Neumím se rozhodnout pro konkrétní porodnici - Opava nebo některá z ostravských?

28. říj 2020

Pěkný podvečer, holky, neumím se rozhodnout, kterou porodnici vybrat pro svůj porod. Bydlištěm spadáme pod Opavskou nemocnici,máme ji blíže, avšak s nemocnicí nemám úplně dobré zkušenosti, bohužel jsem ztratila důvěru v některé lékaře, kteří tam pracují. Na porodnici slyším chválu i negativa (asi jak na každou porodnici), samotná zkušenost nemám. Díky zmiňovanému výše jsem začala uvažovat nad porodem jinde. Nabízí se ještě Fifejdy nebo Fakultka (v Ostravě). Ostrava je pro nás dál, sice o kousek, ale je. Zároveň to tam neznáme (ve kterém patře, kde zaparkovat, kde je příjem). To třeba areál Opavské nemocnice dobře znám, takže tam jsem jak "doma".

Chci se zeptat, zda se někdo rozmýšlel podobně. Nemám namysli konkrétně tyhle porodnice. Ale třeba ze stejných důvodů a obav.

flyhigh
28. říj 2020

Doporučuji zvážit ještě porodnici v Krnově. Záleží, jaké jsou tvé představy o porodu. V Krnově jsem rodila dvakrát. Případně ti tedy mohu napsat více o mých zkušenostech, pokud by tě to zajímalo.

badyr
28. říj 2020

Rozhodně bych nevolila ostravské Fifejdy, rodila jsem tam v roce 2018 a opravdu katastrofa. Druhé dítě tam rozhodně rodit nebudu.

pajla
28. říj 2020

A já zase rodila obě děti na Fifjdách a byla jsem moc spokojená. Všude se najde někdo, kdo bude spokojený a jiný bude nespokojený 🤷‍♀️

mzacikova
28. říj 2020

Do Fakultky bych nešla. Tam se rodí jak na běžícím páse a občas dost chybí to příjemné prostředí a klid. Opavu doporučuji, rodila jsem tam před 3. lety a budu za půl roku znovu. Všichni tam byli úžasní a opravdu se skvěle starali, jak u porodu tak na šestinedělí

nattt
28. říj 2020

Ja taky vaham mezi dvema porodnicema, ani s jednou zkusenost nemam a nikdy jsem tam nebyla, takze se rozhoduju podle toho, co nabizi a beru v potaz i recenze (i kdyz jak rikas, vsude se najde nekdo spokojeny a nekdo nespokojeny, u kazdeho je ta spokojenost taky jinde a predstavy se lisi, od tech bych se hlavne odrazela). Pokud mas obavy, ze tu druhou porodnici v Ostrave neznas, mozna by to chtelo se tam zajet podivat a rovnou se poptat, co a jak primo tam. Ted sice na to vubec neni idealni doba, ani nevim, jestli pousti.. nevim, kdy tedy rodis (ja az v breznu, tak snad se do te doby situace nejak vyvrbi lip)...

autor
28. říj 2020

@flyhigh
@badyr
@pajla
@mzacikova
Holky díky za reakce!😊

@nattt
Prohlídku porodnice jsem plánovala, bohužel to nyní není možné. A termín mám UŽ za 5. týdnů.

lolam10
28. říj 2020

To ze neznate porodnici kde co je mi neprijde moc dulezite.budete tam chodit na kontroly a brzy se zorientujete.pokud nemate duveru v lekare ve vasi nejblizsi porodnice tak bych tam nesla,akorat vas to bude stresovat kdyz budete nejista.bohuzel s danymi porodnicemi zkusenost osobni nemam...

lennus
28. říj 2020

Zkus myslet pozitivně, ono všude je něco a vysíláme energii, pozitivní i negativní. Rodila jsem teď v jedné z největších porodnic, tzv. výrobna dětí, dle jedné známé řezničina. Ano, je tam velké procento sekcí, ale z důvodu, že se tam koncentrují rizikové rodičky, já byla taky riziková, vypadalo to na sekci, nakonec jsem mohla zkusit rodit přirozeně za určitých podmínek, měla jsem toho dost za sebou, naštěstí jsem měla u porodu dulu, což teď není asi možné, ale měla jsem i dle dr, ke které jsem tam chodila do rizikovky celé těhotenství, štěstí na dr na příjmu i porodní asistentku a vše bylo skvělé, ono hodně důležité je se dobře naladit, můj porod byl rychlý, nebála jsem se a znala jsem to prostředí.
Jinak hodně čtu chválu právě na Krnov. Držím palce!

veruuu_kubesovic
28. říj 2020

Rodila jsem v opavské porodnici už 2x, hodlám ještě i potřetí a byla jsem maximálně spokojená, ovšem já si předem nic nezjistovala, prostě byla nejblíž a nechtěla jsem rodit někde na poli v mém případě (= oba porody byly rychlé, druhý dokonce prekotny)

lovemusicsun
29. říj 2020

Ahoj, můj doktor říkal, že vše je o lidech. Můžeš přijít do banky a narazit na úplného vola nebo to může být člověk, který Ti sedne a pomůže. Stejné s porodnicí.
Pokud nemáš důvěru v lékaře, tak bych tu porodnici nevolila. Budeš pochybovat o jejich rozhodnutích a bude Tě to stresovat možná i několik měsíců po porodu. Zároveň bych ale nevolila porodnici, která je desítky kilometrů daleko, pokud bych nejela na plánovaný CS. Já s rozjetým porodem byla ráda, že jsem to do porodnice měla 15 minut autem, cítila jsem každou díru na cestě a navíc v sedě ty kontrakce byly maso.
To, že nějakou porodnici neznáš a nevíš kde tam zaparkovat.. Tak se tam autem zajeďte podívat. Na netu jsou navíc většinou pokyny. Mrkni na recenze porodnic, ale s rezervou - každá máme o porodu vlastní představy a ono to může být úplně jinak.
Držím palce!

ekou
29. říj 2020

Ja rodila ve FNO minuly rok, na porodnim celkem fajn az na doktora co necetl prukazku a pak se divil. Odd sestinedeli jedna velka tragedie, ale byla jsem si toho vedoma co me muze potkat. Hlavni faktor pro vyber byl nejkratsi vzdalenost do nemocnice.
Vsude je neco a tech par dni se da prezit.

jade85
29. říj 2020

V dnešní covid době bych šla rozhodně do FNO, nejrozumnější přístup, nehrozí zákaz otce u porodu a separace miminka, řídí se doporučením WHO.

sajul
29. říj 2020

Kdybych měla dobrou dojezdovou vzdalenost, rozhodně volím Havířov. Mají skvělého primáře, ktery absolutně dodržuje práva dětských pacientů. Lepší porodnice v ČR snad ani není.

kachna001
29. říj 2020

Zkus zvážit ještě Vítkovice, Krnov nebo Havířov (k tomu bych se přikláněla nejvíc, ale zase je to trošku už štreka)

nikolite
29. říj 2020

Já taky spadám pod Opavu, ale rodit chci v Krnově. Recenze tam jsou dost dobré (většina) . Rodím až v březnu tak doufám že prohlídky porodnic znovu povolí.

elencze
29. říj 2020

Ano, měla jsem to podobně. Bydlím 2 minuty autem od fakultky a jela jsem rodit do Krnova. Považuji to za jedno z nejlepších životních rozhodnutí. Pokud vás některou něco ke Krnovu zajímá, klidně napište, když teď nejsou prohlídky.

autor
29. říj 2020

@jade85
Právě, že dnes jsem řešila situaci s kamarádkou, která pracuje ve FNO a říkala, že by do Fakultky rodit nešla.😂 Je tam prý velké množství porodů, vážně jak na běžícím páse, kor teď v situaci, kdy jsou nemocnice přetížené z covid důvodů.
Achhhh, tak nevím 🤯

ekou
29. říj 2020

A co vitkovicka? Odtud jsou jen dobre recenze ;)
Co osoba to nazor, musis si ujasnit jestli chces mit lidstejsi pristup na odd.sestinedeli nebo ti staci hala bala pristup (+ nektere laktacni poradkyne co ti budou porad tvrdit, ze rozkoji kazdou :D) na FNO.

kikidxb
29. říj 2020

Rodila jsem ve FNO pred 3 lety a ted se tam chystam podruhe. Take spadam pod Opavu. Pro FNO jsem se nakonec rozhodla z duvodu nejlepsi neonatologicke pece (pokud je neco s miminkem, prevazeji ho prave tam). Mala prestala par minut po narozeni dychat a uklidnovalo mne vedomi, ze je v nejlepsi peci. Na pristup pri porodu si nemuzu stezovat (rodila jsem v dobe zacatku rekonstrukce a pro cely personal to bylo slozite), na sestinedeli to bylo tak pul na pul. Nektere sestry neprijemne, jine zase suprove... Zvazovala jsem i Krnov, byla jsem i na prohlidce (lakal me porod do vody), ale odradil mne pristup a hlavne proslov vrchni sestry, ktery k nam mela (manzelovi naopak pani sedla dobre). Na FB jsem v jedne skupine cetla velmi pozitivni referenci na Opavu (recenze porodnic), zkus se podivat tam. Na Opavu je tam hodne recenzi...

nschellong
4. lis 2020

Dobry vecer, radi Vas privitame v Havirovske nemocnici, vse dopredu muzeme komunikovat, rodi u nas az ze strednich cech, atd., pokud bude vse OK s dojezdem urcite nebude problem. S pozdravem reditel Nemocnice Havirov

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru