Motol x Apolinář - kam?
Ahoj holky,
blíží se doba, kdy se budu muset zaregistrovat do porodnice. Protože nemáme auto a bydlíme v Praze, volba je asi jasná... některá z pražských porodnic. Snažím se sžít s myšlenkou, že to zkrátka nebude nic osobního, žádné soukromí, na druhou stranu - ta lékařská péče je tu super.
Nedokážu se ale rozhodnout mezi Motolem a Apolinářem. Máte zkušenost? Jde mi hlavně o tohle:
1. Snazší registrace
2. Péče o matky s problémy s laktací
3. Přítomnost otce u porodu (v Motole smí prý až na porodní sál, pevně věřím, že největší část porodu strávím doma a ne na těch šílených hekárnách, ale přecijen...)
Co je podle vás lepší místo?
Děkuju ❤
@tresislas jééé čekatelák P2 ta postel na levé straně u okna :D vzpomínky 3 roky zpátky :D mno v březnu si to tam dám znovu. Ono modernizovat... jenže jestli udělají pokoje, tak prostě nebude místo pro tolik rodiček jako mají teď. Vybavení co se týče porodu zastaralé nemají, jen takové to okolí - ty zašupovačky a tak. Nic z toho mi nevadilo, porodnici jem viděla v rámci předporodního kurzu při návštěvě na sálech. Nemám problém a budu se přihlašovat i na druhý porod tam. Personál pro mě je důležitější.
Rodila jsem U Apolináře před osmi lety. Už tehdy byla registrace složitější, prostě kdo dřív přijde, ten dřív mele ... Ambulance masakr, strávila jsem tam vždy půl dne. Nechali mě devět dní přenášet, výsledkem byla zkažená płodovka a porod kleštěma. Zaplatila jsem si nadstandart a byla jsem na dvoulůžkovém pokoji s vlastním soc. zařízením. S kojením nepomáhali, ale odejít jsem mohla až když malý přibíral.
Celkově jsem byla spokojená, vždy je to o lidech a byla jsem ráda, že je syn v pořádku.
Teď v červnu jsem rodila v Motole. Registrace bez problémů, poradny jsem dala včetně monitoru do hodiny a porod? Luxus ... Přijela jsem otevřená na 4cm, dali mě na porodní pokoj, kde byla koupelna, míč a soukromí (U Apolináře byl jen box, předtím jsem byla na čekateláku) a celkově proběhl porod úplně jinak ... Šestinedělí super, dvoulůžkové pokoje s koupelnou společnou pro druhý pokoj, jídlo mi chutnalo (ale já jsem vděčná), sestry taky celkem šly ... S kojením pomáhaly, nicméně jsem odcházela s dokrmem.
Závěr? Doporučuju Motol všemi deseti 😉
@michaela_2 já jsem zdravotník, takže ty sestry chápu 🙂 Rodila jsem na Bulovce a na novorozeneckém nebyly všechny příjemné, ale ve výsledku to tam bylo fajn. Pokud se mě něco dotklo, tak to bylo v důsledku rozhozených hormonů, za normálních okolností bych nad tím mávla rukou. Taky si už z toho moc nepamatuji 😀
@ttm můžu se jen zeptat proč by sis nedala znovu Entonox? Já nad tím právě přemýšlím 🙂
@ttm děkuji za odpověď. Potvrdila si mi co sem si myslela, že se po něm mota a boli hlava a člověk moc nevnímá 🙂 tak uvidím jestli do něj půjdu.
@blackhole já dělám obchod, takže úúplně jiný obor nicméně často jsem v práci pod hodně velkým tlakem ( člověk dělá prostředníka mezi výrobou a zákazníky, honíme termíny) - ale obecně prostě nechápu nepříjemné lidi 🙂)
Jinak já měla sestřičky na šestinedělí zlaté a vzpomínám na ně moc ráda 🙂
Holky, moc vám všem děkuju, už jsem se rozhodla! 🙂
Všem, co už se z miminka radují, gratuluji, a všem, které to čeká tak jako mně, držím palečky! :-*