Porodnice FN Lochotín Plzeň. Zkušenosti?

hasara33
2. říj 2019

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat mamin, které rodily v FN Lochotín na zkušenosti. Jaký mají přístup k vedení porodů? Nutí spíš k porodu na zádech či polosedě nebo jsou otevření k přání rodičky? Jak hodnotíte chování porodních asistentek a lékařů? Mají spíš tendenci nezasahovat do přirozeného průběhu porodu (pokud to není nutné)?
Děkuji všem za odpovědi 😊

summer2012
2. říj 2019

Ahoj, já mám s FN Lochotin jen samé dobré zkušenosti...samozřejmě je to o lidech a všude můžeš narazit na "blbce"...Já tam rodila 2x, poprvé císař, podruhé přirozený...s druhým jsem si tam i 2x poležela a vždycky super přístup...samozřejmě každý máme někdy "den blbec" a někdy po náročné noční nebyli sestry úplně samý úsměv, ale mě se tedy vždy osvědčilo, že jak se do lesa volá...byla jsem milá, vždy poděkovala a fungovalo to pak i naopak...vždycky mi ve všem vyšli vstříc, ale je důležité si o to umět říct...někdy je potřeba ozvat se trochu víc, ale nikdy se mi nestalo, že by mě do něčeho nutili...já jsem měla nějaké představy, ale zároveň dám na rady lékaře, pokud se mi to vyloženě nepříčí...v lékaře mám víceméně důvěru a v nemocnici se cítím dobře (házím zodpovědnost na kompetentní), takže můj názor ber i s ohledem na tohle, nic extra "alternativního" jsem po nich nechtěla 😉

lstuchlova
2. říj 2019

Upřímně nevím. Rodila jsem na zádech, v první době porodní mě pořád nutili chodit, stát, sedět na míči, ale pro mě bylo pohodlnější ležet, protože se mi jedna kontrakce prolínala v druhou a nemohla jsem se ani pohnout. Taky mi nutili rajský plyn, kterého jsem se vždy nadechla akorát jednou před nimi, protože se mi z toho chtělo akorát tak zvracet. Jedna asistentka na mě byla hnusná, ale už si teď nepamatuju, co mi řekla. Končila jí noční směna, tak už byla protivná 😀 Nenechali mě ani napít - ani lok, týden mě pak bolelo v krku. Na stránkách mají napsáno, že si s sebou rodička má vzít vodu a pak ji nenechají ani napít.

gruyerre
2. říj 2019

@hasara33 ahoj, pokud tam jdeš s tím, že nemáš žádné přání nebo porodní plán, tak nebudeš mít pravděpodobně úplně přirozený porod (budou do něj trochu zasahovat). Ale jinak pokud jen to jde respektují přání rodičky, já to chtěla trochu jinak, než je u nich běžné, chtěla jsem úplně přirozeně a vůbec s tim nebyl problém. Při obou porodech byly PA v pohodě (moc se tam nezdrzuji, pokud mas doprovod a nejsou komplikace), doktoři jen nakoukli, zeptali se, jestli ok, a pak přišli až na finále a to jen koukali, protoze bylo vše v pořádku. Řekla bych, že se dá domluvit na všem, pokud to nejsou vyloženě nějaký bizarnosti. Takže já doporučuji, mám dobré zkušenosti, personál v pohodě a je super, že ve stejné budově je špičková neonatologie, kdyby něco.

hasara33
autor
2. říj 2019

@summer2012 ahoj, děkuji za názor 😊 já nejsem ten typ člověka, který potřebuje ťuťu ňuňu jednání, stačí mi jen běžný slušný přístup a samozřejmě taktéž se chovám i já ☺️ dám určitě vždy na rady lékařů, ale když bude vše bez komplikací tak bych si chtěla sama zvolit polohu pro porod a byla bych nerada kdyby mě někdo nutil do jiné jen pro pohodlý porodníka

hasara33
autor
2. říj 2019

@gruyerre ahoj, děkuji za názor. Já víceméně nemám zvláštní přání akorát bych si ráda vybrala sama polohy při první době porodní bez toho aby mě někdo nutil do jiných, tak nějak bych chtěla (pokud bude vše postupovat tak jak má) aby mě "nechali být" kromě tedy nutných vyšetření samozřejmě ☺️ a pak v té samotné vypuzovací fázi nenutit do polohy na zádech pokud nebudu sama chtít

gruyerre
2. říj 2019

@hasara33 já chtěla ležet a PA mi radila, ať radši chodím, tak jsem jí řekla, že teď potřebuji ležet 🙂. Tak mě nechala. Pak jsem tam lezla po zemi. Pak mi radila, ať jdu do vany, tak jsem šla. Nedovedu si představit, že by mě k něčemu nutila, ale je jasný, že se dá narazit i na nějakou nepříjemnou asistentku, ale věřím, že budeš mít štěstí na nějakou hodnou, mně se vystřídaly 3 PA a vsechny byly celkem v pohodě. O té poloze u tlačení jim řekni určitě předem, hned při příjmu až budete sepisovat papíry. A kdyby se měnila směna, tak to řekni i nové PA. Ať si můžete domluvit, jestli budeš rodit na lehátku, který se dá různě nastavit, nebo třeba na stoličce.

hasara33
autor
2. říj 2019

@gruyerre dobře, děkuji moc za rady 😊

lery92
2. říj 2019

@hasara33 Taky se tam chystám rodit 😬 a pořád nevím ...

bohumilakupkova
2. říj 2019

Rodila jsem ve FN 2x a pokaždé v pohodě. Můžeš si samozřejmě sama vybírat polohy v první době porodní, max. ti PA něco doporučí, ale určitě nenutí, sama můžeš kdykoli do vany, do sprchy, na míč, lehnout, chodit...Jen průběžně kontrolují vleže, jak porod postupuje. Na pokoji se PA moc nezdržovaly, což mi v obou případech vyhovovalo.Co se mi tedy při prvním porodu nelíbilo, že mi zakázali pít, jak už tady v nějakém komentáři zaznělo - ale neprobíhal úplně hladce, takže asi kdybych musela na císaře....Podruhé už jsem normálně pila. Poporodní péče je super. Byla jsem spokojená se vším.

zmrzlinka
2. říj 2019

Podívej se na Male lásky na Nově.Ty se natáčejí v Plzni 👍

cinam
3. říj 2019

Já tam rodila před necelým rokem a byla jsem moc spokojená. Měla jsem i porodní plán, ale při příjezdu jsem už měla kontrakce po dvou minutách a ani jsem jim ho nedala. Přesto vše proběhlo tak, jak jsem chtěla. Doktora jsem viděla jen na příjmu a pak až po porodu. PA mě vyšetřila dvakrát a jinak jen občas nakoukla jestli dobrý. Do ničeho mě nenutila absolutně a byla opravdu moc milá a podporující. Nabídla klistyr, ale nenutila. Léky na bolest nenabízela ani. Jinak mě teda vyhovovalo ležet a pak být ve vaně, nemohla jsem sedět ani chodit. Rodila jsem na zádech, ale protože mi to tak vyhovovalo (měla jsem vyzkouseno doma s aniballem). Vím z predporodniho kurzu, že podporují i jiné polohy. Pití mi taky nikdo nezakazoval, vypila jsem toho celkem dost, to nešlo jinak. Ale zase já měla porod celkem rychlý a naprosto bezproblémový. Na šestinedělí jsem pak byla taky relativně spokojená, jen teda mi vadilo, že se víc nevěnovali pomoci s kojením.

andulka96
3. říj 2019

Já se původně FN vyhýbala jako čert kříži, ale komplikace rozhodly o porodu tam. Musím ale uznat, že jsem byla velice překvapená. Ano, některé věci by šli jinak, ano rodila jsem na zádech (teď vím, že ve dřepů jak jsem chtěla bych neměla žádné poranění, ale úplně mě překvapilo, že v tu chvíli je to úplně jedno, protože to v každé poloze bolelo uplne stejně a taky jsem měla komplikace), ano, byla tam dětská sestra, která nás nenechala rozhodnout o jméně až prcka uvidíme a museli jsme ho nahlásit hned. Ale byli to vše spíše drobnosti a celkově jsem byla fakt spokojená. A m tomu chození - ležela jsem na riziku úplně na konci chodby, po vyvolávačce jsme měla hned kontrakce po půl minutě až minutě a v tomhle stavu jsem šla přes celou chodbu až do výtahu a na porodních sálech zase až na konec chodby do posledního pokoje, ještě se stojánkem na kapačku v ruce 😁 ale zpětné jsem ráda, že mě nechali jit, protože pak mě i dlouho nechali jen stát ve sprše než mi napustila vanu (čekalo se na vyšetření) a strašně to ten porod urychlilo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru