Kde jste rodily? Dali vám mimi po narození na břicho?
Já rodila obě děti v Pard.porodnici a nepoštěstilo se mi to ani jednou. 😞

•
13. lis 2010V Motole - dali 😉
0
Ústí nad Orlicí - ne (ale asi moje chyba, rodila jsem pak nějak nečekaně rychle a s PA jsem se nedomluvila), ale přinesli mi ji hned po zvážení, jen zabalenou a pořád krááásně špinavoučkou, takhle nám ji nechali na sále 2 hodinky a než jsem se při odchodu ze sálu vysprchovala, tak mi jí očistii a ustrojili a na pojoj jsem si jí už vezla sama 😃
Neratovice,dali ihned,pak jen umyli zvazili zmerili a sup do inkubatoru,takze jsem pak mela chvilinku na oddech 😉
Ve Vsetíně a nedali, měl špatný Apgar a byl předčasně, takže ho nejdřív dávali "dokupy".. 😉
Nové Město na Moravě,malou mi po porodu ukázali,pak odnesli na vážení atd. a manžel mi ji přinesl v zavinovačce ukázat.Pak ji odnesli Dr.na vyšetření,mezitím mě Dr.zašila a malou mi pak přinesli na kojení,kde s náma byla celé 2 hodiny.Pak jsem ji dostala na pokoji šestinedělí.A jsem zvědavá,jak to bude za dva měsíce 😃 Jestli stejně nebo jinak.
Já teda rodila stejně jako zakladatelka tématu v Pardubicích, a malou mi hned po narození dali na břicho na poňuchání x-) pak za chvilku jí odnesli osušit, ošetřit pupík, zabalili jí do plenky a zase přinesli. Pak ale začala špatně dýchat, tak šla na hodinu nebo dvě do inkubátoru se ohřát. Bylo mi to líto, ale zdraví miminka je přednější 😉 . A kojení to určitě nekazí, jak se říká že se musí kojit do půl hodiny po porodu - u nás se prvně kojilo asi po 4 hodinách, a plně kojíme doteď 🙂
v Třinci. Poprvé mi ho dali na břicho až potom,když mu museli přliožit dýchací masku, a on se rozplakal /tzn.nadechl../ a na mně se pak krásně uklidnil.. U druhého porodu ho chtěli nejdřív umýt a pak mi ho dát,ale řekla jsem že ho chci hned. Sestra ještě říká:"ale budete celá od krve a špinavá.." to bylo opravdu to poslední co mě zajímalo.. 😉 🙂
Ústí nad Labem, předčasně, akutní císař. Tatínek viděl, jak s malým běží ze sálu už po prvotních úkonech na sále (kortikoidy, kyslík,....) a mohl jít s nimi na JIRP, kde se díval jak ho ukládají do inkubátoru, intubují, ošetřují atp. Já malého viděla až 2 den večer, když mě z JIP přeložili na pokoj a mohla sem se tam nějak dostat (mimi bylo v jiné budově a patře). Na bříšku a poprvé v ruce jsem ho měla po 14 dnech na klokánkování, když už mohl na chvilku ven z inkubátoru x-) .
Ostrava-Poruba, nedali - oba museli rozdýchávat, takže je nejdříve ošetřili, zabalili, jednoho ukázali a odnesli do inkubátoru (OK, tady to chápu), druhého přiložili až na mou žádost asi na 2 vteřiny ]-( a odnesli na novorozenecké 8-( (Proč mi ho nemohli nechat u mě?) Kluci se narodili ve čtyři odpoledne a dali mi je až ráno 8-( Možná je to i jeden z důvodů, proč jsme měli takové problémy s kojením...
Stejně jako Cora, teď mě to zpětně mrzí, příště bych už věděla, co a jak si mám pohlídat - tenkrát jsem ale byla ze všeho vyplivnutá a na porod si ani moc nepamatuju.
Stejně jako Cora, teď mě to zpětně mrzí, příště bych už věděla, co a jak si mám pohlídat - tenkrát jsem ale byla ze všeho vyplivnutá a na porod si ani moc nepamatuju.
ja jsem rodila v nemecku ... malou mi dali pote co tatka prestrihl pupecni snuru a co ji odsali vodu hned na hrud ... sestricka se dokonce pak ptala jestli ji muze na chvili vzit a zvazit, coz bylo na porodnim sale, takze jsem malou mela celou dobu na ocich ... a pak uz stale u sebe x-)
Syna až po ošetření, zabaleného, bývalá Porodnice FN Ostrava-Zábřeh, dnes FN Ostrava-Poruba (přestěhováno do nové budovy). Pak mě odvezli na pokoj a malého na novorozenecké a vrátili mi ho až druhý den okolo poledne. Už jem byla dost nervózní, co s ním je ]-(
Dceru ihned po porodu, dali mi ji na holé břicho - nezapomenutelná nádhera x-), než dotepal pupečník, pak ji manžel odstřihnul a vzali ji na zvážení a změření atd.. a pak nám ji už vrátili zabalenou a po porodu placenty, mi ji přiložili k prsu a snažili se, aby se přisála, ale vůbec se k tomu neměla :-N Porodnice Ostrava-Fifejdy.
Dceru ihned po porodu, dali mi ji na holé břicho - nezapomenutelná nádhera x-), než dotepal pupečník, pak ji manžel odstřihnul a vzali ji na zvážení a změření atd.. a pak nám ji už vrátili zabalenou a po porodu placenty, mi ji přiložili k prsu a snažili se, aby se přisála, ale vůbec se k tomu neměla :-N Porodnice Ostrava-Fifejdy.
Já jsem rodila v německu, měla jsem porod do vody, tak jak ji vytáhli, tak jsem po ní hned šáhla a vzala jí do náruče....čekali jsme na dotepání pupečníku a až porodím placentu a i jsme se ještě muchlovaly, pak ji dali na nahou hruď tatínka, zatímco mě PA vyšetřovala. Poté ji ošetřili a lehce zabalenou v ručníkách jen v pleně mi ji daly k prsu pod deku a tak nás vezli na pokoj. Takže samotná byla asi 5 minut.
jak píše schmucki, taky ji ošetřovali v porodním pokoji, tak jsem ji měla stále na očích...za celou dobu pobytu mi ji vlastně jen jednou v noci na vážení, nebejt vyřízená, tak jdu s ní.
jak píše schmucki, taky ji ošetřovali v porodním pokoji, tak jsem ji měla stále na očích...za celou dobu pobytu mi ji vlastně jen jednou v noci na vážení, nebejt vyřízená, tak jdu s ní.
Apolinář. Jenom rychle ukázali. Pak mi ho přinesl už umytého a zabaleného manžel ukázat. Bohužel mi hned potom dávali celkovou narkózu, když jsem se probudila, miminko bylo už na novorozeneckém. Pořádně jsem ho chovala až dvě a půl hodiny po porodu, přikládala ještě později (až večer - ale nesál, spíš spal). První noc byl na oddělení, napořád u sebe jsem ho měla až od druhého dne. Lituju. Podruhé si ho k sobě vezmu hned. Ale kojení to nijak nenarušilo, rozpil se hned druhý den a odstavovala jsem až skoro ve dvou letech...
Porodnice Bulovka. Jen ukázali a hned odnesli, mám to trochu v mlze. Donesli až ošetřeného.
A to jsem měla v porodním plánu, že ho chci na břicho...Nevím, proč to neudělali a dodnes mě to mrzí.
Byla jsem hrozně dlouho šitá (nástřih i nátrh), takže jsem ho do náruče dostala až na první přiložení a to byl celý zabalený :-|
U příštího dítěte si to doufám vydupu , pokud bude vše Ok.
A to jsem měla v porodním plánu, že ho chci na břicho...Nevím, proč to neudělali a dodnes mě to mrzí.
Byla jsem hrozně dlouho šitá (nástřih i nátrh), takže jsem ho do náruče dostala až na první přiložení a to byl celý zabalený :-|
U příštího dítěte si to doufám vydupu , pokud bude vše Ok.
Tiez Bulovka, obidve deti. Prvy porod sice ok, ale ku koncu trochu problemy, takze maleho vytiahli, vzali dozadu a priniesli spat az osetreneho. Druhy porod uplne ukazkovy, maleho mi dali hned na brusko a nechali mi ho len tak prikryteho plienkou, kym vysla placenta a zasili ma ... takze super. potom ho vzali na vysetrenie a zabalit ...
Začni psát odpověď...

Odešli