icon

Porodnice Roudnice nad Labem, kdy jste vybíraly polohu?

90janka
25. dub 2017

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat někoho, kdo má za sebou zkušenost s porodnicí v RCI n/L, kdy jste si vybíraly porodní polohu? Museli jste jít na kurzy, nebo jste se rozhodli až na místě? Láká mě bazének nebo to jejich křeslo.

http://www.borcad.cz/porodni-postel-ave-porodni...

arnostek
•
25. dub 2017

Taky by mě to zajímalo, za pár týdnů se tam chystám k registraci i na kurzy.

90janka
autor
•
26. dub 2017

@arnostek Já vůbec netuším, jestli se na kurzy dostanu, i když to může být přínosný. Spíš by mě zajímalo, jestli musím mít nějak plán porodu předem nebo stačí říct když dojedu do porodnice jak to chci?

bezradna
•
14. črc 2017

Ahoj, já tam rodila 2x, poprvé 2014, podruhé 2016. Pokaždé jsem si zvolila polohu až při porodu ( vždy jsem byla na tom polohovatelném křesle), všichni byli nápomocní. U druhého jsem, díky velikosti a abnormální rotaci, měla problém syna vytlačit a na tom křesle jsem vystřídala snad vše, co šlo, včetně tlačení v sedě, na bobku, na boku, v leže.....
Žádný plán jsem neměla, ono je to stejně při samotném porodu úplně jinak, než si to člověk představuje a tělo samo si řekne, co je příjemné, a co ne (já např.nemohla ležet, bylo mi to šíleně nepříjemné). Ono je to v Roudnici takové rodinné, myslím, že stačí říct PA, pokud máte nějaké speciální přání.... Všichni se snaží vyjít max.vstříc, pokud to je aspoň trochu reálné.