Je možné být zaregistrovaná ve dvou porodnicích?
Bydlím v Brně, ale do práce dojíždím do Břeclavi a pokud to půjde, tak bych chtěla v práci zůstat, co nejdýl. Proto bych to měla ráda pojištěné na obou místech. Nevíte, jestli taková možnost vůbec existuje? Díky. A.
Ne, můžeš být registrovaná jen v jedné, ale minimálně Břeclav snad registraci nevyžaduje, ne?
Nevím,jak je to v Brně,ale břeclavská porodnice registraci nevyžaduje.Rodila jsem tam.Takže když to na tebe v BV přijde,klidně můžeš porodit tam.
Okrem prazskych porodnic sa inde v CR do porodnic nastastie neregistruje....v Brne na 100% a Breclav si tiez urcite nedovoli odmietnut pacientku 😉
Registrace jsou specialita pražských porodnic. Jinde můžeš jít rodit, kam chceš, bez registrace. Já ani nebyla před porodem na poradně, přijela jsem 2x do porodnice až na porod.
při registrácii dostávate razitko do knižky a tú má te len jednu..
Odpovědí zaznělo dost, také se myslím, že není potřeba být registrovaná ve více porodnicích, měli by tě normálně vzít. Akorát bych si sebou vzala papír, na kterém by byly vypsány odpovědi na registrační formulář. Když se tě sestřička v kontrakcích ptá na osobní otázky, není to zrovna dvakrát příjemné 🙂
ahoj, Brno bych si registrací pojistila a v Břeclavi určitě neodmítnou 🙂 Držím pěsti!
Přesně, dostanete razítko do legitimace a v další porodnici vás odmítnou. Jinak prosím holky, aby se neregistrovaly do porodnic, jen pro jistotu, když tam rodit nechtěj. Zejména v některých porodnicích je nával a každou chvílu tu čtu, jak některá byla registrovaná v Praze U Apolináře, nebo v Podolí, ale jen pro jistotu, že rodit chtěla od začátku jinde. Je to nefér, hodně maminek má důvěru zrovna k těmhle porodnicím, některá je třeba fakt i riziková, ale třeba jen hraničně, tak ji nevezmou. Některá už tu rodila a chce zas. Prostě chápu holky, co to pak i obrečí, že na ně nezbylo místo. Pokud chcete rodit jinde, tak prosím nezabírejte místa v jiných porodnicích. Pokud budete opravdu riziková, tak vás stejně menší nebo okresní porodnice, kterou jste si vybrala odešle, tam, kde jsou na komplikované porody vybavení. Není třeba jen tak pro jistotu vyfouknout místo mamince, která tam fakt touží rodit. To nemluvím za sebe, já rodila, kde jsem chtěla. Ale že to tu čtu každou chvíli, tak mi to teď přišlo na mysl.

Jde to, porodnice si to navzájem nijak nesdělují. A nakonec klidně můžeš rodit někde úplně jinde, když by se stalo, že budou mt obě stop stav. 😅