icon

Odveze mě sanitka do registrované porodnice?

katerinahaj
28. dub 2016

Dobrý den maminky,
chci se zeptat... Když se registruji v jiném městě do porodnice, odveze mě tam sanitka nebo se tam prostě musím dopravit sama ? ...Bydlím v Chomutově a chci rozhodně rodit v Kadani, tak potřebuji vědět, co pro to musím udělat 🙂 děkuji předem za odpovědi ...

provily
28. dub 2016

Bohužel, při objednání sanitka odváží do spádové nemocnice 😒

slunickova123
28. dub 2016

Presne tak, do nejblizsi nemocnice.

andreaandrejka
28. dub 2016

Tak jak píší holky, odvezou tě do nejbližší v okolí.

baysha
28. dub 2016

Jedině auto nebo taxík.

andelka
28. dub 2016

Sanitka tě odveze do nejbližší kde mají volno ( u nás občas bývá stopstav, ale oni ví kde berou,případně odvezou do nejbližší,tam tě musí vyšetřit a podle nálezu buď akutně nechají nebo odvezou jinam). Pokud chceš do vybrané vzdálenější tak vlastní odvoz nebo taxík ( a neříkej že chceš do porodnice, ještě se bude bát že porodis v autě. Jela jsem k prvnímu v noci taxíkem,a hlásila že podložku a deku mám po sebe,jeli jsme 5 minut a šofér byl rád když jsme vystoupili).

alboo
28. dub 2016

Vozej do nejbližší nemocnice. Normalni porod neni treba vozit sanitkou!

vendypc
29. dub 2016

Ja jsem si volala sanitku trikrat a vzdy se me zeptaly kde sem registrivana a tam me odvezly . Spadame pod krč a me vezy do motola

pradlenka
15. srp 2016

Ono asi záleží jestli tě poveze rychlá nebo jen prevozova . U nás to funguje tak,pokud přijde pacient např na pohotovost a nechce do nejblizsi nemocnice kam mu hradi cestu pojišťovna,muze si zaplatit cestu do vzdálenější -nebo tedy nějak rozdíl ve vzdálenosti.je to levnější než taxi 😀 předpokládám,kdyz to platí u pacientů přicházejících na LSPP i s napsanou sanitkou na vyšetření od jiného lékaře (u nás spadá doprava a LSPP pod jednu organizaci -polikliniku), půjde to i u rodičky. Ale záleží jak to funguje konkrétně ve vašem městě, a v jakem stavu budeš.... nespoléhej na to