Porodnice Nový Jičín, 2016/2017
Ahoj holky 🙂 Nenasla jsem nic aktualniho, tak se ptam jak jste byli spokojene?
@martisek11 Můžu se zeptat, jak to tam probíhá při porodu? Jestli Vás "nutili" do nástřihu nebo to nechali přirozeně? Měla jste bonding?
nejnovější recenze od paní co psala na skupinu porodnice Nový Jičín
Ahojky. Chtěla bych se podělit o malou recenzi. 14.1.2017 jsem tady porodila dcerku. Ležela jsem 2 dny na "predporodnim" a sestřičky super!! Vystřídaly se tam 3 směny a všechny byly moc milé a hodné. Všechno vysvetlily, jakýkoliv dotaz zodpovedely a chodily se ptát jak se cítím a jestli se něco změnilo a tak. Cokoli mi pichali řekli co to je a proč. Lékaři taky skvělí, moc hodní. Porodní asistentky semnou musely mít svatou trpělivost u porodu - prvorodicka... Mluvily semnou a uklidnovali. Rodila jsem přirozeně bez větších oblbovaku, epiduralu a řekla bych že i díky trpělivosti p. Doktorky čekaly na přirozený porod a nevezly mě na císaře, protože porod (od prasknutí vody) nám trval 48 hodin a díky trpělivosti PA, která mi dala dost prostoru na tlačení jsem i bez nastrihu. Na šestinedělí a novorozeneckem taky naprostá spokojenost. Všechny sestřičky usměvavé, pomáhaly s kojením, nabízely pomoc atd. Kdykoliv cokoliv jsem chtěla čisté ať na mě, nebo na miminko nebyl nejmenší problém! Přinesly, vyměnily, hygiena skvělá, paní uklízečky se na pokoji střídaly jak na běžícím pase. Za ty 4 dny co jsem tam byla dokonce stihly 2x umýt i dveře... 😀 Za mě naprostá spokojenost a až budeme chtít druhatko, budu chtít rodit zase tady!!! Celému kolektivu moc moc děkuji!!!
To se tam snad začnu i těšit :D
@kulihrasekzeleny to jo.....konečně nějaká pozitivní reakce 😂😂😂
Ahoj holky nevite teda kdy maji v nemocnici v novem jicine tu prohlidku te porodnice jestli ve stredu nebo ctvrtek a v kolik hodin? dekuji
dekuji moc
a mam jeste jeden dotaz ve ktere budove to je?
Holky hodte pak info jak jste dopadly, hlavne si nepovidejte se starsi pani ve fialove "uniforme" :D jen s doktory!
@kulihrasekzeleny Tak jakpak to v Jičíně dopadlo?
Spokojenost 😁
Spokojena 🙂
@chciplavila ja teda moc spokojena nebyla :( vsichni byli moc hodni to ano. Jenze na kontrole mi tekla voda, tak mi dali dve tablety na vyvolani. Bylo to otresne trvalo to celych 24hodin a pak jsem musela stejne na cisar. Kontrakce jsem mela i na sale. Tam mi na 3x pichali umrteveni To byla taky lahoda. Mela jsem lokalni a stejne jsem vsechno citela. Jak me rezali jak mi vytahly maleho to bylo nejhorsi a pak siti. Myslela jsem ze to bude moje smrt. Kdyby me tam muj neutesoval tak asi vazne pojdu :D a z maleho jsem mela h*vno. Ale na sestricky na z novorozeneckeho oddeleni byly super!
@kulihrasekzeleny koho jsi měla za porodnika? Mě voda tekla postupně a nic na vyvolání mi nedali nechali tomu volný průběh...stejně jako epidural nebo něco jsem neměla 😨 takže já to měla relativně rychlovku
@nuggett ja nevim koho :D mela jsem tyden po terminu (streda) nastoupit na vyvolani, ale jeste v pondeli jsem sla na kontrolu tak me tam nechali kvuli te vode. Bylo to od rana do druheho dne, tak se u me vystridaly asi vsechny smeny. Prvni nejaky chlapek pak blondata doktorka takova vysoka asi neco pres 30 a rano na cisar maly snedy chlapek taky mlady. A ty jsi teda rodila v terminu?
@kulihrasekzeleny když tak máš napsané v té propousteci zprávě 😉 mě naštěstí gynekolog do porodnice nehnal byla jsem u něho do poslední chvíle 😂 rodila jsem 41tt a to jsem došla do Jičína a doktor se tvářil nakvasene že jsem tam zatím za celou dobu tehu nebyla.
Tak já si nemůžu na NJ ztěžovat... Při vaření oběda mi praskla voda(38+1). DO porodnice jsme z Ovy dorazili +- ve 14:00, doktor se juknul řekl, že mám zkrácený čípek, ale že se nic neděje a že budeme čekat, tak jsme poslali přítele domů, jelikož jsem v porodnici nebyla v poradně (můj doktor mi tam napsal až ve 40TT), tak jsem vyplnila papíry. +- v 16 mě začaly malé kontrakce (bolest v podbřišku) mi natočili monitor a zkontrolovali dole a zjistili, že jsem otevřená již na 5 cm, tak se volalo příteli ať přijede. Od 18 začaly ty větší kontrakce (měla jsem křížové) no a ve 22:06 se malá narodila. Jinak celou dobu jsem mohla být v poloze v jaké jsem chtěla PA byla velmi fajn, na vše mi odpověděla a nechala mě dělat co jsem chtěla. Jinak malá byla na 3 kontrakce venku. Pak se to tedy zkomplikovalo: Placenta se nechtěla odloučit, začala jsem krvácet (3/4 l krve za 3 minuty) a děloha se nezavinovala. Jinak malou jsem měla na sobě asi jen 30 minut (právě kvůli těm komplikacím), ale pak ji měl přítel a byl se mnou celou dobu, takže jsem koukala na ty 2 a věnovala se jim a doktoři dole pracovali a skončili asi ve 23:30 jinak přítel s malou byli u mě asi do 1:30, pak mi malou tedy odnesli, protože jsem musela zůstat na sálku kvůli pozorování. Malou mi přinesli někdy kolem 5 ráno a pak co 2 hoďky. V 7 mě zkontroloval doktor a pak ještě v 9 kdy dal svolení k tomu přesunout se na pokoj. Jelikož jsem chtěla nadstandart, tak jsem čekala cca do 11 než se uvolní. JInak nástřih nebyl, ale šití bylo. Co se týče 6 nedělí, já neměla s ničím problém. Ale dokážu si představit, že některým maminkám můžou vadit 2 straší sestričky, které je honí, aby se dali do kupy.. Jak jsem řekla příteli. Do další mimča jdeme a budu opět rodit v NJ. Ps.: v den mého propuštění přivezli úplně nová moderní porodní křesla 😀
Rodila jsem v NJ plánovaným císařem 12.1.2018. první dítě bylo ve FNOL a oproti fakuktce sto a jedna! Moc hezký individualni přístup, ochota, trpelivost. Sestřičky na novorozeneckém se v dané profesi prostě našly, k dětem měly vztah jak k vlastním. Syna mi nechaly na jak dlouho jsem chtěla bezprostředně po porodu. Manžel se mnou mohl být na pooperačním jak dlouho chtěl a mohl být i u samotné operace. Po dvou dnech jsem se na dva dny dostala i na nadstandard a to jsem se už cítila jak na hotelu 🙂
Jídlo jsem Simonka vybrat myslím že tři variant a bylo moc chutné. Čaj mi kdykoli sestra donesla, když jsem potřebovala, čisté košile i ložní prádlo nosily každý den a jak psala paní výše, úklid 2x denně a i dveře stihly za tu dobu umýt.
Doktoři jsou mladí, ale u operaci jsou vždy se staršími kolegy a ruku na srdce, po celou dobu přirozených porodu jsou s vámi více mene sestry. A neviděla jsem problém s tím, že mě vyšetřuje třicátník nebo padesátník. Kvalitu zdrav.sluzeb si má oddělení drží.
Všem vřele doporučuju 🙂

@nuggett tak určitě😉, není to tam špatné,a le jen říkám, že příště bych si vybrala asi spíše zase Valmez..ale já si nemůžu stěžovat ...neměla sem s ničím problém