Jsem v 23tt a nejsem registrovaná v porodnici
Ahojte,
jsem v 23tt a nejsem registrovaná v porodnici. Jsem z Prahy a už mají všude plno. ☹
Co teď?
Tak asi mít radši v záloze nějakou nepražskou porodnici, kde tě vezmou i bez registrace a max. v době porodu když bys byla akutní případ (rozjetý porod) anebo naopak předčasný porod, tak tě vzít musí podle mě registrace neregistrace. No, osobně jsem ráda, že nejsem z Prahy a toto řešit nemusím, přijde mi to padlé na hlavu, muset se registrovat k porodu už někdy ve 14.tt.
Jsem taky z Prahy a rodit chci mimo. Puvodne jsem se registrovala na Bulovce, ale nechci tam. 🙂
Zeptej se svého gynekologa. Z jake části Prahy jsi? U nás si lidi hodne chvali třeba benesovskou porodnici. Kdyby bylo nejhůř, volala bych sanitku. Hodně holek tu resilo,ze o kdyz jsou někde zaregistrovane,sanitka je bez ohledu na to doveze do nejbližší volne porodnice. Toho by se dalo využít. Jinak doktoři přece složili hippokratovu přísahu a v krajní nouzi by meli pomoct všem. Ani nevím, nakolik jsou ty registrace zakonne. Podle me to pomáhá už předem truchu prerozdelit nápor, ale i tak ženy nerodí na den přesne a někdy i tak není místo. I tak bych zkusila někoho překecat při osobní návštěvě...
Neodveze, prvně se ptá na registrovanou porodnici, až poté odveze do nejbližší. Samo podle průběhu porodu - s hlavou mezi nohama neodveze přes půl Prahy 😀
Kdyby to tak fungovalo plošně, tak by registrace postrádala smysl. Je to tak, jak píšeš, prý docházelo k přeplněné porodnic, tak vymysleli tento systém.
A co vinohrady? Tak jsem se ted registrovala ja a uplne bez problemu...
@opija zkus Horovice. Porodnice co vím tak super, krásné pokoje s koupelnou, milý přístup veškerého personálu. Z Prahy 30 minut.
Jsrm z prahy a na registraci jsrm se vyflakla,chci rodit v klidku na melniku.
@astyna aha, ja to slyšela v tom smyslu,ze nejsou taxikari a nebudou vozit přes celou Prahu. (Tohle se tu resilo tak dva roky zpatky).Ono by to fakt smysl postradalo, ale zase většina žen dle mého nejezdí do porodnice sanitkou.no kdyby už je zavolala tak by se ji nějak "zbavit"museli. Každopádně to není dobre reseni, snažila bych se to vyjednat nekde driv. Moje ségra se takhle ne registrovala v Brně, že je to blbost, a pak ji sanitka vezla do porodnice,kde ji odmítli, pak do další. Myslím, že to na průběh porodu nemelo moc dobrý vliv. Já se hlásila k apolinari, muselo se myslím ten den v 8.00,což jsem normalne byla na cestě do prace. Musela jsem kvůli tomu vstávat dřív a doufala jsem,ze nebudou zácpy a bude fungovat internet. Pak se mi o tom normalne zdály sny!
@verena v Brne i kdyz se 'zaregistrujes' neznamena to, ze te vezmou. Kdyz reknou mame plno, tak jdes jinam, no 🙂 tak to chodi. Registrace zde postrada smysl, hlavne kdyz dopredu fakt nevis kdy porodis.
Mě to řekli přímu u Apolináře, mám si zavolat sanitku, říct, že jsem zapsaná tam a jedou tam. Ano, taxikáři ne, ale zase nemají čas mě vozit sem a tam po celé Praze, kde zrovna mají místo. Navíc jsou prý rádi, když ví, co a jak. Nemají převozové sanitky (Krč třeba má vlastní).
Ale pokud bude průběh jako minule, tak bych si to lajzla i tím metrem a pak 2km pěšo :o)
@verena před časem měla Porodnice Podoli na svých stránkach, ze registrace jsou kvůli preplnenym poradnam.
@verena V Brně se "registruješ" vlastně na monitory v okamžiku, kdy tě tvůj gynekolog uvolní ze své péče do porodnice. Ale ani to, že někam chodíš na monitory, neznamená, že tam pak musíš porodit. Můžeš klidně v den porodu jet jinam. Trochu "bokem" jsou Milouši, jinak Obilňák a Bohunice jsou vlastně pouze dvě pracoviště téže fakultní porodnice, takže mají i jednotný registrační systém.
@absintka19 tak to je jasný, když je plno, tak nevezmou. Ono to podobné bude i v Praze. Druhé dítě měla sestra v Dánsku a když jsem viděla fotky z porodnice - nevěřila jsem. Rodila na pokoji, který vypadal jako hotelový, rovnou v něm i zůstala a byla tam i postel pro partnera.
@astyna tak to zní divoce 🙂. Já teda říkala kolegyním v práci, že na mateřskou nejdu a že mě povezou do porodnice tramvají. Když si vzpomenu, jak jsme fištěli nad ránem po (naštěstí prázdné D1) a manžel se později přiznal, že jel snad 170. Já na tachometr radši nekoukala. Nakonec se syn narodil po poledni, tak jsem se taky asi mohla projít, udělala bych líp.
@terezapetrova, @ninive211, to zní logicky, že je to vlastně kvůli těm poradnám! V tom případě to ale @opija bude muset řešit mnohem dřív ☹, to mě nenapadlo!
@verena a tak jsou gynekologové, kteří mají potřebné vybaveni a sytém, ze mohou rodičky posílat do porodnice až na opravdu porod pak by měla trochu štěstí 🙂
@opija klid, kdyz budes rodit musi te odrodit vsude. Neexistuje aby te odmitli i kdyz maji plno, minimalne te odrodi a pak muzou premistit jinam. V plno porodnicich se na "registraci" nehraje a hlavne plno rodicek nerodi v den terminu, cele tyto registrace jsou postavene na hlavu. Ale jako natlak na matky to funguje. Cekame treti, i v nemocnici kde jsem uz 2x rodila a budu i po treti se registruje, ale povinne to neni. U dcery byl celou dobu stopstav a celou dobe se v klidu rodilo 😀
treba na Melniku je brano jako registrace to,že v 36tt prijdes a sepisou s tebou anamnezu. To ma neco do sebe,mas tam vsechny papiry a pri prijmu se te pak nevyptavaji na adresu zamestnavatele a podobny lahudky
ahoj! prijde mi to jako blbost, nejaka registrace, ale nekde jsem se o tom docetla, tak jsem se ptala sestry u gynekologa a ta na me koukala, jak kdybych se zblaznila a rika: " Nic takoveho, az to na Vas prijde, tak nekam dojedte!" 😀 😉 tak snad me neposlou "nekam" jinam 😀
@vercakomar pokud budes az do konce chodit ke sve doktorce, i na monitory, tak to tak lze asi udelat. I kdyz i diky takovym, se pak radne registrovany clovek do "sve" porodnice treba nedostane :-P 😉

A ptala ses všude? Vysyp si popel na hlavu, priznej "chybu" a někde te vezmou..