Pôrod vo FN Lochotín, čo ste potrebovali pre seba a mimi?
15. srp 2014
Ahojte 🙂 Uz mam pomaly pred porodom a rada by som uz bola pobalena ked to priiide 😉 Nieco som si kukla na nete ale lepsie ked mi poradia maminky ktore tam rodili a vedia presne co im bolo treba 🙂

Ahoj.Rodila jsem tam už dvakrát. Vložky jsou erár, Dostatečné množství. tedy na šestinedělí i na pooperačnim. Podruhé jsem byla s malou na JIP na neonatologii a tam už je vše jen pro mimi a musela jsem si vložky kupovat.
Vezmi si síťované kalhotky alespoň dvoje, přepereš a je to hned suchý.
Vložky do podprsenky.
Noční košile, aby v nich šlo kojit-rozepínací. je dobré mít alespoň tři rozepínací a před porodem si vezmi nějakou, kterou můžeš hned sprasit🙂 třeba jen dlouhé triko. To mi tam tedy chybělo erár košile.
Krémík bepanten nebo levnější babypanten a je to skoro to samý na bradavky - někdy se může stát že je budeš mít trochu poraněný a s tím se to rychle hojí.(podle tvaru bradavek posuď jestli nebudeš potřebovat kloboučky. zapůjčí, ale budeš si muset pak pořídit svoje(jde to ale ve zdravotnických potřebách v aerálu FN)- já tam běhala furt vložky do podprdy, krém...
Plenky pro mimi, jestli chceš dávat papírový, je tam jen omezené množtví, ale já tam dávala erár látkový.
Hodně hodně vody na pití - z kohoutku někdy divně smrděla a je tam k dispozici jen čaj, někdy dokonce jen černý -pro pitný režim kojící trochu nedostačující.
Ručníky - ono to tam v tý koupelně hůř schne a snadno zasmrádne, šampon a tak vůbec hygiena
Nějaké to mlsáníčko, taky svačinku než porodíš, to ještě třeba nedostaneš jídlo - starej rohlík, piškoty nebo tak. případně když porodíš v noci, je pak do snídaně daleko. Jinak je tam jídla dost a řekla bych, že docela dobrý. Chyběla mi tam tedy zelenina.
Papíry - občanka, oddací list, prohlášení o narození dítěte - tiskopis je snad taky na stránkách FN. Matrikářka přijde do porodnice a pak si rodný list dítěte jen vyzvednete v sadech pětatřicátníků.
Přeju hodně štěstí a přirozený porod(abys neměla nějakýho neplánovanýho císaře nahonem jako já podruhý) Byla jsem tam vždy spokojená. S personálem i prostředím.
Možná nějaký čtení, ale já vlastně stejně nečetla, každou chvíli, kdy jsem měla čas jsem se jen kochala a kochala miminkem.
Na stránkách fakultky je myslím seznam, co s sebou do porodnice. Tak tam jukni.
http://gpk.fnplzen.cz/cs/node/1037
Měj se a užívej si poslední dny těhotenství.