Porod s těhotenskou cukrovkou. Bezpečnější ve Vyškově nebo v Brně?
Máte prosím někdo zkušenosti s porodem při GDM na inzulínu jak ve Vyškově, tak v Brně? A případně hypoglykémii u dítěte? Jak se řešila?
Jsem aktuálně 37+6tt, mám GDM na inzulínu (10j večer a pro večeři 1 tableta Glukophage 500mg). Dlouhodobý cukr z krve mám naprosto v pořádku. Osobně bych řekla, že výsledky měření jsem měla horší a zkreslené z několika důvodů (glukometr často po sobě naměřil hodnoty s rozdílem i 3 jednotky...), měla jsem hodně průjmy nebo naopak zácpy, zvracela jsem z pálení záhy (pálila mě opravdu u že všeho, i z vody), hodně špatně jsem spala a z vyčerpání jsem ani pohybu moc nedala.. ale poslední tyden mám výsledky výborné.
K mému dotazu ohledně porodu, chtěla bych rodit ve Vyškově - rodila jsem tam i prvního syna, bydlím zde a byla jsem tam moc spokojená. Byla jsem tam i na registraci a chodím tam do poradny. Bylo mi ale řečeno, at zvážím porod v Brně skrz riziko hypoglykémie malého. Ten byl před nasazením inzulínu větší než by měl být (ale symetrický), teď už je jeho váha jen lehce nad průměrem.
Mě se upřímně rodit v Brně nechce (mám strach, že nestihneme dojet, neznám tam to prostředí, personál...), zároveň ale nechci vystavit syna riziku, protože pokud by hypo měl, údajně by ho z Vyškova převáželi do Brna a byla bych bez něj..
Budu moc ráda za vaše zkušenosti. Děkuji