Porodnice Motol - negativní zkušenost z vyšetření

evstomas
3. bře 2017

Dobrý večer dámy ,
dnes byla manželka prvně na předporodním vyšetření v Motole, je 38+4 a z toho co tam zažila jsem konsternován. První věc kterou nechápu je, proč je třeba se na vyšetení objednat, když musela čekat v čekárně 3 hodiny. Pacientky, které přišly dávno po manželce šly do ordinace mnohem dříve a to na některých ani nebylo těhotenství ještě vidět. Proč neřeknou rovnou, ať si člověk vezme sebou zásoby na půl dne v čekárně.OK toto bych neřešil, ale budu pokračovat.Do dnešního dne byla všechna těhotenská vyšetření naprosto v pořádku a ještě před vyšetřením jí doktorka poklepala na rameno a řekla : "Vy jdete císařem". Bez žádného vysvětlení ! Pak poslali manželku s touto informací zpátky do čekárny. Jak citlivé !
Po delší chvíli se dostala k doktorce a ta jí řekla, že má být porod proveden císařským řezem z toho důvodu, že při prvním porodu před 5 lety u ní došlo k ruptuře III.st.Vše se ale v pořádku zhojilo.Manželka chodila na pravidelné prohlídky ke své doktorce a o této eventualitě nikdy nepadlo ani slovo.Manželka se vrátila z vyšetření v Motole v podstatě traumatizovaná a pořádně to obrečela.Ve zprávě z vyšetření není uvedený jediný objektivní důvod k provedení císařského řezu a vůbec jí nevysvětlili důvody a případná rizika.Nejradši bych okamžitě změnil porodnici, ale asi už je pozdě.Každopádně jsem zděšen z jejich přístupu.Dříve jsem odsuzoval lidi, kteří jsou pro domácí porody, ale už chápu proč.Již jsme si zjistili, že bez našeho souhlasu k císařskému řezu nedojde, ale manželčina psychika dnes dostala pořádně zabrat.Děkujeme porodnice Motol !! Máte dámy prosím nějaké zkušenosti , poznatky , rady ? Díky moc Tomáš

mikuleee
3. bře 2017

Nemám, ale je mi nesmírně líto Vaší ženy. Držím palce, aby se narodilo miminko bez komplikací a maminka a dítko byli zcela zdraví!

wosk
3. bře 2017

@evstomas bez registrace se da rodit mimo prahu. Zalezi odkud jste, mrknete kolem. Manzelce preji pevne nervy a hlavne klid. Ja mam v papirech po prvnim porodu stejne poraneni jako vase pani a druhy porod probehl normalne, cisare nildo ani nezvazoval, jen za asistence domluvene PA v porodnici... a poraneni minimalni 😉 ono to pude a bude to dobry!

pololo1
3. bře 2017

Dobry den, ohledne cekani na vysetreni-toto je bohuzel realita. Ja tam chodila na podzim a vzdy jsem tam cekala min 1 hod a nejdele asi 4 hodiny. Taky netusim jak tam delaji poradnik, chodi tam i rizikovky a matky s miminky, takze ty asi maji prednost, pokud prijdou i pozdeji. Vzdy jsem si brala piti, svacinu a neco na cteni. Motol je velkovyrobna, takze s timto je treba pocitat. Jinak s porodem jsem byla spokojena ale rodila jsem normalne. Vice nepomohu.

pololo1
3. bře 2017

Jinak jeste poznamka, objednany cas mi nedodrzeli nikdy. Takze se vyplati tam prijit bud mezi prvnimi anebo je to jedno.

monykatvrda
3. bře 2017

Dobrý den, rodila jsem v Motole v listopadu 2016 a odnesla jsem si z porodu trauma. Nikdo se mnou nekomunikoval, cílem bylo "dostat z matky ven dítě". Oddělení přeplněná, o zdravotním stavu dítěte se mnou dětský doktor mluvil až dva dny po porodu. Na Vašem místě a s mými zkušenostmi bych se na celý Motol vykašlala a pokusila se ještě domluvit jinde - sama budu příště volit Rakovník. A dlouhá čekání v poradně i přes objednání byla naprosto běžná.

monaluza
3. bře 2017

Co tak ruzne ctu, je to asi v Praze prast jako uhod... Kolem Prahy jsou naopak vychvalovane porodnice v Horovicich, Pribrami, Neratovicich, tak by mozna jeste stalo za uvahu zmenit vyber a porozhlednout se tam...

(Jinak me kamaradce v Motole nacpali epidural, i kdyz ho nechtela a jeji dvoukilova dvojcata byla venku za hodinu a pul. A o trihodinovych cekanich mi vypravela taky, takze ani "rizikove pacientky" to nemaji jednodussi.)

(A libi se mi, ze se zajimate, spousta chlapu by nad tim jen mavla rukou.)

maxannie
3. bře 2017

Já měla v Motole negativní zkušenost s genetikou - zbytečně mě poslali na tripple test, který dopadl (překvapivě :D) špatně a hned mě posílali na odběr plodovky, strašili mě, co všechno může být špatně, alternativní vyšetření nezmínili, Nakonec jsem si sama zjistila, že je možnost neinvazivního vyšetření z krve, které dokonce Motol zprostředkovává! Prý mi to nemohli doporučit, protože nemůžou podporovat komerční služby, takže mě hnali rovnou na tu plodovku. Blbost. Amniocentézu proplácí pojišťovna, ten krevní test zatím ne- ale náklady jsou totožné. Tohle byla moje negativní zkušenost před porodem, jinak samotný porod, porodní sál, personál super - ale měla jsem rychlý porod bez komplikací. Oddělení šestinedělí se dá přežít, neměla jsem přehnaná očekávání dle recenzí, co jsem četla. Takže já budu i podruhé rodit tam, ale určitě jsou lepší porodnice, kór když někdo čeká více lidský přístup.

kackakastanka
3. bře 2017

to cekani je bohuzel v prazskych porodnicich zcela bezne, nekdy to vyjde rychleji, nekdy se ceka velmi dlouho..., nekteri lekari si vubec neuvedomuji, jak jejich racionalni a pragmaticky pristup zcela bez individualni empatie stresuje vysetrovaneho, pokud to chcete jeste nekde zkonzultovat, pripadne zkusit jinou porodnici doporucuji Horovice...minimalne vam tam daji lidsky pohled na vec a budou se k vam chovat slusne

luska__
3. bře 2017

@evstomas za poslední dobu nemám jedinou dobrou zprávu z motola.. a tohle mi opět nepřidá.

lv
3. bře 2017

Je mi líto, čím si paní i vy procházíte. Po takové zkušenosti bych také hledala jinde, dál a nechala se prohlédnout jinde, aby zhodnotili tu rupturu/cs.

Čekací doby jsou orientační, těžko lze dodržet termín, monitory na čas, někdy může trvat, než miminko reaguje, jednou tam je žena 20min, jindy hodinu. Také jsem to tak měla, je to nepříjemné a otravné, ale pro mne pochopitelné.
Držím palce, ať se vše zdaří podle vašich přání.

naste
3. bře 2017

Pokud manželka nebude chtít, tak jí nikdo nebude nutit rodit císařem,pokud podepíše, že je si vědomá rizika, že při porodu může dojít opět k velké ruptuře, a že se típ pádem může stát, že po porodu může mít problémy s udržením stolice.Potom by jste zase psal, jak jsou v tom Motole hrozní, že nrchali manželku rodit normálně a ona má doživotní následky. Ona totiž jizva není pružná a snadno dojde minimálně ke stejně velkému poranění. Nejlépe bude, pokud si to při příští poradně nechá manželka od lékaře vysvětlit. Poradny na celé dopoledne jsou asi ve všech porodnicích v Praze. jsou porodnice, kde se nemusíte registrovat Hořovice, Neratovice, Rakovník, Slaný, Příbram.. Tak má možnost si vybrat jednu z nich a rodit tam.

lenkaluk
3. bře 2017

@evstomas pokud netrvate na porodu v Praze, doporucuji Neratovice ci Melnik. Jsem sama z Prahy, ale rodit jsem zde odmitla. Nechtela jsem byt jen poradovym cislem. V Neratovicich a i ted nedavno druhy porod v Melniku (porod v 10/2016) naprosta spokojenost. I podruhe bych byvala rodila v Neratocicich, ale meli stopstav, tak jsme vyrazili do Melniku. Nic tam o me nevedeli, prijeli jsme tam po pulnoci a vsichni se chovali uzasne. Zadny prepych ve vybaveni, ale lidsky a mily pristup.... drzim palce, az vse dobre dopadne a opravdu radim nebat se zmeny porodnice.

gigimyska
4. bře 2017

Rodila jsem v Motole dvakrát přirozeně a byla jsem spokojená s přístupem lékařů na porodním sále v obou případech. Motol jsem zvolila kvůli rychlé dostupnosti špičkového lékařského vybavení a personálu. Bylo vidět, že když šlo do tuhého u mě nebo koholokiv jiného, tak létaly papíry vzduchem a opradvu HNED se všechno řešilo pro dobrou matek a dětí a ano je to velkovýrobna. Jenže s tím jsem tam šla, věděla jsme to a smířila jsem se s tím. Každý ale takový není. Na Vašem místě bych se nedala, zkuste hned ráno zavolat do Rakovníka, Neratovic, Mělníka. Traumatizované mamince se vždycky špatně rodí a to to nemusí být vůbec s objektivníma komplikacema. Jak už psaly pisatelky výše, nakonec lékař zodpovídá za stav pacientky a jestli by císařem předešli komplikacím, které by se mohly dostavit s velkou pravděpodobností, pak je to na zvážení - samozřejmě to měli manželce vysvětlit podrobně. Taky jsem si v Motole zažila své, je to lékař od lékaře... Vaší ženě přeji dobrý porod ať už tak nebo tak.

radka8888
4. bře 2017

Rodila jsem v Motole dvakrát a dvakrát spokojenost. Člověk může mít smůlu na lidi, ale na druhou stranu jsme dospělý, tak se něco deje, tak se máme ozvat. To že se tam čeká je známá věc, třeba tady se to dá dohledat. Když má.zena takovouhle zkušenost a špatný pocit, může zvolit jinou porodnici. Ale Motolu se musím zastat.

evstomas
autor
4. bře 2017

Moc děkuji všem za reakce a podporu !

luckaamilan
4. bře 2017

Ja rodila v Motole 2x a vzdy bez problemu.
Na Motol nedam dopustit.
Treba sa vzdy na vsetko pytat a nenechat odbyt.
V cekarne som cakala max 30min. Je ale pravda, ze prednost maju hospitaluzovane pacientky a urazy. Co je samozrejme pochopitelne.

medulinek
4. bře 2017

prvni dceru jsem rodila na Melniku ac jsem mela pres silnici bulovku,s druhou se chystam opet na Melnik,to jednani v tovanach v praze a v mensich porodnicich kolem prahy je nebe a dudy. Manzelka uz je sice v docela poktrocilem stadiu,ale mrknete na hodnoceni porodnic kolem a vypravte se tam,urcite vas neodmitnou,na Melnik se da napsat i mail s zadosti o info,ja si tam ted tak dopisuju s vrchni sestrou a odpovida vzdy behem dne.

dofi86
4. bře 2017

Shanela jsem nahradni porodnici misto Podoli 4dny pred TP a Horovice a Melnik nemaji problem me vzit...tak zkuste tam 😉

evstomas
autor
6. bře 2017

Dobry den,jeste jednou moc diky za reakce.V diskuzi se opakovaly Horovice, tak jsme si neco nacetli na netu a uz jsme objednany na zitra rano.Autem tam jsme tak za pul hodky,takze v pohode.Budu informovat.Hezky den vsem !

medulinek
6. bře 2017

pul hodinky dojezd je krasny 🙂

lenkaluk
6. bře 2017

@evstomas kdybych nemela Horovice pres celou Prahu, taky by to byla byvala moje volba😀. Urcite nam dejte vedet, jak jste dopadli. 😉

berryberry
6. bře 2017

@monaluza Epidudál ti bez souhlasu nikdy nedají. Před podáním musíš podepsat informovaný souhlas. Takže bych řekla, že si to kamarádka lehce přibarvila, aby nevypadala jako srab s epiduálem.

@evstomas Motol patří mezi špičkové nemocnice a já teda na ni nedám dopustit. První porod proběhl v neuvěřitelný pohodě. Na všechno si vyžádali můj souhlas a když jsem se zeptala na detaily, vždy odpověděli. Lidsky byl personál neuvěřitelně příjemný a to se mi během porodu vystřídaly směny a měla jsem tam i 2 studentky. Jinak, jak už tady zaznělo, pokud má manželka opravdu větší jizvu po ruptuře, tak je tam opravdu taky větší riziko, že rupne znova a pak třeba bude mít doživotní problém s inkontinencí. Ve třiceti žádná hitparáda. Ono když se na to podíváte z jiného úhlu pohledu, nepodceňuje situaci právě manželčina gynekoložka?

evstomas
autor
6. bře 2017

@berryberry Já se nezlobím na Motol že doporučili císařský řez, ale zlobím se, protože nic nevysvětlili a neseznámili manželku s případnými riziky.Pokud Hořovice doporućí CŘ tak na tom opravdu něco bude a nechť ho tam i provedou
.My si jen přejeme lidský přístup ;)

evstomas
autor
7. bře 2017

Dobrý den, Hořovice na nás udělaly dojem.Moderně vyhlížející nemocnice, úžasné chování personálu, skvělý přístup doktorky.Také nechápe proč Manželku chtěli rodit císařem.Zkrátka potomek se nám narodí v Hořovicích.A nebýt vás zde na foru tak bychom o Hořovicích nevěděli.
Díky moc Tom a Katka

dofi86
9. bře 2017

@evstomas to je skvele.drzim palce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru