icon

Není volná porodnice

klaraalucka
27. kvě 2016

ahojky maminky, máme doma už 6 letou princeznu a neplánovaně se nám k ní ještě v sprnu má narodit sestřička. Měli jsme bohužel pozdní záchyt těhotenství až 25tt a tak se ted snažím všechno dohnat, lékaře, vyšetření apod, ale obvolala jsem v Praze všechny porodnice a všude je na náš termín plno ☹ Máte s tím nějaká zkušenost, že nebyla porodnice? Mě doktorka v jedné porodnici řekla, že pokud nebudu mít porodnici odvezou mě rychlou do nejbližší volné porodnice, až budu mít prostě kontrakce. Ale mě se to zdá jako riziko ☹ u doktora tím pádem budu až do porodu.... máte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za každou zkušenost ☹ už jsem z toho na nervy ☹

Strana
z2
andreaandrejka
27. kvě 2016

A co rodit u nás v Hořovicích? Spousta maminek k nám dojíždí z Prahy. V nemocnici není nutnost mít registraci, vezmou vždy a porodnice je to vyhlášená 🙂

mimco
27. kvě 2016

Já jsem nezažila, že by se někdo musel objednávat k porodu, navíc takhle brzy, porody jsou snad nepředvídatelné, jakmile se mi rozjely kontrakce, jela jsem........
Proč se tímhle stresovat

lusesita25
27. kvě 2016

@klaraalucka Ahoj mame to stejne ale u me byl zachyt az v 26tt, nakonec jsem se dovolala do Neratovic a za dva tydny tam jdu poprve na monitory. Zkus to tam, taky jsme vsechno dohaneli a v Praze komplet plno a do Bulovky se mi nechtelo.

lusesita25
27. kvě 2016

@mimco Nektere nemocnice/porodnice maji to ze se musis prihlasit cca do 14 tydne tehotenstvi jinak mas pak smulu a nikam te nevemou. Hlavne v Praze.

tehulka1167
27. kvě 2016

@lusesita25 přeci vás nenechají rodit na ulici? To jsem teda taky nezažila,aby se muselo registrovat k porodu 😒

andreaandrejka
27. kvě 2016

@mimco Ono nejde o objednání, to je jasné, že nikdo neví kdy zrovna přijde porod. Jde o to, že některé nemocnice chtějí registraci aby věděli, kolik porodů zrovna k tomu datumu asi zhruba můžou očekávat 🙂

verka4d
27. kvě 2016

Holky to vás fakt lituji... mi to přijde hrozně divné,muset se objednat v začátku těhotenství do porodnice,vždyť stejně nikdo přesně neví,kdy porod nastane... 😒 Nějak v tom ty porodnice nechápu. Já jsem rodila 4x ve fakultce v Ostravě a nikdy jsem se nikam nemusela registrovat. I když jsou perinatologické centrum s největší spádovou oblastí,berou všechny maminky,které přijdou rodit.
A stejně,pokud nebudete nikde registrované a začnou vám kontrakce,tak vás akutně přece někde vzít musejí,i když nejste objednané,ne? Potom ta registrace přece ani nemá smysl...
Každopádně hodně štěstí všem! 🙂

myjusiatko
27. kvě 2016

@klaraalucka neres, az zacnes rodit, musi te vzit, kdyz bude volno. Nebo jak radi holky, neratovice, horovice, rakovnik atd.

verka4d
27. kvě 2016

@andreaandrejka Tak přece mají nějaké statistiky,data,která určitě evidují,kolik zhruba porodů a v jakém období denně mají...

karlajasmine
27. kvě 2016

@tehulka1167
@mimco
V Praze to tak je, je tu tolik rodicek, ze se musi k porodu registrovat nejpozdeji do 14tt, a do te porodnice se pak chodi od 36tt do poradny a na monitory. Pokud se clovek neregistruje, tak je prevezen sanitkou do nejblizsi volne porodnice. Takze tak, jak pise zakladatelka..

Zakladatelce taky radim zkusit Horovice nebo Neratovice.

roseinka
27. kvě 2016

Zkus Hořovice 🙂

verka4d
27. kvě 2016

@karlajasmine Takže tady jde spíš o tu poradnu a monitory? U nás je to tak,že pokud se neporodí do 40tt,tak se normálně chodí ke svému gynekologovi a ten pak napíše žádanku o převzetí do péče do porodnice,kterou si vyberete. Pak už se chodí na kontroly tam.

pandabox
27. kvě 2016

nebo rakovnik,,ten je prej hodne dobrej..

andreaandrejka
27. kvě 2016

@verka4d To určitě mít musí, ale když to chtějí...🙂

verka4d
27. kvě 2016

@andreaandrejka No jo no,všude to mají jinak... 🙂 V tom případě jsem ráda,že nejsem z Prahy,odpadly mi tak velké starosti s porody 🙂

karlajasmine
27. kvě 2016

@verka4d jo, jde o tu poradnu a monitory, ale hlavne i o to, ze v Praze je tolik porodu (i cizinci, kteri se nezaregistrovali nikde), ze ty nemocnice potrebuji mit aspon orientacni predstavu, kolik zen ve zvolenem obdobi bude u nich rodit.. a samozrejme, ze si nechaji volna mista i pro necekane rodicky, ktere tam prijedou bez registrace.. ja rodila U Apolinare a je to tam fakt jak na bezicim pase.. v poradne cekalo od 36tt i treba 25 zen.. oni se chteji timto vyhnout tomu, ze by museli rodici zenu poslat pryc.. proste si ty rodicky porodnice trosku rozdeli dopredu a tim ten system lip funguje 🙂

verka4d
27. kvě 2016

@karlajasmine Aha,no jak píšu,všude to chodí jinak... 🙂

visnule
27. kvě 2016

Zkoušela jsi Krč? Já se u prvního porodu registrovala až ve 30tt, byla jsem v zahraničí a v pohodě mě vzali a to byla malá červencová ( největší nával)

visnule
27. kvě 2016

Jinak s tou registrací je to stejně naprd, kamarádka 2x registrovaná v Podolí od 14tt, a pokaždé ji odvezli na Bulovku, protože v Podolí nebylo volno. Takže ani ta registrace vám nezaručí, že vás rychlá nebude vozit po Praze až dojde na akci :(

bonulinka
27. kvě 2016

@klaraalucka Na Prahu bych se tedy vyprdla a jela se mrknout poblíž Prahy. Ano, chválí si Neratovice, Hořovice, Rakovník. Já byla spokojená v Kladně. Doporučuji si určitě zvolenou porodnici omrknout, ať víš, do čeho jdeš a jsi víc v klidu.

klaraalucka
autor
27. kvě 2016

@karlajasmine s malou jsem registrovala před 6 lety dokonce až někdy 32tt a v pohodě, ale ona se narodila v květnu, ale srpen je naprosto plnej....v některých porodnicích dokonce odchází doktorky, protože sami rodí, tak není dost personálu aby poskytly péči tolika rodičkám. V každý porodnici v Praze mi řekli, že nejbližší možné termíny k porodu mají až na listopad ☹ no to já asi tak přenášet dlouho nebudu 😀 je to katastrofa tady v Praze..... můj gyndař je primářem na Bulovce tak ještě zkusit jestli by mě tam nějak neprotlačil...ale pochybuju ☹

myjusiatko
27. kvě 2016

@klaraalucka fakt se tim nenervuj. Nekam se nacpes, vzit te musi. Nebo jim prinejhorsim porodis v sanitce, dyt o co jde. Je to prirozeny proces. 🙂

lusesita25
27. kvě 2016

@tehulka1167 to nevim, ale spis si tu rodicku budou vozit od certa k dablu, nez se nad ni nekde slituji a i pres stop stav ji prijmou. Je to smutne, ale na Prahu nic neobvykleho :/

anetka1701
27. kvě 2016

Jestli jsi z Prahy 9, šla bych rodit na Mělník. Tam mají dobré reference. Nebála bych se mimopražškých porodnic, oni jsou kolikrát lepší jak ty pražské. Osobně jsem sice bydlela v Praze, ale rodit jsem šla pokaždé jinam.

klaraalucka
autor
27. kvě 2016

@visnule jj, do Krče jsem volala, až listopad mají volno ☹

andreaandrejka
27. kvě 2016

@klaraalucka Zkus ty Hořovice. Z Prahy je to po dálnici kousek.

klaraalucka
autor
27. kvě 2016

@andreaandrejka to je sice fajn, ale my nemáme auto, proto se více méně snažím najít místo v Praze, protože nevím jak by za námi dojížděl manžel s dcerkou apod...☹ ten Mělník by ještě šel no ☹

zuzineckah
27. kvě 2016

@mimco protože v Praze se k porodům registruje už ve 14tt...

andreaandrejka
27. kvě 2016

@klaraalucka Aha, tak to máte o to ještě víc komplikovanější ☹

zuzineckah
27. kvě 2016

@klaraalucka co Vinohrady? Já tam rodila před 3 lety a v pohodě, registrovat se dalo mailem a nějak to nehrotili. Porod i péče bezvadná.

Strana
z2