Je možné se zaregistrovat do dvou porodnic najednou?
Zvažuji porodnici Podolí, pak možno Apolinar. Kamarádka mi ale řekla, že když budu i zaregistrována v Podolí a nebudou mít místo (nízka kapacita porodnice), tak mně tam nemusí vzít v den porodu a převezou mně např. do Vinohrad.. Proto zvažuji, jestli by bylo možné (pro jistotu) se zaregistrovat i u Apolinare. Co myslite? Dekuji.
@terezapetrova podle mě se dají ty poradny omezit nejakym jinym způsobem, než touhle pitomostí 🙂
@chris_n tak ja mela jasno, bud Podoli nebo Apolinar, ne z rozmaru, ale ohl. meho zdravotniho stavu i kdyz v te dobe vse v remisi. Co do porodu jsem byla rizikova, vedela jsem, ze se tam dobre postaraji. Takze sice jsem si mohla vybrat jinou, mensi porodnici, ale. Kor Podoli mame v podstate "za rohem". A pokud by se stalo neco v tehotenstvi? Neni nic jednodussiho nez registraci zrusit.
@chris_n já souhlasím ale na druhou stranu za služby Podoli jsem vděčná 🙂
@chris_n pravé tyhle boxy jsou ale u Apolinare ne v Podoli, ty boxy strašný jsou
Já jsem vážně za registrace ráda, zní to blbě, ale je to tak. Pravda, asi bych klidně registrovala později, ale to je věc jiná. Do Prahy (a hlavně do Podolí a k Apolináři) se svážejí akutní případy z pomalu celé republiky, stejně tak mnoho středočeských rodiček chce rodit v jedné z těchto dvou porodnic. A kdo tam chce, tak registraci přetrpí. Komu vadí, může jinam.
Já mám k Podolí citový vztah, sama jsem se tam narodila, měla jsem to i blízko, soukromé porodní sály jsou luxuska, tak jsem tam rodila první. Pak bylo jasné druhé a teď, i když už jsem středočeská, tak chci opět jedině Podolí.
@aajda prave, ty boxy u Apolinare.. a celkove Apolinar na me pusobi desive, kor jak znam jeho historii 😕 nedavno jsme sli okolo a jeden slovak mlady sympos turista s bongem se nas ptal, co to je za budovu a ze by si trochu vyfotil, my ze porodnice.. vypadal prvotne docela v soku a neveril 😀 tak jsem mu rekla, kdo postavil, proc, jakou plnila fci od zalozeni, pres valku az dodnes a vypadal stale vyjevene avsak moc rad, dovedla jsem ho i az k vratnici at se klido podiva i uvnitr 😅 s Podolim souhlas, ja byla naprosto spokojena, teda az na nocni sestru na rizikovym, ktera neumela vzit krev a trefit klystyr do zadku 😠 😀
@chris_n ono ty registrace v Pze primarne Apolinar a Podoli, sjizdi se sem nejen rizikove pripady, ale i ty, ktere proste chteji rodit tady, jsou bez problemu atd. Hlavne ze porodi zde.. setkala jsem se s pripady, kdy se zaregistrovaly a na termin porodu shanely, u koho by bydlely, ci pronajem.. a to treba bydlely az 200km od Phy 😨
@aajda se smej! 😠 😀 mela jsem vlastni z upmd lekarny klysma od Baxteru, na noc pred sekci nadstandard na P3 pozn., a ona mi ho zacala rvat nad dirku 😠 ja na ni ze vedle a ze to boli, tak se na me oborila at si to tam strcim sama 😕 😀 ok. V noci mi po pokoji lezl obr cca 6cm pavouk, ja nemohla usnout a porad ho sledovala z postele na protilehle strane kolem tv a vstupu do koupelny s wc... jsem sla za ni, at nekoho zavola a ona ze tam od toho neni a ze neni ani udrzba. Jsem ho pak pri sveseni mezi futrama chytla pod hrnek cca po 2 hodinach 😀 Rano mi brala krev, krev i na prosteradle. Tot nocni sestra story a jediny minus. Co me fakt pobavilo, ze nez jsem jela nasal, naklusala uklizecka a zacala uklizet, vymetat strop od pavucin aj, ze hned po me nekdo prijde. Ja si asi nezaslouzila takovy komfort 😀
@gepe Jaj, tak z pavouka by mi švihlo, ti nedali spací prášek? Já usnula, ani nevím jak... I když mít pavouka v pokoji, tak si ten prášek nevezmu 🙂 A dělali mi klasickej klystýr, tak mi akorát řekla, že kam spěchám, ať klidně ještě chvíli ležím, no to jistě... se staženýma půlkama jsem kmitala na druhý konec chodby na wc a modlila se, aby bylo volno 😀
A s napichováním - přišla jedna, prý fuj, tak vás nepíchám, pošlu kolegyni. Přišla druhá, taky nechtěla... Tak to tam koumaly obě a na třetí pokus dobré, ale na to jsem zvyklá 😀

@gepe me přijde depresivní, muset vybrat porodnici v době, kdy to těhotenství ještě není zas až tak uplně pevný... stát se tou dobou může ještě spousta veci. ☹