icon

Porodnice Kolín. Máte zkušenost?

janinininka
2. čer 2007

ahoj holky,máte některá zkušenosti s porodnicí v Kolíně, nebo chystáte se tam rodit? Děkuju za info!! 🙂

Strana
z9
priorita
29. bře 2011

@markyzka : a je jedno v jaký den nebo je to nějak určené? Nebo si tam mám zavolat?

mili.jam
30. bře 2011

ahojky,pan primář je mladý chlap a fakt sympatický.Já chodím k němu,protože to vypadá na císaře,ale bližší info budu vědět 11.dubna.to se domluvíme,tak jsem zvědavá

dostyna
30. bře 2011

@mili.jam hmmm,tak uvidím 🙂 já snad na císaře nejdu,sice je malej zatím otočený koncem pánevním, ale zatím se to nějak neřešilo.Nevím jak to chodí v Kolíně,každá porodnice to má jinak

priorita
30. bře 2011

@mili.jam koukám, že když budeme mít štěstí, mohly bychom se v porodnici potkat 🙂 Chodíš k panu Tomanovi? Já ho znám ještě z Nymburské porodnice, dělal mi dvakrát genetický UTZ. Určitě to je odborník 🙂

mili.jam
3. dub 2011

@priorita ahojky,no třeba se tam potkáme,já mám termín 10.,ale nevím,jak to bude,pokud budu mít císaře.což asi budu.jak se cítíš?já celkem dobře,ale nějak moc rychle to utiká.

markyzka
4. dub 2011

@priorita porodopisy se sepisují každý den.....a myslím, že v odpoledních hodinách....už si přesně nepamatuji od kolika do kolika je to sepisování doporučováno......mělo by to být cca někdy kolem 14-15:00....???????

priorita
4. dub 2011

@mili.jam : no nejradši už bych tam šla dobrovolně. Začaly mi natékat strašně nohy a bolí to jako čert ☹ Jinak stav odpovídá 9.měsíci, tak snad to doklepeme do konce bez větších potíží! A jak je Tobě?

@markyzka : děkuji za odpověď, dneska jsem se tam byla registrovat, nevěděla jsem kdy, tak jsem jela dopoledne a v pohodě, sepsaly to se mnou a od příštího týdne začnu chodit do prenatální poradny přímo k nim...

mili.jam
12. dub 2011

tak mám potvrzený druhý císař,takže 3. května se nám narodí Honzík

stajinka
18. lis 2011

Holky chci se zeptat kdy se registrovat v kolikátém týdnu do porodnice Kolín a hlavně jestli je to jedno ,který den a hodinu a kam mám vůbec jít do kterého patra.Děkuji za odpověď.

dostyna
19. lis 2011

@stajinka Ahoj,registrace se delaji na odd.sestinedeli,je to myslim pate patro,zkratka v ptedposlednim patre.Jsou to asi treti dvere vpravo-naprti kuchynky.Sestricky jsou tam fajn a trva to cca 10 min

stajinka
19. lis 2011

@dostyna děkuji Ti

dostyna
19. lis 2011

@stajinka jo a porodopis se sepisuje od 36tt

betka20
23. únor 2012

tak maminky jak jste spokojene s porodnici kolin v posledni dobe?

lisicka
24. únor 2012

@betka20: Ahojky, čekám mimi teď v březnu a chystám se rodit v Kolíně, tak ti pak můžu poreferovat 😉 ale byli jsme tam na prohlídce a celkem se nám tam líbilo.. je to nové, moderní a měli jsme neskutečně příjemnou porodní asistentku... Vyjsou nám vstříc s porodním plánem a tvářili se, že pro ně není nic problém.. Ale i tak - je to pořád nemocnice, jako doma to nebude 🙂

betka20
24. únor 2012

@lisicka diky moc tak dej pak vedet 🙂 drzim palce, at vse dobre dopadne 🙂

lisicka
6. dub 2012

@betka20: Tak už to mám za sebou 😉 v Kolíně se nám s manželem líbilo... takže za sebe můžu doporučit.. Určitě je dobrý tam jít na tu jejich předporodní prohlídku s přednáškou, aby si věděla do jakého prostředí jdeš.. JInak musím říct, že dost záleží na tom, na jaký lidi a jakou směnu narazíš.. Já rodila 24 hodin a první směnu sestřiček jsme vychytali natolik, že byla i sranda.. Pak se směna vyměnila a tam jsme chytli jednu sestřičku která se evidentně špatně vyspala.. ale dalo se to přežít 😉 Staral se o nás přímo primář MUDr. Toman a ten byl taky super - všechno nám vysvětlil, vždycky nám nechal čas na rozmyšlenou a neuvěřitelně nás podporoval.. Jinak na šestinedělí jsou více méně příjemný všechny sestry, vyzdvihla bych jen jednu Blažena Chlubnová - to je člověk na svém místě.. Pomohla mi se rozkojit a hlavně jsem měla problémy s nalitými prsy a ona se "o mě postarala" byla neuvěřitelně trpělivá a starostlivá.. Skoro jako maminka, vzala si mě na starosti a radila mi co a jak.. Až tak, že jsme jí při odchodu koupili kytičku - bez ní bych byla zoufalá...

kulenka
6. dub 2012

@lisicka Ahoj 🙂 Gratuluju k miminku ... a díky za reference, za pár dní se tam taky zastavím 😀 Na té exkurzi jsme byli a odnesli jsme si docela dobré dojmy, jsem ráda, že to mám potvrzené z praxe 😉

pismenka
6. dub 2012

pan MUDr. Toman je super, rodil mě v Nymburku 😀

betka20
10. dub 2012

@lisicka Velka gratulace k miminku 🙂 a dekuji za reference 🙂 Snad i ja v cervenci narazim na dobre lidi 🙂

kulenka
21. dub 2012

Ahoj 🙂
Takže porod mám už za sebou 🙂
Přístup personálu na porodních sálech byl skvělý 🙂 Představili se, řekli mi co a jak, všechno probíhalo v klidu a v pohodě 🙂

Na oddělení šestinedělí to už bylo horší, hodně záleželo na lidech 😒
Malá měla žloutenku, takže byla tři dny pod světlem a některé si fakt nelámaly hlavu s tím, že by mi ji měly nosit na kojení nějak pravidelně 😖
S kojením jsem problém neměla, naštěstí, protože spolubydla ano a přístup té jedné směny byl docela otřesný. Ale potom zase další dvě sestry byly úžasné, staraly se a (další) spolubydle pomohly, takže se rozkojila.
Jídlo mi silně připomnělo jídelnu ZŠ mého mládí 😀 Jen bych se ráda potkala s jejich nutričním poradcem 😅 😝

lenka112
1. črc 2012

@kulenka Ahoj. Kde si rodila ? V ktorej nemocnici ? Ja mám síce ešte veľa času, ale rozmýšlam, že pôjdem rodiť na Slovensko, tam kde sa narodil syn alebo či budem robiť tu.

kulenka
1. črc 2012

@lenka112 Ahoj 🙂
V kolínské nemocnici. Koukám, že máš termín až příští rok, tak to by to už mělo být o úplně něčem jiném, porodnice by se měla letos na podzim rekonstruovat 😉

lenka112
1. črc 2012

@kulenka Ďakujem. Tak to je super správa. 🙂 🙂 Aj keď ešte nie som rozhodnuta, kde by som chcela rodiť.

kulenka
1. črc 2012

@lenka112 Ještě na to máš čas 🙂
Do Kolínské nemocnice je možné jít na "exkurzi", podíváš se na porodní oddělení, když máš štěstí tak vč. porodních sálů.
A není nutné se tu registrovat, stačí po ukončeném 36 tt dojít na oddělení šestinedělí a s porodní asistentkou sepsat porodopis 🙂
(Pokud se to nezmění)
Jestli budeš chodit na předporodní kurzy, uvidíš i oddělení šestinedělí 🙂

lenka112
1. črc 2012

@kulenka Len či ten 36 tt ukončím. Náš Daniel nás prekvapil, narodil sa ešte pred 36 tt a po narodení krásna váha. Lekárovi, ktorý mal službu sa ani nechcelo veriť, že sme narodený pred 36 tt :D Sme v Kolíne len krátko a lekára som prvýkrát navštívala v piatok a to len kvoli tomu, aby mi potvrdil, že som tehotná. Takže s nemocnicou nemam zatial ziadny kontakt.

kulenka
1. črc 2012

@lenka112 Ke komu chodíš? 😕
Do nemocnice budeš na poradnu chodit až ke konci těhotenství, až tě tam Dr. předá 🙂 Ale na tu exkurzi můžeš jít myslím kdykoli, není to omezené stupněm těhotenství. Zaplatíš stovku a tradá 😉

lenka112
1. črc 2012

@kulenka 🙂 Som s toho celá mimo 😀 😀 😀 😀 Tehotenstvo ma velmi prekvapilo, lebo ked sme sa snazili vzdy to bolo o sklamani, a teraz ked sme to nechali tak, sa to podarilo.

kulenka
1. črc 2012

@lenka112 To je to "Nemysli na to" 😀 😉

lenka112
1. črc 2012

@kulenka Presne tak. Keď sme nato išli hlavou, keby ano a kedy nie. Vtedy sa nedarilo. A v momente ako sme nato všetko prestali myslieť, sa bábo podarilo na 1. šup 😀 😀

Strana
z9