Vlastní porodní asistentka v porodnici? Praha

kristynatita
28. lis 2016

Ahoj,

jsem teď ve 32.tt. Porodnici jsem si, na zaklade kladnych ohlasu a celkove tamni filozofii, vybrala v Rakovniku. Rodit mam na konci ledna a pritel (bohuzel az ted) prisel s tim, ze me v mym vyberu nepodpori. Jelikoz bych rada porodila v klidu (rada si zvolila porodni polohu, jaka mi bude v tu chvíli prijemna, poporodni bonding, atd ) do prazskych porodnic se mi moc nechce, uvazuju ale nad kompromisem vlastni porodni asistentky, kterou bych si privedla do porodnice. Kde ji ale sehnat? Ktere porodnice toto umoznuji?
Mate zkusenost?
Dekuji moc za rady k věci🙂

rajani
29. lis 2016

Koukni tady na wiki a pak na různé skupiny PA (Unipa, CSPA, CKPA aj). A obvolavat a mit štěstí že ještě budou mít v lednu pro tebe místo. Jinak PA jako osobu blízkou si můžem přivést do kterékoliv nemocnice, některý se nárokují pouze 1 osobu (tedy ne tatík+pa), kvůli malým prostorům.
Ale nečekej že budou z PA celý vyprdleny a že PA bude vést porod, to určitě ne. Spíš tam může mít duli pozici, psychické podpory a zodpovídání medicínských otázek. (Negativa medikace, jestli dirupci apod). Prostě Rakovník je top, jestli hledáš místo pro přirozený porod. V Praze prostě a jednoduše to všechno jede moc rychle a jak na běžícím pásu. Tak ať si tatínek vytáhne hlavu že zadku a konečně tě naslouchá.🙂

catf
29. lis 2016

@kristynatita v porodnici Podolí můžeš dělat všechno to,co popisuješ. Mysli na to, že tvoje miminko by si vybralo porodnici podle kvality jejích pracovníků a vybavení a ne podle toho, jaké máš názory na pražské porodnice či momentální pocity a požadavky. Až se porod rozjede, tak většina věcí,které teď plánuješ, bude jinak. Upřímně řečeno,pokud ti budou kontrakce brát záda, tak budeš ráda,že budeš ležet a že dostaneš epidurál (mluvím z vlastní zkušenosti). Bonding je už snad všude samozřejmostí.

rajani
29. lis 2016

@catf podporující příspěvek. Bod pro tebe.

@kristynatita důležitý je podpora. Psychika dělá 80procent porodu, je dobře být v prostředí ve kterém se cítím dobře. Každému přináší jistota bezpečí něčeho jiného, někdo potřebuje podporující lidí, někdo přístroje, někdo tisic titulů, medikamentů...to si rozhodni ty. Ale asi sis Rakovnik nevybrala jen tak. V Podolí se dá vybrat poloha, bonding skin to skin, ale musí být čas, jak je frmol jde to šup šup. A halvne tohle víc poskytuje porodní bába, když porod vede doktor je tam víc rutinních postupů (nejen v Podolí, to je všude 🙂 ) a z toho může byt zklamání. Přeci jen primář v Rakovníku je vic "Lesan" a uvědomuje si i tu podporující složku. A i prcek chce mít v pohodě mámu, na přístroji co dělá ping mu asi tak nezáleží :D

eldrag
29. lis 2016

pochybuji ze ve 32. tt sezenes misto v prazsky porodnici :D , jinak ja mam dobrou zkusenost s motolem , hroznou s podolím.

rajani
29. lis 2016

@eldrag taky pravda. Na registrace jsem úplně zapomněla.

eldrag
29. lis 2016

zakladatelce doporucuji umlatit svyho chlapa argumentama proc chceš do rakovnika a pokud je trochu normalni pochopi duševní pohodlí a potřeby matky v době porodu, pokud ne tak tam ten chlap stejne nebude moc platny :(

kristynatita
autor
2. pro 2016

Tak me donutil k registraci v Apolinari. Uplne jsem rezignovala, protoze to vyhrotil tak, ze psal i me matce.

kackakastanka
2. pro 2016

@kristynatita a to se vam povedlo ted v tomto tydnu tehotenstvi udelat registraci u Apolinare? To je kouzelnik... Jinak muj nazor, ty jsi mama, ty jsi tehotna, ty mas nejake prani a intuci a ty bys mela rozhodnout tak, aby ses dobre citila a verila, ze jdes rodit tam, kde se budes dobre citit... ani v prirode se samicka nepta samecka, kde ji dovoli rodit... na druhou stranu, pokud te pritel stresuje a naleha na tebe, tak je asi docela tezke zustat u sveho rozhodnuti a byt v pohode... tam bych zkusila nejak ho presvedcit, preci jen, ty budes rodit... je i pravda, ze porod ve velke vetsine probiha uplne jinak, nez si clovek naplanuje, ale to je zivot... drzim palce, ale nenech se natlacit do neceho, kde to nebudes citit, jako ok pro sebe 🙂

kristynatita
autor
2. pro 2016

V Apolinari se uvolnily mista, tak povedlo.
Nojo, je mi to lito cely, na jistote a klidu mi tohle nepridava, ale co zmuzu :((😢

rajani
3. pro 2016

Promin mi že to tak napíšu. Ale to chceš s takovým člověkem vychovávat detatko? Partner je od slova partnerství, že jste vedle sebe, respektujete se a naslouchate. Tohle je diktatorstvi a rozhodně porodem neskončí. Je na tobě, aby sis taky dupla. Sakra, dyt nic špatného nechceš, chceš jen rodit v podporující porodnici, ne v keříku za popelnicí - to by byla možná adekvátní reakce partnera. Tohle ne. Jak on se o danou problematiku zajímal? ...bože, tohle mi udělat ten můj, tak už zavírá dveře z druhé strany.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru