Porodnice v Brně. Kde jste rodily?

newmama
15. led 2021

Ahoj holky,
Chci se zeptat, kde jste rodily v Brně?
Furt se nemůžu rozhodnout.
Bohunice mě nelakaji vůbec, prý je tam neprofesionální chování sester, tak přemýšlím nad obilňákem nebo milosrdnými.
Děkuji za připomínky a rady 🤞☺️

meronym
15. led 2021

@newmama Ja jsem zase uprednostnila Bohunice, kvuli nejvyssi urovne pece v pripade komplikaci pri porodu. Maji hezke porodni boxy a celkove prostredi je mnohem lepsi nez na Obilnaku, ktery jim pomalu pada na hlavu. K Milosrdnym se vyjadrit neumim, tam jsem nebyla, ale slysela jsem, ze je tam prijemny pristup. Prohlidky se ted kvuli covidu asi nedelaji, ze? To je skoda, je fajn, kdyz si clovek omrkne prostredi.

meronym
15. led 2021

@newmama Jinak sestry i porodni asistentky se mezi Bohunicemi a Obilnakem ruzne vymenuji (ja jsem napr. mela v Bohunicich PA, ktera je standardne na Obilnaku), takze to bude spise clovek od cloveka nez, ze by byl personal v Bohunicich neprofesionalni.

miaelle90
15. led 2021

@newmama Rodila jsem u milosrdnych a podruhé budu zase. PA moc příjemné, prostředí také. Takže porod a pece super. Oddělení sestinedeli už bylo trosku slabší, pro mě jako prvorodicku nedostatek informaci, jedna neprijemnejsi sestra, jinak prostředí a jídlo super, doktoři také. 🙂👍

zuzkasim
15. led 2021

Zkušenost Obilňák a Bohunice - v Bohunicích je WC se sprchou u každého pokoje, na Obilňáku přes velkou chodbu (tedy bylo, netuším, jestli už nezrekonstruovali). Lidi jsou všude perfektní a pár blbců k tomu, to si nevybereš, já potkala ty dobré, divná byla akorát jedna sanitářka, tak jsem její kecy pouštěla druhým uchem ven. Záleží taky na tobě, jestli jsi konflitní typ nebo se snažíš s každým vyjít. V Bohunicích mi kupodivu moc chutnalo (možná jsem měla ty 3 dny štěstí nebo bych po porodu snědla cokoliv, když mi někdo navaří?).

netopejr
15. led 2021

Pokud chces prirozeny porod bez zásahů, tak Bohunice ne. Pokud chces lekareky vedenely se vsim, co k tomu patri, směle do toho. Kde nemaji novojip, ch9vaji se tak, aby ji nepotřebovali, tj.mene zásahů, mene komplikací. Tam,kde j8i maji, je jim jedno, jestli dite budou davat na kyslik a podle toho vypadají často ty porody. Za me pro prirozeny k Milosrdnym, pak Obilnak a do Bohunic vubec.
Jidlo Ti nekdo donese, ale zbytecne blbej porod je doživotní trauma.
V pripade komplikací na Obilnak.l, dobra novojip.

meronym
15. led 2021

@netopejr To je nesmysl. Rodila jsem v Bohunicich uplne bez zasahu. A nikdo se o ne nepokousel, ani mi nic nevnucoval. Vetsinu prvni doby porodni jsem byla ve sprse nebo na balonu.

keksik002
15. led 2021

Obilnak a velka spokojenost

jipe
15. led 2021

2x obilnák a spokojenost,navíc mají novorozeneckou JIP, kdyby něco

domza
15. led 2021

Dvakrát jsem byla v Bohunicích a potřetí půjdu zase. Pokaždé bez zásahu. V podstatě během otevírání jsem byla na pokoji s muzem a asistentka přicházela tak po půl hodině. Personal u porodu příjemný. Na sestinedeli to uslo ale je pravda když jsem šla pro čisté oblečení už potřetí během hodiny ze už bylo vše zase poblinkane tak moc příjemné to nebylo ale nic z čeho bych měla problém. U druhého porodu mě na sestinedeli už moc neřešili. U porodu i na sestinedeli mi vždy vše vysvětlili a zeptali se jak co chci. O Bohunicích jsem nejvíc špatného slyšela nejčastěji od tech co tam třeba ani nerodily.

markis33
15. led 2021

První porod u milosrdnych- 25 hodin a pak jsem malém vykrvacela a skončila na JIP, ale jinak to bylo fajn, teď na druhy přemýšlím Bohunicích nebo zase risknu milosrdne

zuzkasim
15. led 2021

@netopejr Já v Bohunicích rodila 2x, ani jednou jsem neměla žádné zásahy, se kterýma bych nesouhlasila. Poprvé jsme se domluvili, že mi píchnou vodu (nebyla jsem k tomu nucená, naprosto dobrovolně jsem souhlasila, nabídli mi to), oxytocin jsem neměla, akorát mi pak sešili malé natržení, podruhé jsem neměla skutečně vůbec nic, akorát por. asistentka nabízela klystýr, který jsem odmítla (věděla jsem, že jsem dost vyprázdněná), jinak nic vlastně ani nenabízeli a dokonce už nebylo potřeba ani šití (třetí porod). Ani u jednoho z těchto porodů nebyl doktor (nebyl potřeba). Je to fakt jen o lidech, jak o tobě jako matce, tak o konkrétní osobě, na kterou narazíš. Měla jsem skvělé porodní asistentky (a jednu medičku jako přihlížející), povzbuzovaly mě, odpovídaly na dotazy, dodávaly mi klid, byly moc milé. Možná štěstí, jsem za to ráda.

tulikiss
15. led 2021

@netopejr a ty si v Bohunicich rodila, nebo to mas od jedna pani povidala.... ja tam mela porod bez jakyhokoliv zasahu, i kdyz sem o to zas tolik nestala, ale porodni asistentka me povzbuzovala ze to dam a byla naprosto uzasna. Blbce clovek najde v kazde nemocnici. Je to taky o tom jak se clovek umi ozvat, dost casto zensky mlci, vse odkyvou a pak rvou jak jim nekdo ukradl porod a ze jim delali zasahy, se kteryma nesouhlasily, ale jaksi se neozvaly.

maki90
15. led 2021

@newmama rodila jsem na obilnaku a super. Bude to tedy už 4 roky, ale myslím, že se určitě nezhorsili 🙂 navíc to bylo v 36.tt, takže byla dcerka ze začátku na nedonosencich a i tam i na šestinedělí jsem byla moc spokojená. Porod bez zásahů, moc příjemný.

jiss
15. led 2021

@newmama před porodem jsem načetla milion diskuzí, u všech porodnic se našly jak chválící, tak nasraní. Vybrala jsem Bohunice. Tři dny před termínem mi odteklo dost vody, jeli jsme do porodnice a už si mě tam nechali, ačkoliv porod se ještě nerozjel. Takové případy se dávají na pokoj, kterému oni říkají 'JIPka', ačkoliv to žádná jednotka není. To je čtyřlůžkáč, kde se tak šestkrát denně mění hekající osazenstvo, samozřejmě včetně noci, a pak ještě chodí sestra, která ti vlídně domlouvá, ať v tom randálu spíš. Příště bych jim podepsala revers a byla v klidu doma. (Na Obilňáku prý tohle mají taky). Porod sám o sobě fajn, nabízeli, nenutili, fajn PA i sestry. I na nástřih se zeptali, odmítla jsem, bez problémů. Oddělení šestinedělí denní sestry fajn, noční otrávené jak arzén. Co půl hodiny se někdo vřítil do pokoje, dvakrát mi vlezla do koupelny uklízečka, když jsem se sprchovala. Typická večeře výběr mezi masovou variantou = stogramový balíček vysočiny, vege varianta = stejná gramáž eidamu, k tomu vždy tři krajíce konzumního předkrájeného... A spousta dalších nepříjemností. Abych teda jenom nekritizovala, byla tam moc příjemná laktační. Ale byla úleva jít konečně domů. Rodila jsem teda těsně před covidem.

jana_zofie
19. led 2021

Bohunice. A porodni asistentky uplne bezva. A to se jich u me par vystridalo. Rodila jsem sice jeste pred koronou, ale myslim, ze tam zase takove zmeny nebudou, otec ditete by mel mit umozneno tam byt i ted, tusim. Ja teda mela fakt dost dlouhy a desny porod, takze se to bez zasahu neobeslo, ale na vsechno se ne ptali, vsechno vysvetlili a s nicim na me netlacili. Vzhledem k tomu, ze se ten porod absolutne nerozjizdel, tak byl nakonec jak oxyticin, tak pichla plodovka. A i tak jsme s tim vzdycky docela dlouho cekali, jestli se to nepohne samo. Ptali se me jak na nastrih, tak na metody tlumeni bolesti (chtela jsem pockat, jak to bude vypadat, ale nechala jsem si udelat pro jistotu odbery pro pripadny epidural. Ten jsem nakonec chtela a nemohla neb leukocyty a crp... Tak mi dali nekake opiaty do flexiny, co se davkovaly po zmacknuti tlacitka). Pres zakalenou plodovku a tedy nutnosti vycisteni pusinky a dych. cest male (coz bylo velmi rychle) probehl bonding vklidu a bez nejmensich problemu.
Sestinedeli teda nic moc. Tam jsem si pripadala jak neschopna blbka, co si neni ani jista, jestli zvladne dost nakojit sve dite. Ale sbirala jsem pak zkusenosti okoli a pripadaly jsme si tak vsechny, bez ohledu na to, kde jsme rodily. V pohode byly jen ty, co si pred tim fakt dukladne pokecaly s nejakou laktacni poradkyni nebo tak.

mrs_v
6. dub 2021

@newmama rodila jsem v Bohunicích v lednu 2019, měla jsem dost komplikovaný akutní císař aniž bych začala vůbec rodit. Převezli mě právě tam, protože Bohunice mají nejvyšší formu péče o matku a moje miminko už bylo na hranici donošenosti a nepotřebovalo perinatologické centrum. Příjem hrozný, byla tam se mnou paní co rodila podruhé, měla vodu pryč kontrakce co 3 min a stejně ji na půl hodiny dali na monitor, chlapa nechali za dveřmi a PA odešla pryč.
Celkově mi ten přístup přišel dost odměřený a rutinní a třeba z vyšetření od doktora jsem měla úplně křeče v čípku (a to podotýkám mě to nikdy nebolelo během 2 těhotenství). Když šlo do tuhého a bylo jasné, že nesimuluju, tak se přístup dost proměnil, pak už všichni makali na tom, aby mě zachránili, i se mi snažili vysvětlovat co se děje proč se děje a co se dít bude a povzbuzovat mě abych se uklidnila. Po porodu jsem byla na klinice KARIM protože jsem byla stále ve vážném stavu, přesto mě sestřičky odvezly za miminkem abych ho viděla.
Na oddělení šestinedělí jsem šla po 2,5 dne a strašně mě šokovalo to jak se tam k matkám po porodu chovají. Některý komentáře byly vyloženě odporný a že mě vydírali že jim mám ukázat jestli ujdu to a to aby mi dali moje dítě který bylo 2,5 dne beze mě, z toho jsem byla vyloženě zoufalá. ALE nemůžu říct že by se tak chovali všichni, třeba mlade lékařky jak z gyndy tak z novorozeneckého, paráda, některý sestřičky taky. Rovněž jako znám vícero žen, které v Bohunicích rodily a dočkaly se i empatie u porodu a vím, že se tam dá porodit hezky. Obecně co je ale fakt tragédie je přístup ke kojení, to je podle zkušeností okolí lepší o 100% na Obilnaku. Mně s kojenim nikdo neradil, ale viděla jsem jaké “tady” dostávaly jiné matky. Co teda musím pochválit byla edukace jak zapojovat po sekci pánevní dno a jak doma cvičit, to bylo bezchybné. Kdybych si měla vybrat kam, z Brna, tak asi volím Obilňák ale ambulantně pokud možno, tamější primář Hruban je podle mě příklad doktora kteří kdyby byli všude vypadá to v těch porodnicích o 200% líp.
První dítě jsem rodila ambulantně ve Vyškově a byla jsem tam teda na nadstandardu 1 noc a i tak jsem viděla co za hrůzu to novorozenecký je. Takže tohle nepřekonaly ani Bohunice. Každá nemocnice má něco, neřekla bych že je v Brně nějaká vyloženě echt špatná porodnice, všechno je o lidech a taky o tom jaké máš preference. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru