Kam jít rodit? Benešov, Bulovka nebo Podolí?
ahoj dámy, přemýšlím nad porodnicemi a rozhoduji se mezi Bulovkou, Benešovem a Podolím. Kam by ste šly vy nebo ne a proč? V podolí sem už rodila a síce to bylo ok, ale nějak "extra zážitek" ve všech směrech to nebyl.. tak nevím. :-/
@6miska4 Neeee, kleště neeee. Ale hlavně že to dobře dopadlo!
@novamamina Bohužel někdy není jiná možnost 😔 Hlavně že je zdravý 🙂
@6miska4 To určitě.
Porodila jsem v květnu na Bulovce a jsem maximálně spokojená. Rodila jsem předčasně, nestihla jsem si napsat porodní přání a bylo by to i zbytečné. Klystyr jsem nechtěla, ale nakonec jsem svolila, CTG v poloze jaká mi vyhovovala, pak když už jsem prodýchávala kontrakce a chodila tak mě PA přišla zkontrolovat jen tak, že ve stoje na chviličku přiložila tu sondu co chytá srdíčko mimča, sice mi "zakázali" tlačit než zajde branka, ale pak už jsem si dělala podle svého (sice jsem teda zatlačila jen dvakrát a hlavička byla venku), PA mě ke konci držela za ruku a byla prostě úžasná. Porodila jsem bez jakékoliv poranění. No a ač syn ze začátku hůř dýchal (ale nic strašného), dala mi ho dr pochovat, udělali mi fotky, pak teda putoval do inkubátoru.. Ale péči o dítě můžu taky jen pochválit, staniční sestra je žena na svém místě, s kojením poradí, pokud to mimčo toleruje tak dokrm pouze stříkačkou.. Děti na návštěvu normálně můžou, nesmí se teda na pokoj..
Dokonce se chystám napsat primáři děkovný mail. A to jsem původně chtěla do Neratovic, ale Bulovka mě moc mile překvapila.
@kaccistar
Nevím přesně jak to myslíte ale když jsem rodila já, Krč byla plná. Kdybych nerodila takovým frmolem, tak mne asi pošlou jinam (i když jsem tam byla registrovaná), protože neměli volný porodný sál. Když mne tam přinesli, tak uklízečka ten jeden sál vytírala. Nějakou chvíli předtím jsem strávila na sesterně za plentou (to už jsem cítila i tlak ale neměli mne kam dát), věci jsem měla v autě, protože je nebylo kam dát. Po porodu pro mne neměli ani volnou postel, takže jsme s malou a manželem byli na porodním sále několik x hodin než proběhla nahoře vizita, nějakou maminku poslali domů, uklidili postel a přivezli nás tam. Tohle byl ale nestandardní porod... 🙂 Normálně na pokojích jsou ženy před porodem (hekárna), mají věci v pokoji když už to přijde, vezmou si těch pár věcí na porodní sál (mají tam 4 sály), na věci tam mají boxy s klíčem, oproti jsou sprchy a wc, můžou se tam procházet na chodbě, ve sprchách a viděla jsem tam, že s některými byli i partneři. Pak se porodí, pokud spontánně a všechno je v pořádku, maminku převezou zpátky do pokoje. Pokud je to CS, maminka je na pooperačních pokojích, nebo jak se to jmenuje. Moje spolubydlící to takhle měla, 1 noc jsem tam byla sama, ona tam měla věci (prý tam byla už 2 dny před porodem) ale pak ležela nahoře. Pak ji převezli zpátky i s miminkem. Akorát Krč mívá v určitých intervalech plno. Když jsem chodila do poradny, od půlky měsíce nebrali už ani registrace, takový červen (to vždy malují a porodnice je zavřená), červenec a srpen jsou silné měsíce a mají plno.
@novamamina kamarádce zachránili po těžkém porodu holčičku. Záleží na doktorovi i te komplikací.
@kaccistar můžeš tam být obě doby porodní a manžel může být celou dobu s tebou.
@novamamina Já bych se odbornosti nebála. Doktor jako doktor. Stejně nevíš, co všechno mají za sebou a kolik zkušeností atd. Myslím, že velká porodnice není zárukou kvality a zkušených lékařů. Obecně bych řekla, že zdravotnictví je u nás v ČR na velmi vysoké úrovni a určitě se nebojím toho, že by se něco mohlo stát díky neodbornosti (a je jedno jestli ve velké nebo malé porodnici).
@eliska_mot
Souhlasím s Vámi. Mnoho lidí na zdravotnictví nadává ale já bych nechtěla rodit jinde než v ČR. Jelikož jsem žila v zahraničí (Evropa), vím, co to obnáší a kolik to stojí. Naše rodina rozlezená po Evropě si chodí do ČR, samozřejmě na vlastní náklady za každý úkon, k lékařům tady.
@barchen Co já jsem slyšela, tak třeba v Norsku totální tragédie a o zemích pod britskou královnou ani nemluvím ☹. Ještě v Německu bych se nebála, ale tam to bude asi o něco dražší (nevím). Nemůžu si naše zdravotnictví vynachválit.
@eliska_mot to teda súhlasím. Už len keď porovnam so SR, tak v CR je zdravotníctvo na úplne inom stupni, samozrejme neporovnateľne lepšom.. v porovnaní s UK ani nehovorím.. tam vám na navrhnutý meniskus predpise lekár masticku a to celý čas stojí 2 metre od vás.. ani sa vas nedotkne. Ale to je iné téma. Takže u nás doktori budú všade plus minus dobrí, skôr ide o to prostredie.
@karlajasmine mam rada sve soukromi, vadi mi navstevy na pokojich, takze tohle je pro me rozumny kompromis, jinak bych musela mit za kazdou cenu nadstandart. Ale ja sem ten typ co chce byt po porodu s miminkem, takze v porodnici prijimam minimum navstev a planuju je najednou, abych nemusela furt litat a pak nestihla ani miminko nakojit a vklidu se najist

@novamamina To asi závisí na typu komplikace a stejně tak na doktorovi... Kamarádce v Benešově museli brát chlapečka kleštěma a nedýchal. Vše dopadlo dobře 🙂