bylo řečeno třemi taxikáři že neberou...a teda mě se vždy ptají kam chci zavest

patrusa
27. říj 2016

@japona tak ono zalezi, u me to porodnicke vlozky opravdu nepobraly, a uz vidim jak je statsnej, ze bude mit zaspineny auto. Odmitnout vas proste muze, je to jeho pravo.

japona
27. říj 2016

@lajla Hmm, tak to je blbý, to bych taky volala záchranku. Mela jsem asi štěstí, když jsem jela párkrát jako tehotna (teda ne do porodnice, ale pokrocile těhotenství uz bylo videt🙂), že s tim žádný nemel problém. Spis jsme zertovali, že kdyztak porodnice je kousek, kdyby něco atd. Na druhou stranu, kdybych začínala rodit, obložím se pro jistotu inkontinencnimi podložkami, abych fakt mela jistotu, že žádné auto nedojde k uhone (ať už moje či taxík).

lajla
27. říj 2016

@japona blby to je😞 ale je to jeho právo... bohužel suďte se pak..kdyby něco že.. na dvě věci😞

shine2015
27. říj 2016

@patrusa nezlobte se,ake ze nema auto...co sousedi,kamardky/i,sirsi rodina...??
A priklad s ozralyma...to je argument tedy....zamyslela jste se ze treba kvuli tomu ze pani nema auto a zavola si jen tak rzp muze v tu samou dobu se treba dusit nekde dite nebo havarovat a prijet pozde

pavlina212
27. říj 2016

Tak teda vůbec se mi nelíbí, kam se vám ta diskuze zvrhla. Uvědomujete si, že těmi řečmi o drzých těhotných, které mají pocit, že maj mít všude přednost apod., vytváříte pocit, že je neslušné volat si RZP k začínajícímu porodu. Tahle diskuze může například ovlivnit nastávající maminku v jejím rozhodování a způsobit tragické následky. Každý inteligentní člověk přece chápe, že sanitek není nekonečně mnoho a že když jede ke mně, nemůže jet k nikomu dalšímu (neinteligentní to stejně nepochopí). Nám bylo na předporodním kurzu přímo od FN Lochotín v Plzni řečeno, že pokud odvoz není, ať si sanitku určitě zavoláme, že na to těhotná má právo a nějaké hraní si na hrdiny není na místě.

lajla
27. říj 2016

@pavlina212 naprosto Souhlasím...tady si 99% hraje na hrdinky...ale až by k té situaci došlo...velmi ráda to každá hodí za hlavu a bude mít v hlavě sebe s své dítě

market9391
autor
27. říj 2016

taky souhlasím s pavlina212 a myslím že by tím i ta diskuze měla skončit. 🙂

gepe
27. říj 2016

@market9391 na predchozi strand jsi to shrnula pekne a strucne. To uz mohlo byt na zacatku 😉 a pokud jsi cetla dobre, psala jsem mj i o tom, ze dulezite je zdravi ditete a matky. A to nezavisle na cemkoliv. Ka psala, ze diskuse dal uz je zbytecna, uz pred nejakou doboi 😀 vsem hezky zbytek dne

patrusa
27. říj 2016

@shine2015 sousedi maji deti, rodina bydli daleko, u meho druheho porodu by to nestihl nikdo. Proste nekdy neni jina volba nez zachranka. Nemluvime tu o zneuzivani, ale o krajni situaci, kdy priste zena nema moznost vyuzit vami navrhovanych variant

cumacek
27. říj 2016

Ahoj.Na záchrance pracuji.A standartně se odvaží do spádové nemocnice.Nikdo to rozhodně nebere tak,že jsme místo taxi.Prostě není auto,kamarádka...Nikdo nic neřekne.

luciilui
27. říj 2016

@lajla Jjezisi ani jsem nebyla schopna docist vsechny prispevky. Sletly se na vas jak supi. To jsme my zenske-huba jede a jede, sebevedomi a ego stoupa a my lezeme v pomyslnem zebricku po zadech druheho. Nereste. Myslim si ze odsoudit cloveka tady jde nekterym daleko lepe nez podivat se do zrcadla (a ne, o vzhledu to nemyslim). Kazdy se proste ve vypjate situaci chova dle svého vedomi a svedomi. Po bitve je ale kazdy general. Nekomu muze prijit silene mesic nemit v pohotovosti vsechny sousedy, kamarady, velou rodinu na nealko pivech apod. Nekdo treba vsechno toto dela a stejne situace a osud zařídí jinak. Uzavrela bych nejradeji tuto diskuzi tak, ze nikdo vedome nevyuziva sanitky jako taxika ale bezne reaguje na nebezne situace. Zakladatelka se ptala zda si muze vybrat-nemuze. Tecka. Pekny den a nenechte se otrávit zde pritomnyma superzenama, ktere v jakekoli situaci reaguji vzdy racionalne, bez emoci a hlavne vzdy spravne.

editah222
27. říj 2016

Od lékaře jsem v polovině těhotenství dostala telefon na prevozovou sanitu. S tím, ze rychlou volat jen v kritickém případu. Nevolala jsem takže vlastní zkušenost nemám, ale co vim tak ta prevozova má dojezd cca pul hodiny což je pro většinu těhotných pohoda. Já jsem naštěstí odvoz měla, protože druhý porod byl překotný a při čekání na sanitku bych porodila😊

pandabox
28. říj 2016

@lajla jasne, to jsou pripady ze je to ok..ale planovat odvoz k porodu zachrankou je priste moc..

lajla
28. říj 2016

@pandabox samozřejmě plánovaně a účelně...to je špatně,ale o tom tu ...co si nepamatuju nepadlo ani slovo...
Každopádně slovo plánovat je i v tom smyslu...mít záložní plán,kdyby...aspoň tak to chápu já...

pandabox
28. říj 2016

@lajla uvodni prispevek se ptal, jestli si clovek muze vybrat porodnici, kdyz pojede se zachrankou. Pokud bude mit nekdo prekotny prood, tak mu to bude sumak a nebude ot resit..🙂

lajla
28. říj 2016

@pandabox to už tu taky padlo😉 no byla to zase diskuse😂

nuggett
28. říj 2016

Já mám od gyne v prukazce přímo číslo na rychlou....ale jak to tu čtu..asi radši půjdu pěšky 😂😂😂

lajla
28. říj 2016

@nuggett já to radši ani nezminila...bych skončila ještě hůř,...jestli to jde😂😂😂

Strana
z5