Porodnice Zlínský kraj. Hradiště nebo Zlín?

cila9
28. bře 2023

Dámy, jaké máte zkušenosti s porodnicemi ve Zlínském kraji? Hradiště nebo Zlín?

lenatko91
28. bře 2023

Mám srovnání Hradiště a Kroměříž. Za mě jednoznačně Kroměříž! ❤️

cila9
autor
28. bře 2023

@lenatko91 to už je pro mě moc daleko. To bych porodila v autě 😁

cila9
autor
28. bře 2023

@lenatko91 a jaká byla ta v Hradišti? A ve kterém roce....

lauriak
28. bře 2023

Ja som rodila len v Zline a bola som spokojna ale viem, ze vela zien chodi do Hradista a do Vsetina, zevraj je to tam lepsie. Podla mna zalezi na koho narazis ☺️

cila9
autor
28. bře 2023

@lauriak toho se právě bojím. Ve Zlíně jsem o jedné starší PA slyšela,že je ranařka a ,,stará škola" a to přesně není typ pro mě..na někoho drsný přístup funguje.

ee.liska
28. bře 2023

Já čtyřikrát Uh a vždy super 🙂 Naposledy 2020

luhana
29. bře 2023

@cila9
V roce 2021 jsem rodila ve Zlíně a můžu říct, že to tam proběhlo úplně v pohodě. Jiné srovnání ale nemám.

lenatko91
29. bře 2023

@cila9 v UH jsem rodila 2019, nebylo to špatné. Hezké prostředí, milá PA, mohla jsem si zvolit sama polohu, porod vedla PA… ale šití blbě umrtvili, bonding jen pár minut, pak mi malou dali už zabalenou a na 6N jsem jela sama, dovezli malou tak za půl hoďky odhadem.. jídlo bída, ale u všech vyšetření jsem mohla být..

lenatko91
29. bře 2023

@cila9 a k tomu dojezdu, jak daleko to máš? 😊do KM jezdí i s hodinovým dojezdem 😃

fifinka2020
29. bře 2023

@cila9 za mě je nejlepší sepsat si porodní plán a vzít si někoho, kdo ho před personálem obhaji.. dílu, soukromou PA, nebo i kamarádku, manžela...protoze narazit na nekoho problematickeho muzes vsude, a na druhou stranu když někdo ohlídat tvá přání a ty se nerušeně můžeš soustředit na porod, je úplně jedno, ve které porodnici ses.

cila9
autor
29. bře 2023

@luhana a socialky jsou údajně společné na chodbě..nebo má každý sál svůj záchod a sprchu?

cila9
autor
29. bře 2023

@lenatko91 nene to si nelajznu. Je to druhý porod a do Uh to mám přes 30 a do Zlína tak podobně. Nerada bych rodila na odpočívadle benziny 😂

cila9
autor
29. bře 2023

@fifinka2020 já jsem u prvního neměla plán a stejně když se vyskytl problém,tak mě s ním obeznámili a navrhli řešení a snažili se o přirozený porod po celou dobu. Ale to bylo v Čechách, kde jsme tehdy bydleli.

luhana
30. bře 2023

@cila9
Wc bylo na chodbě, ale vůbec mi nevadilo tam chodit. Ale byla jsem v porodním boxu, kde byla vana, to bylo fajn. Porodni asistentku jsem měla bezvadnou, po porodu jsme pak měli dvě hodinky klidu. Zašili mě, donesli mi jídlo a partner doprovázel malého na vážení. Byl s ním celou dobu. Na pokoj jsem pak jela i s malým. Tam už byly pokoje po dvou a samozřejmě každý měl svoji sprchu i wc.

reginakasikova
4. čer 2023

Ahoj, jestli už máš po porodu, můžu se prosím zeptat, pro jakou porodnici ses rozhodla? Mám termín za měsíc a chci právě rodit ve Zlíně, děkuji.

orangutan123
4. čer 2023

@cila9 rodila jsem 2022 ve Zlíně a až na některé drobnosti to bylo fajn. Teď v prosinci tam budu rodit určitě znova a nad jinou porodnicí jsem ani nepřemýšlela. Mám to zhruba 30 minut do Zlína a 30 na Vsetín 😁

cila9
autor
4. čer 2023

@reginakasikova ještě jsem nerodila,ale obě jsem si prošla a jdu do UH. Dojem sto a jedna. Prostředí skvělé a personál milý, ochotný a sama staniční nám věci popisovala bez vyptávání. Standard na salech super, pečují i o dříve narozené děti bez nutnosti převozu do Zlína. Zlín je teď celý rozkopaný a objížďky se taky ucpávají, prostředí strašné, jako platit si za záchod na porodním sále přes dva tisíce mi přijde něco šíleného. Paní byla sice ochotná,ale moc toho nevěděla a spíš dotazy zlehčovala. Nic moc dojem teda. Takže jedu do UH. Mám na ně dobrou odezvu i od jiných kamarádek. Ve Zlíně si často stěžovaly, že je nutily tlačit mimo kontrace a tím pádem je čekaly hemeroidy nebo jejich požadavky zlehčovaly.

luhana
5. čer 2023

@cila9
Jak to myslíš, platit si za záchod dva tisíce? Čeká mě porod, tak se ptám.... v roce 2021 jsem nic takového neplatila.

lauriak
5. čer 2023

@luhana ona mysli nadstandartni pokoj kde je zachod na izbe. Ostatne porodni izby zachod nemaju a chodi sa na chodbu.

cila9
autor
5. čer 2023

@luhana porodní sály mají společnou sociálku na chodbě a jeden pokoj je jakože nadstandardní a ma koupelnu na pokoji. Ten se platí..za mě je to teda strašně přepálená cena a navíc to v dnešní době považuju za normu. Když si vzpomenu na první porod, tak si neumím představit cupitat po chodbě ze sálu na záchod a zpátky.

luhana
5. čer 2023

@cila9
diky za objasnění, ani jsem nevěděla, ze je nadstandartní porodní sál 🤦‍♀️🤣

cila9
autor
5. čer 2023

@luhana já si porodnice, o kterých jsem uvažovala, vždycky prohlédla. Taky ať vím kde co je a kam jít. Taky dám dost na intuici, když si prohlédnu s kým a kde budu mít tu čest. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru