icon

Je možné se zaregistrovat do dvou porodnic najednou?

norkiego
13. kvě 2015

Zvažuji porodnici Podolí, pak možno Apolinar. Kamarádka mi ale řekla, že když budu i zaregistrována v Podolí a nebudou mít místo (nízka kapacita porodnice), tak mně tam nemusí vzít v den porodu a převezou mně např. do Vinohrad.. Proto zvažuji, jestli by bylo možné (pro jistotu) se zaregistrovat i u Apolinare. Co myslite? Dekuji.

Strana
z3
rozzaarka
15. kvě 2015

@terezapetrova tady mas obrazek... jako na krizovky maji jine saly, ale pro standartni porody je toto - koje naproti sobe. to neni, ze bych chtela Apolinare hanit, to fakt ne, je tam dobra pece, ale pro me by to tam fakt nebylo. Neumim si predstavit porod bez manzela ani rodit za plentou vedle dalsi. Ale hodne rodickam to evidentne neva, asi jsem citlivka 😀 fakt jsi slysela? Tak to jsem mela mozna kliku, nebo pokoje vedle me byl volny 😀

karlajasmine
15. kvě 2015

@rozzaarka Me teda tohle vubec vadit nebude 🙂.. kdyz mi nekdo neco v nemocnici dela tak ja vubec nevnimam a je mi fakt jedno kolik tam bude vedle me dalsich rodicek.. A jinak U Apolinare rodilo par mych kamaradek a vsechny rikaly, ze manzel na hekarnu normalne mohl..
Z tech recenzi vsude na netu mi pripada, ze je to vsude stejny - tzn. o stesti.. nekdo ma porod hrozny, neprijemne doktory a sestricky, atd.. nekdo to ma zase v pohode... Proste musime kazda doufat, ze my budeme ten pripad, kde to bude v pohode, at budeme rodit kdekoliv 🙂

rozzaarka
15. kvě 2015

@karlajasmine nehodnotim doktory a pristup 🙂 hodnotim to, co vim z jejich stranek a znamych, co tam rodily. ale jestli pusti chlapy na hekarnu mezi ruzne rodicky, to je mazec, to by mi teda vadilo hodne moc. Mozna jeste vic, nez ze by se mnou manzel nemohl byt. ale to je vec nazoru. pro me je porod soukroma a intimni vec, ne neco, co potrebuju sdilet s dalsima x zenskyma a potencionalne jejich manzeli na hekarne a pak je poslouchat a obstastnovat svym bolestivym krikem pres zatahovaci dvere 🙂

evcann
15. kvě 2015

@rozzaarka presne tohle me odradilo, neumim si predstavit rodit za plentou a okolo dalsi, po zkusenostech s prvnim porodem ani nahodou 🙂

terezapetrova
15. kvě 2015

@karlajasmine jj tak o lidech je to vždy a vsude, akorát nevim jestli jsi prvorodicka, porod je vazne něco uplne odlisneho než řešení jiného problému v nemocnici, a pri porodu makas hlavně Ty 🙂 ale samo chapu, ze někomu nesoukromí u porodu asi nevadí i kdyz myslim, ze takových je menšina kazdopadne nic ve zlým, doufám, ze to tak neberes 🙂

rozzaarka
15. kvě 2015

@evcann ty jsi rodila u apolinare? nebo prave po porodu jinde si to neumis predstavi? my prave chteli spis soukromi a po porodu vim, ze z tohohle bych byla hotova 🙂

terezapetrova
15. kvě 2015

@rozzaarka drsná fotka..

evcann
15. kvě 2015

@rozzaarka ne ja tam chtela rodit a pak jsem se dozvedela tohle a hned jsem to zamitla, ja rodila a budu znova rodit Na Bulovce. K Apolinari chodim jen s cukrovkou. Na Bulovce maji samostatne mistnosti a zachranili mi syna takze jdu znova tam.

palomitacheca
15. kvě 2015

@rozzaarka tak ja teda mela manzela u sebe dyl nez na zaverecnych 15 minut 🙂 navic jsem rodila na porodnim sale c.2 a tam takhle boxy proti sobe nejsou, jestli si to dobre pamatuju. Na porodni sal me prijimali bez pravidelnych kontrakci (mela jsem jen nepravidelne slabsi stahy) a s neodteklou plodovou vodou, vlastne jsem jeste ani nerodila, ale nechali si me tam asi hlavne proto, ze uz to mel byt 3.porod. Nejdriv mi dali kapacku kvuli streptokokovi, pak klystyr, pak jsem jeste asi hodinu stravila ve sprse. Pak me PA odvedla na porodni box, kde mi ve 12:50 pichli vodu, jestli to pomuze rozjet porod. Tou dobou uz byl manzel na ceste za mnou, dorazil nekdy po 13.hodine a rovnou ho pustili ke mne do boxu. Pichnuti vody moc nepomohlo, tak jsme se domluvili, ze mi daji kapacku oxytocinu. Po nem se rozjely ty spravne kontrakce a v 15:36 byl Vasik na svete.
Porodni box je opravdu maly (na porodnim sale c.1 jsou pry jeste mensi, to si teda predstavit neumim 😀), pri samotnem porodu je zastena roztazena, ale za sebe muzu rict, ze se mi tam moc libilo (muzu srovnavat i porod v Olomouci a v Motole) a priste bych sla rodit zase tam. Celkove ve mne Apolinar zanechal asi nejhezci vzpominku.

karlajasmine
15. kvě 2015

@terezapetrova Prvorodicka jsem, ale obecne vim ze kdyz prochazim necim hroznym, bolestivym a tezkym, tak me hrozne pomaha kdyz mam kolem sebe jakykoliv dalsi (i cizi) lidi, protoze me to nuti zustat nejak pri smyslech.. jsem dost velkej extravert a nejvic bych se desila predstavy byt na pokoji nekde sama se svyma myslenkama..
Moje mamka taky kdysi rodila na boxech oddelenych jenom zavesy, a rikala ze to bylo ok.. je to asi o lidech 🙂

rozzaarka
15. kvě 2015

@evcann jj, o bulovce vim. bydlime v Letnanech, rodily tam sousedky 🙂 byla jsi tam asi celkove spokojena, kdyz tam jdes znovu 🙂

karlajasmine
15. kvě 2015

@terezapetrova A ve zlym to rozhodne neberu, je to o lidech a o tom, kde se clovek citi dobre.. a myslim, ze proto je fajn, ze na netu je dost informaci a moznost vyberu 🙂

rozzaarka
15. kvě 2015

@palomitacheca ono kdyz jsi byla uz v boxu, tak tam toho manzela mas. treba kamosky manzel to k porodu nestihl - poslali ho pryc, dali ji na hekarnu a on ji chtel jen sjet pro neco domu a ona se otevrela rychleji, nez se cekalo a uz to nestihl.🙂 je dobre, ze sis porod "uzila" (zvlastni slovo ve spojeni s porodem 😀)

gepe
15. kvě 2015

Kdyz jsem byla na prijimaci poradne v upmd, vedle u dalsi sestry jedna slecna, taky na prvni poradne. Suse ji tam oznamila, ze se se rozhodla rodit v Neratovicich, ze uz je tam domluvena. Sestra byla v klidu, bylo vsak na ni znat, ze se ji to nelibilo. Ta rodicka zbytecne zabrala misto pri registraci jine budouci mamine a nechala to zruseni na posledni chvili, jeste to prisla takhle oznamit. Ja jsem sama nechapala, co to melo byt.
Chapu, ze ma kazdy pravo se nejak rozhodnout, avsak ma ihned na to udelat patricne kroky vedouci k te zmene a ne to nechavat zajit tak daleko. Zena vetsinou zjisti ze je tehotna kolem 6-7tt, registrace v Pze jsou v 14tt. Minimalne mesic na lustraci a vyber porodnice je dle meho nazoru dostacujici.

palomitacheca
15. kvě 2015

@rozzaarka u nas nastesti bylo casu dost, tak stihl i obed v Krci u babicky a pak se vratil za mnou. Ja vlastne ani nevim, kde tam ta hekarna je, i kdyz me tam v podstate mohli soupnout taky, kdyz to jeste na porod nevypadalo 😀 behem toho meho pobytu na porodnim sale tam jedna maminka porodila, sice trochu kricela, ale neprislo mi to tak hrozny (jako prvorodicku by me to asi dost znejistilo, ale pri 3.porodu jsem to tak nevnimala a dojal me az plac miminka 🙂). Pak tam byla jeste jedna pani a ta rvala na cely oddeleni, to teda vadilo i mne, ale tu asi nekam odvezli, protoze byl najednou klid.
Co se mi ale moc libilo, tak byl pristup personalu. Mela jsem milou PA a super doktorku, co chvili za mnou nektera z nich prisla, aby zkontrolovala postup, nebo jestli neco nepotrebuju... A pred odchodem na sestinedeli jsem jeste dostala rizek, mnam 😀
Sice je divny rict, ze jsem si porod uzila, ale ja si je fakt uzila vsechny 3 🙂 u toho prvniho jsem teda udelala chybu, ze jsem si nechala pichnout dolsin na bolest, akorat jsem po nem byla oblbnuta a motala se mi hlava jeste na pokoji... u tech dalsich uz jsem si na bolest nic dat nenechala a hned po porodu jsem byla fit, az nekteri nechapali, ze jsem sotva porodila a uz pisu zpravy na netu 😀

rozzaarka
15. kvě 2015

@palomitacheca mela jsem to taky tak - "dojuchala" jsem na sestinedeli a vsichni na me koukali jak na zjeveni 😀 ale po tom, co jsem si prohledla maminky kolem jsem chapala - vetsina byla fakt umordovana ☹ a sestinedeli dobry? tam jsem myslela, ze me klepne. Ale porod teda taky super. respektovali porodni plan, fakt se mnou vse konzultovali, vicemene taky musim ict, ze porod super 🙂 planujes 4.? 🙂 jeste mi rekni - kdyz porovnas porody co se bolesti a rychlosti otevirani tyce, jak bys to zhodnotila?

karlajasmine
15. kvě 2015

@palomitacheca Tvoje prispevky me jako prvorodicku docela uklidnujou :D.. taky si nechci pokud mozno nechat pichnout nic na bolest.. No mozna jsem naivni a nakonec budu o neco na bolest jeste prosit.. ale tak uvidime..

karlajasmine
15. kvě 2015

Muzu se jeste zeptat, za jak dlouho po porodu vas pusti domu? Doufam, ze tam budu tak max 2-3 dny..

lucinacka
15. kvě 2015

Ja byla registrovana v Podoli i v Neratovicich, kdyby byl nekde stop stav abych mela altrnativu. Rekla jsem to v obou porodnicich a v pohode. V Podoli jsem byla na jednom monitoru a sepsat porodopis v 37tt., do Neratovic jsem jela asi 3x na poradnu a monitor a nakonec tam i rodila...

rozzaarka
15. kvě 2015

@karlajasmine kdyz jsem nechtela epidural, sestricka na me koukala docela blbe. zvladnout se to, ale zalezi, jaky budes mit porod. ja mela rychly (kontrakce se rozjeli v 6 a 8:39 byl maly na svete. Nekdo do 8cm ma silnejsi menstruacni bolesti, nekdo "umira" na 3. u me to byl masakr tak od 7-8 uz fakt dost. uprimne, byt v te fazi nekolik hodin, asi bych taky skemrala o neco na bolest, ale uz by asi bylo pozde, kdyz rozbory na epidural trvaji 2h 🙂.ale musim rict, ze priroda to ma dobre zarizeny, fakt to clovek hodne rychle zapomene. jinak domu se posti po 3 dnech, ale spis mam zkusenosti, ze tam vetsina tvrdla dyl - pribirani, zloutenka, nas tam nechavali jen kvuli tomu, ze se maly narodil driv, i kdyz mu nic nebylo a byla jsem tam tyden. U druheho hodne zvazuju ambulantni porod (pokud by byl porod ok, ja ok, prcek taky), ale u prvniho bych si to nelajsla.

palomitacheca
15. kvě 2015

@rozzaarka ja mela na pokoji 2 prvorodicky, shodou okolnosti ta jedna byla zrovna ta, co porodila prede mnou 😀 ceho jsem se na sestinedeli bala, tak ze bude sprcha jen nekde na chodbe, aspon tak jsem to pochopila z popisu na strankach, ale mely jsme ji spolecnou pro 2 pokoje, takze parada. Jen na zachod se muselo na chodbu. Spolubydlici byly super, diky nim jsem si zavzpominala na svuj 1.pobyt v porodnici, kdy jsem nevedela, jak toho drobka vzit poradne do naruce... a holky zase ocenily, ze uz tam maji nekoho zkusenejsiho 🙂 personal na sestinedeli byl taky fajn, jidlo celkem uslo a libil se mi system navstev, ktere probihaly jen na chodbe, na oddeleni sestinedeli nikdo cizi nemohl (to mi treba v Olomouci prislo blby, protoze tam mohl prijit naprosto kdokoliv...)
4.dite uz v planu neni, shodli jsme se, ze nam 3 staci. Sice je mi to trochu lito, hlavne tehotenstvi se mi moc libilo, zase na druhou stranu jsem v kazdem dalsim tehotenstvi byla tak nejak vyplasenejsi, protoze jsem nejen tady cetla, co vsechno se muze stat... sice jsem se na to snazila nemyslet, ale vzdycky to ve mne trochu hlodalo. Takze si radsi budu vazit toho, ze mame doma 3 krasny deti a jsme vsichni v poradku 🙂
K tomu srovnani porodu - 1. byl nejdelsi, ale vlastne to byl jediny porod, ktery se rozjel sam. Od prvnich kontrakci trval 9 hodin a urychlili mi ho pichnutim vody a pak jeste kapackou oxytocinu, protoze to v jednu chvili vypadalo, ze to miminko nezvlada tak, jak by melo. 2.porod mi vyvolali tabletou. Od zavedeni tablety trval 3 hodiny a ten mi teda prisel asi nejbolestivejsi, protoze hned po rozpusteni tablety zacaly kontrakce silit, po prasknuti vody jeste zesilily a porodila jsem az o dalsi 2 hodiny pozdeji. U toho 3.porodu mi pichli vodu a porad to byla celkem pohoda, takze jsme s manzelem na boxu vtipkovali. Po tom oxytocinu to zacalo byt horsi, ale porad to byla relativne pohoda. Az tak posledni hodinu uz to teda bylo hrozny... ale asi horsi nez ten samotny porod bylo nasledny zavinovani delohy, to jsem se predem obavala kazdyho dalsiho kojeni.

@karlajasmine tak to jsem rada 😉 ja poprve o neco proti bolesti taky prosila... kdybych ale vedela, ze to stejne nejak moc nepomuze a pak mi bude dalsich par hodin divne, tak bych se na to asi radsi vybodla 😀

palomitacheca
15. kvě 2015

@karlajasmine ja ted rodila ve stredu odpoledne a v sobotu dopoledne me pustili, i kdyz doktor delal srandu, ze me pustit nemuzou, protoze od porodu neubehlo 72 hodin... to ale bylo tim, ze se mi jako tretirodicce rychleji nastartovala laktace, syn zacal brzy pribirat a jiny problemy jsme nemeli. Jinak by me pustili nejdriv v nedeli.

terezapetrova
15. kvě 2015

@karlajasmine ony většinou rodičky u porodu moc pri smyslech nejsou, takže je moc myšlenek nenapadá a radši chtějí mit porod rychle za sebou 🙂 a tak mozna to mate v rodině ze nevadí ty otevřené místnosti
. Dřív taky zřejmě jiná možnost nebyla než neoddelene mistnosti, kazdopadne Ti přeju co nejsnazší a nejrychlejší porod 🙂

lenkas1982
25. kvě 2015

Ahoj, ráda bych trochu obnovila původní téma téhle diskuze. Nejraději bych porodnici v Neratovicích, ale gynekoložka mi doporučovala, ať mám v záloze i jinou porodnici a registruju se do nějaké pražské. V Neratovicích se neregistruje a uznávám, že bych byla asi nervózní, že nemám "nic domluvené". Bydlíme na severovýchodním kraji Prahy, takže nejvíc po ruce by byla Bulovka, nechci to mít zase moc daleko. Chci se tedy zkusit na Bulovku registrovat, i když vím, že pokud se nic nepokazí (jako že může), chtěla bych rodit v Neratovicích. Zároveň je mi ale blbý, že tou registrací v Bulovce předpokládám seberu místo někomu jinému. A hlavně, jak to pak funguje s kontrolami a poradnou před porodem? Měla bych jezdit do obou porodnic? Měla jste / máte to některá taky tak? A měly jste porodnici v záloze až do konce, nebo jste někdy v průběhu těhotenství nahlásily, že jste se rozhodly pro jinou?

palomitacheca
25. kvě 2015

@lenkas1982 ja v 2.tehotenstvi chtela rodit v Horovicich, nechtela jsem rodit v Praze, takze jsem ani zadnou registraci neresila. Nejak kolem 34.tydne jsem zacala jezdit na kontroly do Horovic, kde mi postupne po 3 poradnach a konzultaci s jejich hematolozkou porod u nich nedoporucili a vypsali mi doporuceni, se kterym me prijali do rizikove poradny v Motole a tam jsem chodila na kontroly az do porodu... kdyby to takhle neskoncilo, tak bych dal jezdila do Horovic a doufala bych, ze nebudou mit STOP stav. Kdyby ale STOP stav nastal, nebo bych zacala rodit driv, volali bychom sanitku, aby me nekam odvezla.
Taky by mi prislo blby jen tak se nekam registrovat a zabirat tak misto nekomu jinemu. Navic me ani nenapadlo, ze by mi ty Horovice nevysly, takze jsem na nejakou "pojistku" vubec nemyslela.

lenkas1982
25. kvě 2015

@palomitacheca No mě to taky původně nenapadlo, až když mi to přímo doporučili na gyndě.

palomitacheca
25. kvě 2015

@lenkas1982 kdyz tak o tom premyslim, tak mi prijde zbytecny byt registrovana nekde jen tak pro jistotu... na kontroly bys stejne jezdila do Neratovic, kdyz tam chces rodit. A kdyby se stalo cokoliv nepredvidatelnyho, tak je tu porad ta moznost sanitky. Pripadne s rozjetym porodem te musi vzit bez ohledu na registraci... ty registrace mi prijdou dulezity jen s ohledem na ty kontroly pred porodem, na ty by te bez registrace asi nevzali.

chris_n
25. kvě 2015

@aajda
@terezapetrova holky je to na hlavu posttaveny, pokud vím třeba v Brně nic takového nemají. A to tam určitě taky není zrovna malo tehotných. Ja jsem byla nakonec ráda, že jsem se nikde registrovat nemusela...

terezapetrova
25. kvě 2015

@chris_n jj na hlavu myslim, ze uz tady někdo psal, ze je to spis kvůli narvanym poradnam ne tolik kvůli porodum tak nevim co si myslet 🙂

chris_n
25. kvě 2015

@rozzaarka ježiš to je hrozná fotka! no i jako pražská bych asi v pze nerodila (jen poikud by to bylo nezbytné)

Strana
z3