Kam jít rodit v Praze - chtěla bych samostatný pokoj, hrozně špatně spím

neomenia
1. srp 2018

Zdravim vsechny Prazandy, mam tp v unoru/ breznu, zvazuju porodnici, kam byste sly? Pro me je hlavne hodne dulezite, abych mela po porodu na šestinedělí maximalni šanci na samostatny pokoj ( nestojim o chrapajici spolubydlící a poslouchat chci jen svoje rvouci dite, mam spatny spanek, vzbudi me cokoli). Jeden porod uz za sebou mam v Jablonci, tam to bylo parada, ale radeji bych mela v zaloze neco v praze. Diky za typy.

bayt
1. srp 2018

S druhým porodem hodlám rodit v Podolí nebo Motole a po porodu okamžitě domů (pokud bude vše ok).

michaela_2
1. srp 2018

@neomenia v Praze neporadím - co jsem se byla podívat nebo slyšela z osobních zkušeností, hrůza za hrůzou. Nejhorší pro mne osobně Motol - byla jsem tam navštívit dvě známé na šestinedělí, Vinohrady, Apolinář nebo Krč taky nic moc.
Snad to Podolí - ale tam je prý těžké se dostat.

Já rodila dvakrát v Hořovicích a byla jsem spokojená - jen tedy kvůli tomu, že tam není nutná registrace, tam jsou často stop stavy a celkově mají přeplněno. Takže do třetice bych se rozhodovala mezi Příbramí, Rakovníkem a Hořovicemi.

neomenia
autor
1. srp 2018

@bayt taky možnost. Ja klidne pobudu, ale ne nekde na cimre s dalsimi tremi.

bayt
1. srp 2018

@neomenia já jsem při prvním žádala o jednolůžák a vše bylo tak plné, že jsem skončila na čtyřlůžáku...navíc nemocnice, to jídlo, chování personálu...prostě příště ani omylem

xkalisto
1. srp 2018

Myslím že po Praze je to všechno dost nastejno s těma nadstandartama. Porodnice plné a jestli vychytáš volný pokoj prostě nevíš a nikdo ti to nezaručí.

Já se chystám do Podolí. A celkem jsem to předtím řešila, ale jak se to blíží tak je mi to už v podstatě jedno. :D Hlavně aby byli dobří doktoři což tam jsou.

zavodnice
1. srp 2018

Podařilo se mi registrovat v Podoli, jen pro jistotu komplikaci. Ale když to půjde OK, chci rodit mimo Prahu.

karlajasmine
1. srp 2018

@neomenia Krc. Tam jsou pokoje po 1 nebo po 2, socialni zarizeni na pokoji, a pokud budes na pokoji s druhou maminkou, je tam plenta, kterou si muzete zatahnout a udrzet si soukromi. Rodila jsem tam loni a pripadala si tam jako na hotelu. Personal mily, krasne vzpominky na cely pobyt.

lendus
1. srp 2018

Doporučuji Krč, loni jsem byla na jednoluzaku a paráda 👍, personál naprosto úžasný.

bayt
1. srp 2018

Jen podotykam, ze jsem rodila v tech slavnych Neratovicich a byla to nocni mura (leky bez upozorneni, hnusny personal atd. atd.)

lovemusicsun
1. srp 2018

Taky doporučím Krč.. Mají jednolůžáky nebo dvoulůžáky se sprchou a WC na pokojích plus balkon. Já byla na dvoulůžáku, což bylo super, aspoň jsme se tam při těch probdělých nocích necítily tak samy. A jak psala paní předemnou, tak je tam kdyžtak taková plenta, která se dá kdykoli zatáhnout.

simona_33
1. srp 2018

@zavodnice mam to stejne, registrovana jsem v podoli, poprve jsem rodila predcasne. ale pokud to dotahnu nad 32, zvolim horovice a v terminu i pribram, tam jsem rodila poprve... nebylo to jednoduche ale byla jsem spokojena a seatinedeli luxusni. ted maji i nove pokoje nadstandardu... samozrejme ale zalezi na poctu maminek. v podoli jako je socialka na chodbe, nevim, ja mela v pribrami i klimatizaci..

zavodnice
1. srp 2018

@simona_33 Mám stejné preference, pražské fabriky na děti mě děsí.

nezvalova
1. srp 2018

Krč prošla rekonstrukcí, ja tam rodila před 2 lety a je to tam fakt krásný!!!Pokud vím jsou tam jednolůžkový nebo dvoulůžkový pokoje.Vice ne.Sprcha a záchod na pokoji a balkón.

neomenia
autor
1. srp 2018

Krč znam dobře, pracovala jsrm tam jeste cca pred rokem. Sestinedeli je tam supr to jo, ale porodnicka sekce mi prisla hrozna, videla jsem tam x porodu a vzdy uspěchany, rodicky medikovany a miminka se pak sama nechtela rozdychat. Takze krc ne, i proto, ze me tam znaj a mechci, aby se mi kolegove divali mezi nohy.

naste
1. srp 2018

@michaela_2 Co bylo v Motole tak hrozného? Já jsem tam byla spokojená a dost mých známých a kamarádek také.

podaji
1. srp 2018

@karlajasmine naprosto souhlasím. Rodila jsem tam teď v červnu. A fakt jsem si odpočinula i když jsem byla na dvojluzaku. Byla jsem ráda miminka neplakala. Byla tam plenta na soukromí. Prostředí jak v hotelu. Polohovací lůžka což jsem při mém maxi nastrihu dost ocenila. Personál naprosto úžasný. Vše vám přinesou poradi. Jídlo taky bylo fajn. Ocenila jsem i balkón na pokoji. Chodila jsem se větrat. Sociálky luxusní. Nikdo tam na mě netlacil. Teď musím tohle pak tamto... všechno podle sebe teda pokud se nejednalo o vizitu. Většina pokojů je jednolůžkových. Porodní sály jsem neřešila, pro mě byli důležití lidé. A to doktoři sestry i porodní asistentky byli. Jsem naprosto v pohodě což se u prvního porodu z Vinohrad kde jsem kvůli personálu byla ještě rok na praskach říct nedá. Já Krč rozhodně doporučuji.

lovemusicsun
1. srp 2018

@neomenia Ty jo, tak tohle slyset pred porodem, tak bych tam asi nesla. Ale uz mam po, rodila jsem v breznu, a muzu rict, ze bud byl muj porod vyjimka, nebo se pristup zmenil. Ja mela porod krasny, bez jakychkoli zasahu, do posledni chvile jsem byla ve sprse, ani nastrih nedelali, kdyz jsem pozadala, abychom to zkusili bez nej, ve vsem mi vyhoveli (teda nevymyslela jsem si blbosti).. Pak krasne 2 hodinky s mimcem a manzelem na sale. Za me super.

bayt
1. srp 2018

@neomenia
@lovemusicsun No, ženy, můj porod v Neratovicích - to je ta "přátelská mimopražská porodnice" - pobyt na strašným čtyřlůžáku, porod hezky oxytocin (bez toho, aniž by mi to oznámili, dozvěděla jsem se zpětně), pak bolesti jak prase, pak tedy něco proti bolesti, malej rozdýchávanej, pak mi pediatra vyčetla, že to je moje vina, páč jsem pořádně netlačila a nechala si dát medikaci (mimochodem, porod trval dva dny). Nechtěli mě pustit, další kolečko s tamním pediatrou, nakonec reverz. Doma pěkný trauma z toho všeho, šestinedělí jsem probrečela, medikaci jsem nebrala jen kvůli kojení a malýmu. Takže tak. A mimochodem, Neratovice nemaj JIP, takže paní z pokoje, který se narodilo přidušený dítě, ho odvážel vrtulník do Prahy ledovat a ona mohla jen bezmocně sedět na posteli a ani nebyla s ním.

urtica
1. srp 2018

Kde rodit v Praze? Za mě ideálně někde za Prahou...osobně se chystám do Mělníka, v prvním těhotenství jsme tam byla celkem spokojená...

ivuska1986
1. srp 2018

@neomenia ahojky, rodila jsem v Apo, sla jsem cisarem a hned z Jipu na nadstandard-jednoluzak. Maji samostatné oddeleni nadstandardu, dvouluzaky, pouze jeden jednoluzak. Kdyz neni volne misto tak smula-dopředu se rezervovat nedá. Nicméně ja jsem stejne nespala😇 za pet dnu jsem naspala sedm hodin😕

karlajasmine
2. srp 2018

@neomenia já jsem teda žádnou meditaci kromě vyvolávající tablety nedostala..vůbec žádnou, žádný zásah. Vodu se nabídli že by mi píchli, odmítla jsem, bez problémů..

karlajasmine
2. srp 2018

@neomenia ale pokud ti přesto přijde, že v Krči moc zasahují do porodů, tak opravdu nedoporučuji žádnou porodnici v Praze - to je všude stejný, i horší. Zkus Rakovník.

dmiska
2. srp 2018

Jak píše @karlajasmine - pokud ti přijde, že v Krci moc zasahují, v žádné jiné pražské porodnici si nepomůžes, bude to vždy záležet i na konkretnich
lidech.
Já byla v Krci spokojená. Dostala jsem akorát dávku oxytocinu, protože se kontrakce téměř zastavily v průběhu tlačení... a jelikož měla malá zkaženou plodovku a omotanou šňůru, nebylo na co čekat. Rozhodně jsem si v tu chvíli netroufla odmitnout.

barunka1408
2. srp 2018

Já mám s Krči jen dobrou zkušenost, sama na pokoji. A naopak mi přijde ze do mě cpat nic nechtěli a furt čekali až se to rozběhne přirozene až byla já ta co jim řekla zda by to neslo nějak urychlit?! Nastrih nebyl vůbec a za ty tři stehy co mi PA sila se mi jeste omlouvala ze zasit musí, ale stejně jsem nic necitila.

journals
2. srp 2018

Já mám z velkých porodnic hrůzu, takže já mám vybrané Neratovice a v záloze Mělník.
Ty negativní zkušenosti se najdou všude a na každou porodnici. Jen jich nesmí být moc... :-/

dmiska
2. srp 2018

Jo, taky bych si chtěla vybírat 🙂 ale jelikož už první porod byl hodně rychlý a porodila jsem ani ne za dvě hodiny od odjezdu do porodnice (pri příjmu otevřená na 1,5, asi za 40 min pote na 10), raději jedu podruhé do že nejbližší, což je naštěstí Krč, se kterou jsem byla spokojená.

neomenia
autor
2. srp 2018

@lovemusicsun tak to ráda slyším🙂

michaela_2
2. srp 2018

@naste Jedné známé začali v Motole vyvolávat porod 5 dní před termínem - malý se pořád točil a zrovna prý byl ve správné poloze, takže vyvolávačka - protrpěla tam skoro dva dny se všema možnejma lékama a nakonec akutní sekce - neotvírala se.

Když jsem se za ní byla podívat na šestinedělí, šla si k sestřičkám pro miminko - nesměle poprosit jestli si ho smí na chvilku půjčit a jejich reakce teda.....😃 podotýkám, že byl úplně v pořádku, baštil, nebyl v inkubátoru nic.

Manželka kolegy z práce tam také rodila - také akutní císař a o šestinedělí právě říkala, že i když není žádná cíťa, které se nesmí nic říct, tak tam několikrát brečela z toho přístupu.

Mě se tam nelíbí ani to prostředí - ty tmavý chodby atd. Chápu, že ne každá porodnice musí nutně vypadat jako vystřižená z časopisu Světové porodnictví, ale přeci jen, mám tam prostě husí kůži kdykoliv jdu jen někoho navštívit 🙂

Abych jen nehaněla - lékařská péče třeba později na dětském, operace atd. je tam na špičkové úrovní - máme tuto nemocnici spádově nejblíž a byla jsem tam na neurochirurgii hospitalizována s dcerou, jsou neskutečně šikovní a opravdoví odborníci.

Ale do porodnice bych tam nešla 🙂

neomenia
autor
2. srp 2018

Diky všem za reakce, jsem ( mile ) prekvapena za vase kladne hodnocení Krče. Jeste to promyslim, asi nakonec zas jablonec, s tim, ze se zkusim registrovat treba do podoli at mam v zaloze neco pobliz, kdyby se to nejak komplikovalo.

garfulka78
2. srp 2018

Ahoj, já už jsem sice přihlášená v Podolí, ale teď zvažuju zda je to nejlepší volba. Bohužel ceny za nadstandart jsou nesmyslné a většinou ani nejsou volné. Když nemají místo, tak seš sice na dvoulůžkovém pokojí, ale s koupelnou a toaletou přes půl patra, což není nic moc. Kamarádka teď rodila v Krči, bylo o ní krásně postaráno a tím, jak nemá tato porodnice z minulosti nejlepší reference, tak si ani nemusela připlácet na pokoji byla sama a sprchu i toaletu měla na pokoji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru