Kdy se jít nahlásit do porodnice?

daniela357
23. čer 2016

Prosím Vás mohli by jste mi říci KDY se chodí hlásit do porodnice? Nyní jsem 34+6 a nikde jsem se nehlásila, myslela jsem, že mi to řekne gynekoložka. Sousedka mi říkala, že už bych měla bych nahlášena v porodnici, kde chci rodit. Termín porodu mám 6.8.. K doktorce jdu 7.7. na kultivaci. Ještě jsem se chtěla zeptat jestli tedy gynekolog posílá do porodnice? A jestli, pokud bych tam šla sama, zda potřebuji nějaký papír od gynekologa? Mám trochu více otázek. Děkuji.

betelgeuzz
23. čer 2016

@daniela357 ani jednou jsem se do porodnice nehlásila. Můj dr si nechává těhotné až do 40 tt, první dceru jsem rodila v 39 tt a druhou 2 dny po termínu, den předtím, než bych šla na kontrolu do porodnice. To má každý dr a porodnice jinak, zeptej se v porodnici a svýho doktora.

mlynkova85
23. čer 2016

To slyším poprvé. U nás se prostě jede rodit a hotovo 😀

misicka1988
23. čer 2016

@daniela357 Opravdu to je všude jinak , třeba v Praze se musí těhotná registrovat už ve 14 tt ! Já budu rodit kousek za Prahou , a tam je registrace nutná ve 28 tt...

olga_
23. čer 2016

Registruje se pouze v pražských porodnicích snad někdy ke konci prvního trimestru. Jinak těhotnou předává gynekolog do péče porodnice někdy ke konci těhotenství.

luciferkaklaris
23. čer 2016

@daniela357 Ano, záleží, odkud jsi. Na malém městě se registrovat vůbec nemusíš 🙂

nuninove
23. čer 2016

ja jsem z Prahy a u nas se musi skoro vsude regostrovat ve 14tt

englerova14
23. čer 2016

@olga_ dovolím si nesouhlasit, v České Lípě se musí registrovat v 37tt. Zažila jsem při natáčkách v porodnici, jak sestra zhvízdala jinou maminku,že ještě registrovaná není. Zeptejte se svého gyndr.,pokud je ve stejném městě,jako Vámi vybraná porodnice, měl by mít přehled.

olga_
23. čer 2016

@englerova14 Nemůžu rozporovat. 😉

dadaamstaff
23. čer 2016

Sestra se hlasila aj s tim, ze musela zadat jmena jak pro holčičku tak pro kluka 🙂

daniela357
autor
23. čer 2016

Jsem z Havířova.

sibara
23. čer 2016

U "nás" asi nechodí - teď bydlím kousek od Havířova, předtím v Ostravě, rodila jsem dvakrát ve Vítkovicích a chystám se tam i tentokrát - registrace nebyla potřeba. Pokud se pamatuju z předporodního kurzu v prvním těhotenství, PA říkala, že v žádné ostravské porodnici není nutná registrace, Havířov by to měl mít, pokud vím od kamarádek, stejně, i F-M😉
Do péče porodnice předává gynekolog, ten můj třeba až 40+tt, do té doby sleduje těhotnou sám, ale to může mít každý dr. jinak, s papíry už si to nepamatuju, ale to vám doktorka určitě ještě řekne.
Každopádně hezký závěr těhotenství přeju😉

sibara
23. čer 2016

ale možná pokud chcete odchodit někde předporodní kurz, asi by byl nejvyšší čas si ho ve vyhlídnuté porodnici domluvit, tam by vám určitě i rovnou řekli, jak to mají s registrací i příjmy k porodům u nich (a zpravidla řeknou i jak to je jinde v nejbližších dalších porodnicích)

daniela357
autor
23. čer 2016

@sibara Děkuji.D.

betelgeuzz
23. čer 2016

@dadaamstaff jméno můžeš pro dítě vymyslet až 14 dní po porodu. v porodnici ti většinou dají papír na volbu jména, nebo ho dá gynekolog, ale není tvoje povinnost to mít vyplněné.
@englerova14 tvoje povinnost není se někde registrovat, stejně tě porodnice musí vzít, nebo musí zajistit převoz do jiné. takže jde jen o to, co si necháš od sester líbit.

terezapetrova
23. čer 2016

@betelgeuzz nechci vyvolávat hadku ale system registraci kvůli necemu vznikl a i když mi na jednu stranu prijde uplne na hlavu tak uplne ho ignorovat by mi i vuci porodnici prislo trochu nefer.

betelgeuzz
23. čer 2016

@terezapetrova já teda nevím, kvůli čemu vznikl a vzhledem k tomu, že tak fungují jen pražský porodnice, tak mi to příjde spíš jak nesmyslná buzerace. Kdyby se jim na to těhotné vykašlaly, tak by s tím nic nenadělali.
Ale autorka je z Karviné, takže jí se registrace v pražských porodnicích stejně netýká.

terezapetrova
23. čer 2016

@betelgeuzz ty jsi tedy nedala jasne vedet, ze pises o jedne konkretni porodnici a ja s mym příspěvkem myslela proste na ty porodky, kde se registruje, uz jen z prispevku v tomto foru je jasne, ze to jen Praha není.. jako buzerace to z jistého uhlu vypada ale nemyslim si, ze je to tak protože je to asi hlavne v Praze..
napr o Podoli v Praze se říká, ze to vzniklo kvůli tomu, ze mají silene narvane poradny no nevim ale trochu logicka dedukce se pak z registrace asi vyvodit da a pak si myslim, ze i když terminy porodu si často /nevzdy SC atd/ urcuji mimina sama alespoň trochu lze registracemi eliminovat navaly na porodnich salech a pak třeba i odmitani rodiček..a na zaver samozrejmne by s tim nic neudelaly ale me proste prijde pokud budeme takto pristupovat ke vsem zavedenym systemum no nevim kam by to pak spelo a i rodicky si nakonec mohou skodit i samy

englerova14
24. čer 2016

@betelgeuzz to asi ano, ale nevidim problém se tam zapsat, otázka minut a já nejsem typ, co se hašteří, takže proč po sobě nechat zbytečně šlapat a nervovat se, zvlášť ke konci...

betelgeuzz
24. čer 2016

@englerova14 ale sestra nemá někoho sjíždět za to, že tam příjde rodit. Možná tam byla na dovolené, možná jí to lékař neřekl, okolnosti neznáme. takové chování personálu je podle mě nepřípustné.
@terezapetrova tak návaly v poradnách se dají řešit i jinak, třeba péčí gynekologa až do porodu, nebo hrazenou péčí porodních asistentek. Jenže to by porodnice přišla o peníze, tak vymyslí pro ně nejjednodušší způsob. Jak se říká, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.

ppejskova
24. čer 2016

No já jsem sice z Prahy ale vezmu to ze svého pohledu, když jsem rodila,porodnice praskala ve švech, holky ležely i na rizikové gyndě... Nebýt registrovaná, museli by mě převézt jinam, a malá by to nepřežila... (do poslední chvíle, se komplikace dle doktorů nepředpokládaly...takže podle mě to zas takový nesmysl rozhodně není, těch pár minut co to zabere může změnit hodně

terezapetrova
24. čer 2016

@betelgeuzz však ja jsem taky nikde nenapsala, ze s tim bezvýhradně souhlasím ba naopak

dadaamstaff
25. čer 2016

V Ústí nad Labem se take maminka hlasí v porodnici předem ;)

terezapetrova
25. čer 2016

@ppejskova jj s rozjet yn porodem a s registraci by si dost zahravali kdyby Te nevzali. Moc dobre, ze to u Vas dobre dopadlo 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru