Nejjistější rooming-in v porodnici Praha

malytlustyhroch
18. črc 2023

Holky, prosim vas, v ktere Prazske porodnici je nejjistejsi rooming-in? Slysela jsem, ze se nekde stava, ze je naplnena kapacita pokoju, ktere to umoznuji, a pak jsou matky a deti oddelene. Pripadne jak je na tom, takova porodnice po ostatnich strankach. Diky.

jaja01k
18. črc 2023

@malytlustyhroch Mně se to stalo dvakrát v Motole. Poprvé mě z porodního pokoje dali na gynekologii. Za hodinu se místo uvolnilo a přesunuli mě na šestinedělí na rooming-in. Podruhé jsem šla sice rovnou na šestinedělí, ale rooming-in volný nebyl, dva dny jsem byla na pokoji pro maminky po císaři, než se místo uvolnilo. Je to tedy už pár let, ale nemyslím, že se tam od té doby něco změnilo.

fifinka2020
18. črc 2023

@malytlustyhroch je to už trošku za Prahou, ale už dřív byl a pořád je Rakovník. Já bych možná tehdy o to ani tak neusilovala (teď už jo), ale automaticky mi nechali syna hned od porodu.
Plus je tam za mě výhoda, že hodně pokoju je "Nadstandartních", takže je tam možnost mít i partnera, tedy i rooming-in v případě císaře, když zůstane Partner. Jinak pozor třeba na Podolí, tam jsem rodila ze zdravotních důvodů druhe, ale tam je naprostý standard na několik hodin po porodu děti brát na sesternu a člověk si to musí hodně vybojovat, na což každý nemá sílu.

aktakd
18. črc 2023

@malytlustyhroch Koukam teda jak puk, ze se tohle dneska jeste deje. Myslela jsem, ze uz v kazdy porodnici jsou automaticky matky s detmi. Uplne jsem si teda rozsirila obzory.

enkelii
18. črc 2023

Ve Vinohradské porodnici ti miminko na pokoj dají až po několika hodinách. Podle mé zkušenosti. Rodila jsem večer po 22h a miminko jsem u sebe měla v 7h.

mignet
19. črc 2023

Před pár týdny v Krči jsem po celou dobu pobytu byla s miminkem dohromady. Rodila jsem večer, kolem půlnoci nás převezli na pokoj šestinedělí, kde jsme byli až do propuštění. Na první noc mi nabízeli, že si miminko vezmou k sobě, abych se trochu vyspala, ale bylo jen na mě, jestli budu chtít využít nebo ne. Nutno dodat, že po porodu já i miminko bez komplikací.

fatal_error
3. srp 2023

@aktakd to je v pripade, ze je plna porodnice a matku umistej na luzkovou gynekologii, tam potom neni mozny mit mimco na pokoji. tedy jen nez se uvolni misto v porodnici, pak jde matka hned tam a mimco uz u sebe ma.

ja jsem osobne zazila, ze si budouci maminka nakracela s pritelem do Krce, i kdyz byla registrovana u Apolinare, ze prej to do Krce mela bliz. 🤦‍♀️ tam ji sice sprdli, ze mela jit tam, kde je registrovana, ale nechali ji tam. byl to uplne zacinajici porod, ne nic akutniho. ja byla tehdy na monitorech, kdyz tam nakracela, takze jsem to vse slysela. takze jedno misto tam zabrala a kdyby bylo narvano, tak by kvuli nejaka jina treba na ty gynde bez mimca pak skoncila. 🤷‍♀️

jinak ja rodila 3x v Krci a pokazdy jsem mela mimco u sebe prakticky hned po porodu.

malytlustyhroch
autor
3. srp 2023

@fatal_error diky moc za reakci. Prosim, co je "prakticky hned po porodu" jako do 30-40 minut nebo dele?

somalicats
3. srp 2023

@malytlustyhroch Poslední 2 děti jsem rodila v Podolí (rok 2020 a 2021), po společných 2 hodinách na sále jsem šla na pokoj a děti mi přivezli do 30 minut - ptali se mě, zda si chci odpočinout a děti mají nechat u sester, nebo zda je chci hned. Chtěla jsem hned.

malytlustyhroch
autor
3. srp 2023

@somalicats diky moc, pro me hned je hned a do 30 minut "to by se jeste dalo prezit." Po druhem porodu jsem cekala 40 minut a jak jsem precejen mela hormony jeste rozhazeny, tak jsem se musela fakt krotit, abych si pro nej nedosla a nepoprala se s kazdym koho po ceste potkam 🙈 pripadala jsem si vic jako tygr nez jako zenska. Jestli budu muset na mimino cekat dva dny, tak to proste odnese moje dusevni zdravi (fakt respekt vsem co musi cekat i mesice na svoje nedonosenatka).
Ale z tech malych rodinnych porodnic, kde slouzi jeden porodnik v cele nemocnici, z toho mam zas racionalne hruzu, ze kdyz se neco pokazi, a porodnika zrovna rani mrtvice, tak jsme tam mrtvi tri. Ale ta Praha teda podle reakci zatim vypada z myho pohledu dost silene.

fatal_error
3. srp 2023

@malytlustyhroch pokazdy jsem byla 2 hodiny ihned po porodu se synem na porodnim sale, pak kdyz se jelo po tech 2h na pokoj, tak si ho na chvilku pujcili, nevim, jestli na 15 minut treba? mozna 20, fakt nevim presne. na nejaka vysetreni. zdrave deti vsichni, slo o nejaka ta preventivni/screeningova vysetreni. a pak hned zas non stop s mimcem az do propusteni domu.

somalicats
3. srp 2023

@malytlustyhroch Já neměla problém s důkladnějším vyšetření po odchodu ze sálu, protože jsem byla v obou případech riziková a u dětí hrozila zhoršená poporodní adaptace. Ale přivezli mi je vždycky dost rychle a další kontroly už dělali normálně u mě na pokoji. Dva dny jsem na dítko nečekala ani po císaři, kterým jsem rodila druhorozenou.

daasqua
3. srp 2023

Já rodila 2x v Krči a super, navíc mají plno jednolůžkových pokojů, takže jsem si připadala jak na hotelu, vlastní koupelna. Mimča mi po 2h bondingu přivezli na pokoj cca po 15 minutách, umyté a zkontrolované. Pak pořád u mně 🙂 Kamarádka třeba nadávala na Motol, že prvního syna neviděla několik hodin. Podruhé šla do Krče a prý nebe a dudy všechno, spokojená. Jediné když mají těžkou žloutenku, tak jsou pod lampami.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru