Porod u Apolináře. Jakým stylem tam fugují sály?

romi85
15. pro 2020

Ahoj..V únoru mam termín a tentokrat mam rodit u Apolinare,partner vybral 🙂 Prvni porod proběhl 2005 ve Vinohradske,tam mi to zatrhl..i když já si extra nestezuji..Samozřejmě jsem si přečetla diskuze,ale ..mě by spíše zajímalo jakým stylem tam vůbec fungují ty sály,pokoje..myslím tím hekarnu,zda tam muže být partner se mnou,či je přítomen až při samotném porodu..někde jsem četla ze jsou rodičky od sebe odděleny jen plentou???A to se mi zda na vyhlášenou porodnici trochu divné.. A tam muže partner být či ne? To mi nepřijde jako dostatečně soukromí..pro mě ani toho chudaka druhou,pokud ji tam budu ječet pomalu do ucha 😁 A aby mě slyšel cizi chlap paní odvedle..Druha vec,opravdu je nutné všechny ty věci jako plenky a komplet kosmetika pro miminko?Ja tenkrát ve Vinohradske nepotřebovala svého vůbec nic,až na oblečení z porodnice,tak mě překvapilo ze vše máme mít vlastní..?Diky za info 😉 A krásný den..

burnette
15. pro 2020

Na hekarnu jste sama, partnera pustí až k samotnému porodů které probíhají na boxech, které jsou opravdu rozdělene jenom závěsy. Pokoje na šestinedělí nic moc. Apolinař je expert na císařský řez, pokud nebudete mít ukázkový porod tak skončíte na sále. Já sama jsem rodila dvakrát u Apolinaře poprvé ze své vůle, po druhé rizikové těhotenství dcera se narodila nedonošena. A péče je dost rozdílné zatím co na oddělení rizikovém těhotenství a po porodů péče o matku a nedonošené děti je opravdu špičkové máš po ruce laktační, sami milé porodní asistentky, sestřičky, psychologa. Tak po prvé normálně jsem narazila na samé negativní sestry na příjem bohudík u porodů jsem měla zaplacenou svojí porodní asistentku ta než přijela mi sestry na příjem dali lék na sklídněni, později jsem z toho zvracela a měla závratě. Po porodů na šestinedělí sestry neochotne, pomoc s technikou kojení žádná nakonec jsem podepsala revers a jela s malým dřív domů. Takže osobně mám smíšené pocity z Apolináře lidi okolo rizikové těhotenství a nedonošené děti hodnotím na jedničku jsou opravdu milé, ochotné a top ve svým oborů, a na druhou stranu personál při zdravém těhotenství a porodů hodnotím negativně plus si zaslouží i moje porodní asistentka Petra Pokorná.

simcakoc
15. pro 2020

@romi85 ahoj, u Apolináře jsem rodila letos v únoru. Dostala jsme se tam náhodou, když mě mnou vybraná porodnice odmítla přijmout. Jak už píše paní předemnou to prostředí a pokoje nejsou úplně moderní a porodní boxy jsou oddělené stěnami, ale je to jeden box vedle druheho a zavírají se pouze zástěnou. Ja tam byla kvůli odtoku plovodé vody a na předporodním pokoji jsem ležela už den před porodem. Tam bohužel partner nemohl. Porod sice vyvolaný, ale s doktorem i s PA byla dobrá domluva. Byla jsem na tom předporodním pokoji 36 hodin a za tu dobu jsme potkala jen jednu nepříjemnou PA, jinak byli všichni milí. U porodu semou byla úžasná PA. Do ničeho mě nenutili. Partnera ke mě pustili, až když jsem se dostala na box. Na šestinedělí byl taky úžasný personál. S kojením jsme měli už ze začátku problém, malí se nechtěl přisát. Sestřička nám s kojením pomáhala, když jsem si nevěděla rady mohla jsem za ní kdykoliv dojít. Oblečení pro miminko mi půjčili, peln jsme dostali asi 5 a nějaký vzoreček krému. Co se týče věcí pro rodičky, v koupelně byli k dispozici čisté košile, poporodní vložky a podložky tam také byli volně k dispozici. Já jsem byla celkově spokojená a určitě bych ram ráda rodila znovu.

somalicats
15. pro 2020

Rodila jsem u Apolinare i v Podoli a za mne jednoznacne Podoli. Pokud teda chce byt partner s Tebou u porodu. U Apolinare na hekarne byt nemuze, v Podoli jsi celou dobu na porodnim pokoji vybavenem koupelnou, wc, mela jsem tam mic, stolicku a polohovaci kreslo a manzel tam byl celou dobu se mnou. U Apolinare mi nevyhovoval jejich system navstev a jidla, protoze se jedlo na chodbe u stolku, kam chodily i navstevy a to s miminem na prsu neni nic moc. I kdyz ted asi nebudes muset navstevy resit.

romi85
autor
15. pro 2020

@burnette
Hmm..to jste mě moc nepotesila 🤔.. partnera jsem u porodu opravdu chtěla odzacatku.Prvni porod byl dost dlouhý co se týká “hekani”.. vlastně jsem měla pěkné bolesti již od pondělí od noci a rodila až ve středu odpoledne,..zatímco samotný porod byl za půl hodky hotov,až se divili jak rychlý na prvorodicku,tak mi dost záleželo na tom abych hlavně tu první dobu pokud bude tak dlouhá a náročná jako prvně měla tu podporu tentokrat u sebe (i když jiný otec tentokrat,tudíž netuším jaká podpora v tomto případě je) To ze se mnou bude 1/15 porodu mi moc podpory nedá 🥴 V kojení uvidíme,kojila jsem 2,5 roku,ale to neznamená,ze se povede i u druhého dítka.. to je jasne.. takže pomoc sestřiček bych uvítala, holt po 15 letech si připadám jako prvorodicka s tím,ze mam z porodu větší strach než prvně..🤦‍♀️

romi85
autor
15. pro 2020

To mě mrzí,mě upřímně nějak to místo u Apolinare není úplně sympatické, mam moc fantazie 😂 budova mi připomíná takovy ten blázinec z hororu 😂🤦‍♀️ale přítel rozhodl,a Podoli bylo okamžitě obsazené,jinde se zas maluje apod..takže to tak nějak vyslo..mě ani nejde o nějaké moderní vybavení (myslím tím stylový pokoj s moderním nábytkem apod..) ale spis jsem opravdu chtěla být tentokrat s partnerem..ve Vinohradske jsem tenkrát,než mě vzali na sál byla celou dobu v pokoji sedmi těhotných na rizikaci apod a ty mě samozřejmě pozorovali když na mě šla kontrakce..pochopitelně je chápu ze byli zvědave ale pro mě to bylo hrozne takže jsem pravidelně odcházela na wc abych měla soukromí..doufala jsem ze tentokrat to bude lepší..
A muzu se zeptat,po kolika dnech když je vše v pořádku poušti domu?Slysela jsem ze v této době koronaviru se snaží pouštět co nejdřív..

somalicats
15. pro 2020

@romi85 Podivej, rodis Ty, ne partner. A pokud ma porod probehnout hladce, tak se tam musis predevsim Ty citit dobre. Podivej se na web upmd, terminy se jim tam uvolnuji, treba zrovna ten Tvuj klapne. Partnerovi vysvetli, ze dulezita je predevsim Tvoje pohoda. Nemyslim, ze by mezi temi velkymi porodnicemi byly az tak zasadni rozdily v pripade nejakeho akutniho stavu, ja vybirala podle doby dojezdu (Apolinar a Podoli mam cca nastejno) a diky zkusenostem bych dobrovolne k Apolinari uz nesla.

somalicats
15. pro 2020

@romi85 Jinak u mne porod u Apolinare nakonec skoncil sekci a pustili me paty den domu, po vaginalnim porodu chodily holky ctvrty den.

lida9
15. pro 2020

promin, ale slova ,,partner vybral,, me fakt udivuji... snad jste dva ne, mas mit pravo na svuj nazor, a konkretne v tomto pripade teda rodis ty a tudiz by sis mela vybrat ty sama! je to o psychicke pohode rodicky... me k apolinari by nedostali ( teda pokud mas normalni tehu bezproblemove), tam je to fakt jak z dob komunismu! oddeleno zastenami, coze jako? tam fakt chces rodit jen proto, ze to rekl pritel?!

romi85
autor
15. pro 2020

No vzhledem k mé zkušenosti z Vinohradske jsem tentokrat sama chtěla jinam..a samozřejmě záleželo i na vzdálenosti porodnice apod..Podoli ctu často,ze je přeplněné a posílají rodičky jinam a můj termín není volný..v další nemocnici přesně tento termín maluji a ostatní už máme trochu z ruky..takže jsem to zformulovala a hodila na nej trochu drsné..proste nechtěl abych rodila ve Vinohradske a jinde to buď nevyslo nebo jsou daleko..co se týká tohoto..co se týká pece o novorozence kor v případě problému Apolinari věřím,což je důležité..jen mě mrzí ze na to jak je vychvalování bych si fakt představovala něco jako ze se mnou partner bude moct být celou dobu..tak holt budu mrznout na lavicce před porodnici s nim a půjdu dovnitř až když bude jasne ze pujdem na sál 😂 (trochu nadnesene řečeno 😉)

urtica
15. pro 2020

@lida9 Přesně "partner vybral" a "partner zatrhl" mě na to vyděsilo nejvíc...

mateju_sm
15. pro 2020

Rodila jsem v rijnu ve vinohradske a byla jsem nadsena. Prvni porod v Podoli pred 5 lety a moc spokojena jsem tam nebyla. Pokud jste rodila 2005, tak se to neda moc dobre posuzovat. Za tech 15let doslo k velkemu posunu.

astyna88
16. pro 2020

Apolinář je vyhlášený pro předčasné porody, kde zachraňují i pár setdekova miminka. Já tam rodila druhého syna a nepoznali postupující prirozeny porod.

adela1399
16. pro 2020

Rodila jsem u Apolináře letos v Srpnu a naprostá spokojenost. Nemohu si na nic stěžovat. Od příjmu až na oddeleni šestinedělí moc příjemný přístup a měla jsem štěstí na všechen personál...byli všichni příjemní. Byla jsem tedy na nadstandartu,takže nevím jak to chodí na klasickém oddeleni,ale až na jídlo to bylo všechno fajn. Porod jsem měla v pohodě a i tak se ke mně chovaly naprosto bezkonkurenčně...bylo mi par měsíců před porodem řečeno,že pokud máš těhotenství a porod bez komplikaci,tak nikoho nezajímáš. Trošku jsem z toho měla strach,ale vůbec tomu tak nebylo...skvělá PA,opravdu jsem si lepší nemohla přát. Řekla bych,že úplně nejvíc největší práci odvedla právě ona...vše vysvětlila,poradila,pomohla prostě anděl. Doktor u porodu taky super. Ztratila jsem dost krve a zvracela během i po porodu,takže když jsem pal byla přesunutá na oddeleni šestinedělí,tak mně nechali odpočinout a pro malou jsem si měla přijít,až mi bude lépe. A na šestinedeli také vše super,vše mi bylo vysvětleno a skvělý přístup. Malá se narodila 17. před 12tou dopo a 20. dopo nás pouštěli domů. Rodila bych znovu!

daasqua
16. pro 2020

Já byla spokojená v Krči a snad tam stihnu do malování i porodit 😀 Jsem taky únorovka. Jinak jako další možnost mám Vinohrady, pokud bych rodila později, Podolí a potom až jako nouzovku Apolináře. Spolužačky-doktorky (a podobná povolání) si vybraly Apolináře, možná znají tamní doktory a systém a asi jim přišel "nejkvalitnější". Říkaly, že si prý mohou vybrat polohu, ale nakonec byly všechny "přemluveni" klasicky na záda. S partnery nevím, jak tam mohly být. Já byla s manželem skoro celou dobu na takové hekárničce před sály, ale já to měla celkem rychlé a bezproblémové. Teď v koronaviru to může být všude jakkoli a měnit se ze dne na den.

lida9
17. pro 2020

@romi85 no nez ,, mrznout na lavicce pred porodnici,, a cekat nez fakt jako zacnes rodit, tak ten cas vyuzij k prejezdu do jine vzdalenejsi porodnice, kde budete moci byt oba spolu v pokoji v teple..

95newmommy2020
17. pro 2020

Na osobu blízkou mas pravo nepřetržitě. Samozřejmě se ti budou snažit namluvit ze to nejde. My jsme se teda nehadali a vzali jsme si nadstandard, ale jinak jsme se klidně hádat mohli. A byli bychom v právu. Tak jen tohle bych ti chtěla říct, abyste se nenechali zbytečně rozdělit. Taky doporucuju nahrávat, pro všechny případy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru