icon

Porod a pojišťovna

luciichell
3. říj 2019

Zdravím, řeším teď takovou situaci.
Chci se zeptat, zažila z vás některá, že ve vámi zvolené nemocnici(porodnici) neměli smlouvu s vaší pojišťovnou, porod v nedohlednu a jiná porodnice daleko?? Jak jste řešily situaci vy, platily jste si porod sami? Na kolik vás vyšel, mam z toho hrůzu, asi mi nezbyde nic jiného než změnit pojišťovnu(jestli to ještě jde) děkuji za jakékoliv info.

kuttu
•
3. říj 2019

@luciichell Zmenit pojistovnu slo do 30.9...a ty vis urcite ze nemocnice nema smlouvu s tvoji pojistovnou???A co mas za pojišťovnu??

luciichell
autor
•
3. říj 2019

@kuttu ajee, a ja doufala ze to pujde do konce tohoto mesice 😠😱😱 vim to jistě, na zacatku těhotenství jsem se tam chtěla přihlásit na gyndu aby me zkontrolovali(pristehovali jsme se a ja nemela sveho gyndare) no a na infostanku mi paní řekla že bohužel, že s mojí pojišťovnou me neprijmou,leda že bych si to zaplatila. tak jsem si nasla 15km gyndarku kde moji pojistovnu ma.
Mám 209 ( toje Škodovácká pojišťovna, pocházím z Mladé Boleslavi, ale momentálně žiju na Kladně.

werumka
•
3. říj 2019

@luciichell A kde ses ptala? V Kladně jsem neměla s pojišťovnou škodovky problém a rakovnická porodnice jí má také nasmlouvanou...

areh
•
3. říj 2019

Tyjo, jakmile to zase půjde, tak bych změnila pojišťovnu. Nesmluvních zdr. zařízení tam budeš mít hodně. Jak daleko máš nejbližší smluvní? V Praze? Popřípadě bych se informovala na tvojí pojišťovně, jak by to bylo, když by tě odvezla sanitka do Kladna.
Mě nekomplikovaný porod vyšel na 11 000 Kč a ošetření syna v porodnici na 5 000 Kč. Dítě má pojišťovnu po tobě. Když budou komplikace, tak se nedoplatíš...

luciichell
autor
•
3. říj 2019

@werumka v Kladenské nemocnici, mi to paní na info řekla. Jinak jsem se dívala i na stránky nemocnice a jen moje pojišťovna nikde 😔 vím, že teda ve Slaném co jsem koukala, 209ku mají ale tamto vůbec neznám 😔proto jsem chtěla vědět, na kolik to tak vyjde, ale nic jiného mi asi nezbyde

luciichell
autor
•
3. říj 2019

@areh moc času nemám 😔 termín mám 21.12 takže skoro za dveřmi

evka_slovenska
•
3. říj 2019

Nedejboze se neco posere,pujdes cisarem a nedoplatis se.Ja mam slovenskou pojistovnu(pracovala jsem tam 4 roky) a chtela jsem rodit v CR a doktor me nastesti ukecal at jedu do nejblizsiho slovenskeho mesta.Rekl mi ze cisar 50 tisic plus kazdy den v inkubatoru miminka 140 tisic....a dohaduj se se svou pojistovnou aby ti to proplatili....

asojakova
•
3. říj 2019

Ja myslim, ze dle vypisu z pojistovny porod vysel kolem 13000. Bez komplikaci. To ani nevim, na kolik by vysla jakakoliv dalsi komplikace. Asi masakr...

kjajule
•
3. říj 2019

Tak jed rodit do Slaného nebo do Rakovníka, dle mého jsou na tyto dvě porodnice i lepší ohlasy než na Kladno. Zavolej tam a informuj se jestli berou i tvou pojišťovnu a nemusíš nikde nic platit. V případě komplikací by ses nedoplatila. Z Kladna jsou obě porodnice kolem 20km to je úplně v pohodě, tam seš za chvilku 😉 .

werumka
•
3. říj 2019

@luciichell Oni to udělat umeji, i když není jejich smluvní. Vždycky lékaři rekli, ze je to v pohodě, ze na to mají nějaký postupy, sice víc papirovani, ale jde to. Napis mail přímo na porodnici a zkus se domluvit přímo s nimi, paní na infu tyhle informace nemají.

luciichell
autor
•
3. říj 2019

@werumka zkusila jsem napsat ten email, uvidíme. Raději bych rodila tam, kde už to nějak znám, posilala me tam dr na screeningy.

badyr
•
3. říj 2019

@luciichell určitě doporučuji vyhledat nasmlouvanou nemocnici. Já jsem nečekaně rodila předčasně, syn měl nějaké komplikace a v nemocnici byl necelý měsíc a když jsem se teď dívala na výpis pojišťovny, tak je tam částka kolem 250.000. na sebe už jsem se raději nedívala.

werumka
•
3. říj 2019

@luciichell Podle mě se domluvíte ;) my měli tuhle pojišťovnu rok, než jsme přešli a vždycky nás tam bez problému odbavili. Stejně tak dětská dr., která smlouvu se zpš taky nemá. Ale podejte přihlášku jinam, ať už můžete říct, ze to přehlašování je v běhu... sice to teď bude taky trvat ten rok, ale lepší než nic 🙂

kuttu
•
3. říj 2019

@luciichell pak ma pocit ze to jde zase do konce března změnit pojišťovnu...ja sla ted pod VZP,maji vice příspěvků pro děti a proplaci celou davku očkování proti pneumokokovi.. je to racha,jedna vakcina 2700

nazka
•
3. říj 2019

@evka_slovenska @luciichell mne cs podle výpisu pojišťovny se všemi léky a s delší hospitalizaci kvůli preeklampsii vyšel na 23 000.
Jinak bych se na Kladně ještě preptala někoho jiného. Jsem taky z Kladna a občas tak jsou dezinformace..

betelgeuzz
•
3. říj 2019

zašla bych na pojišťovnu, nebo tam zavolala a zeptala se, jak se postupuje. podle mě není možné, aby tě v případě komplikací zavezli do nejbližší porodnice a pak to po tobě chtěli platit. Pojištění si platíš a určitě nejsi první, kdo by nerodil v nejbližší porodnici, tak na to budou mít nějaký postup.

journals
•
3. říj 2019

Neřešila jsem, ale určitě bych na tvém místě jednala co nejdříve, což už jsi měla... každopádně bych nespoléhala na to, že "ono se to potom nějak udělá" a že porod proběhne bez komplikací. Racionální stránku věci bych upřednostnila nad tím, že porodnici už znáš. Taky by ses nemusela doplatit ☹

lenula02
•
3. říj 2019

Já zrovna dneska koukala na vyúčtování mého porodu a stal mě 34000,- a to jsem měla přirozeny porod během pár hodin s jednou kapackou...
Je Teda fakt že jsem tohle ještě neslyšela, aby nemocnice neměli smlouvu ale každopádně to změn protože to je fakt raketa a nikdy nevíš co se může pokazit nebo spíš kolik jaká sranda stojí. Jen za dva stehy na hrázi mám účet za 980,-...

ellena24
•
3. říj 2019

Slaný a Rakovník znám a musím říct že v pohodě.... Takže pokud by Kladno nevyšlo tak bych se toho nebála...

xcassiopea
•
3. říj 2019

Ahoj, možná blbá otázka, ale jestli jsi tam byla už na screeningy, kdo je platil? Zdá se mi to divný. Každopádně první císař akutní po 26ti hodinovém porodu v Neratovicích cca 55 000 (a to nevím kolik stála dcera) a plánovaný císař dvojčat u Apolináře také okolo 50 000 včetně pobytu na JIP a všeho. Pracovala jsem a bydlela na Kladně 9 let a dost maminek jezdilo i z Kladna do Rakovníka. Každopádně si nejsem jistá, jestli v akutních případech to pojišťovně neukládá zákon uhradit urgent na nejbližším pracovišti, ale jestli je tohle urgent a co máš dělat bych se buď informovala na pojišťovně, nebo rodila jinde.

luciichell
autor
•
4. říj 2019

@werumka tak dnes jsem dostala odpověď, jak z mé pojišťovny tak i z porodnice,kam jsem včera psala, že jsou spolu ve smluvním vztahu, takže diky bohu🙄🤦‍♀️

werumka
•
4. říj 2019

@luciichell Tak vidíš, ze se to vyřešilo! 🙂 můžeš byt klidná 🙂