Porodnice Brno a okolí. Kterou si vybrat?

kamila5657
24. srp 2023

Dobrý den,

ráda bych se poradila, kterou porodnici zvolit. Těhotenství je zatím bez problému a jsem přesně v půlce 🙂 Nevím zdali je zapotřebí se registrovat a jak? Dle diskuzí a zkušeností bych ráda zvolila Obilní trh. Nebo mi doporučíte někdo jinou porodnici v dojezdové vzdálenosti.

Velice děkuji
Hezký den

lucyruckova
24. srp 2023

Dobrý den, většinou se registrujete od 36. týdne těhotenství. Já se registruji zítra (objednávala jsem se telefonicky, ale někde to jde i on-line, to bude na stránkách porodnice) a to budu už ve 40. týdnu. Porodnici v Brně neporadím.. vše má svá pro a proti, a každý si najde něco, co jsem tak slyšela 🙂 hodně štěstí 🙂 (a jinak na FB je skupina recenze porodnic)

pilzzee
24. srp 2023

@kamila5657 Ja jsem byla u milosrdnych a spokojenost. Ale ja na toto nejsu narocna, beru to jako nemocnici, ne wellness hotel 🤣 Obilnak je pry taky dobrej, sla bych klidne i tam, jen milouse jsem mela hodne blizko.

jana_zofie
24. srp 2023

Formalni registrace v Brne neni. Nebo teda jeste pred dvemi lety nebyla. Ale stejne pak chodis ty posledni tydny na ozvy do porodnice kde chces rodit. A vzdycky je lepsi se domluvit. Klidne si to i prohlidnout. FNBrno, pokud vim, organizovalo prohlidky v urcite terminy jak na Obilnaku, tak v Bohunicich. Co se tyce porodniho, tam si myslim, ze nemuzes v Brne uplne slapnout vedle. Co jsem slysela, vsude je to ok. Ja rodila v Bohunicich, poprve byl se mnou manzel, podruhe manzel i dula. Zato s odd. sestinedeli byvaji trable, tam je to stale zkostnatele. To se ale budes muset poptat nekoho jineho, protoze ja po prvnim zazitku avizovala u druheho rovnou ambulantni porod, pripadne ze zustanu do druheho dne. A presne druhy den v poledne jsem taky odchazela. (A jelikoz mi testy nasly bezpriznakovy covid a covid pokoju je malo, nikdo s tim ani nemel problem 😆 ).

laloogrey
24. srp 2023

Já rodila v květnu v Bohunicích, jednalo se o můj druhý porod (první byl v roce 2020). Na porodním oddělení paráda, všichni příjemní, všechno vysvětlí, za mě úplně super. Oddělení šestinedělí je drobátko horší, ale musím uznat, že oproti roku 2020 se o hodně zlepšili, tenkrát to tam bylo šílený. Jinak do Bohunic se objednává na check-in (něco jako registrace) a kdy, to by vám měl sdělit váš gynekolog...

hanka_12345
24. srp 2023

ja byla moc moc spokojena v Bohunicich. A znova tam pujdu zase,vubec nevaham

jipe
24. srp 2023

Obilňák má novorozeneckou JIP. Já tam byla 2x spokojená, ale už je to nějaký pátek

lusiana777
24. srp 2023

@kamila5657 já rodila u Milosrdných a teď tam mám v plánu jít zase. Jsem 22 tt. Co se týče registrace, volala jsem si tam někdy v 35 - 36 tt když mi má dr řekla, že se mám objednat na další vyšetření a ozvy v porodnici, kde chci rodit. Nakonec mi praskla voda ve 37+2 (den před tím, než jsem tam měla poprvé jít) a normálně mě vzali, ptali se, jak jsem tam domluvená, já jen, že jsem měla přijit zítra, tak se smáli a nechali si mě tam. Malý šel teda císařem, byl otočený KP.

lusiana777
24. srp 2023

@kamila5657 jinak zvol porodnici podle toho jak to cítíš, ne kdo co napíše. Každá má své klady a zápory, každý má své zkušenosti, ale nakonec je to vždy a jen o lidech, na které tam zrovna narazíš a to ti stejně nikdo nikdo nezaručí, kdo tam právě bude 😉🍀

kakba
24. srp 2023

Reknu ti to takhle. Je uplne fuk, kterou vyberes. Jestli narazis na kravu, je to jedno v jake porodnici budes. Ja vybirala dle toho, aby v pripade komplikaci se dany problem resil hned a nemuselo se dite prevazet jinam. A vedela jsem, ze rodit na Obilnaku urcite nechci.

havajanka
12. zář 2023

Ahoj holky jste tu některá,která rodila nebo má zkušenosti s porodnicí Boskovice ? Přemýšlím,že bych šla rodit tam mám to blízko jinak první dítě jsem rodila u Milosrdných v Brně.Rodila jsem kvůli KP císařem,teď je malý hlavou dolů a prý můžu rodit přirozeně,nemáte někdo zkušenosti i s tímto děkuji za odpověď

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru