Praha východ - která porodnice?

konikponik
18. dub 2018

Ahoj holky. Do teď jsem měla v porodnici celkem jasno (Apolinář nebo Podolí). Jenže to vypadá, že se budeme nakonec stěhovat k Brandýsu nad Labem... a já vůbec nevím, jakou porodnici zvolit. Mám na to týden.

Respektive... když zvolím i tak Podolí.. a na mě to přijde, asi mě zavezou stejně do té nejbližší že?
(nikdo u nás nemá ŘP)

🚗😒🙄

konikponik
autor
18. dub 2018

Jo.. Neratovice mám ale z ruky...

blackhole
18. dub 2018

Já jsem rodila na Bulovce a byla jsem spokojena. Ale taky jsem na ni slyšela negativní recenze, asi jako na každou porodnici. Registrovala ses někam?

blackhole
18. dub 2018

...aha, jasně, koukám že jsi teprve v 13. týdnu a rozhoduješ se 🙂

myjusiatko
18. dub 2018

Jestli si budes volat sanitku, rozhodne te povezou do spadovky. Jinam leda taxikem. 🙂

viki999
18. dub 2018

@konikponik Bydlím na Pze východ a jsem registrovaná v Krči. Máme odsud (mimo špičku) dojezd stejný Krč/Vinohrady a na Krč byly lepší recenze.
Nad Neratovicemi jsem ani neuvažovala (dle info od Dr, ale nepřezkoumávala jsem to)..

hanih
18. dub 2018

@konikponik Já jsem z Čelákovic a rodila jsem v Thomayerce v Krči. Ono odsud moc blízko nic není - Neratovice, Nymburk, obojí je dojezd cca půl hodinky (možná necelé), do Thomayerky nebo na Bulovku, k Apolináři nebo do Podolí je to podobně - taky cca kolem půl hodiny.
@myjusiatko Spádovky už nejsou, vozí se do nejbližší volné porodnice. Když jsem byla poprvé těhotná, zjišťovala jsem si, kam by mě od nás sanitka dovezla, a nikdo, dokonce ani místní gynekologové, mi to nebyli schopni říct. Je to pokaždé jinam...

myjusiatko
18. dub 2018

@hanih ano, spadovka jsem pouzila pro zjednoduseni. Myslim, ze to kazdy pochopi. Ale nikdo ji neodveze dle prani.

hanih
18. dub 2018

@konikponik Jo, teď teprv jsem si uvědomila, že nemáte nikdo ŘP. Pak jedině taxík, nebo tu sanitku, ale ta tedy nevím, kam vás odveze (viz příspěvek výše).

hanih
18. dub 2018

@myjusiatko Jasně 🙂 Dle přání ji určitě sanita neodveze, jen jsem chtěla doplnit, že od nás je to složitější, vozí se pokaždé jinam. A Brandýs je od našeho města kousíček, tak předpokládám, že to budou mít podobné...

jaanicce
18. dub 2018

Ja jsem taky z Prahy vychod, rodila jsem na Vinohradech a nemuzu si stezovat.

petrasipkova1
18. dub 2018

Já teď v pondělí rodila podruhé v Podolí, taky jsem z Čelákovic, dojezd v pondělí ráno skoro 2 hodiny 😂 v noci půl Hodky. Volila bych asi taxi nebo nějakého domluveného známého.

konikponik
autor
18. dub 2018

tý brďo.. no tak to teda na výběr moc nemám.. si říkám, k čemu ta registrace vlastně je.. když na 90% rodíte stejně uplně někde jinde 😀... to je kalamita fakt 😀...

blackhole
18. dub 2018

Ono je to tak, že nemocnice v Praze (nevím jestli i jinde) mají mezi sebou neofiko dohodu o spádech (myslím že Praha východ spadá pod Bulovku), ale záchranka si "dělá co chce" - někdy vezou pacienta dle spádu, někdy do nejbližšího zařízení (a odtud se pak při eventuelní lůžkové tísni - kterou záchranka většinou nerespektuje a stejně ho přivezou - transportuje dle spádu). Vím to, protože dělám v nemocnici.

blackhole
18. dub 2018

V zákoně byly spádové oblasti definovány snad někdy za socialismu, pak se to zrušilo. Každopádně může zdravotnické zařízení argumentovat lůžkovou tísní a pak je pacient odesílán do jiného nejbližšího zařízení. "Ústní dohoda" o spádech je mezi nemocnicemi asi v rámci zachování dobrých vztahů a lepší distribuce pacientů.

hermelinah
18. dub 2018

Bydlíme v Čelákovicích a v roce 2013 mi napsala paní že ZZS SK, že pokud to situace dovolí, odvezou mě do porodnice kde mám registraci ( Apolinar) 😉

lucyp13
18. dub 2018

Bydlíme v brandyse a rodit budu bud v Neratovicích a kdyby byl stop stav tak na Mělníku , v Praze ani za nic

barbara04
18. dub 2018

nymburk... obe deti tam 🙂 a spokojenost

petrasipkova1
18. dub 2018

@konikponik tak většina má řidičák,takže rodí tam kde je registrace, myslím,že sanitou se jezdí výjimečně.😊

eldrag
18. dub 2018

Do podolí bych neposlala porodit ani psa :D (pardon, zkusenosti hrůza) kamaradka si chvali mělník

adriana1302
18. dub 2018

Neratovice, Mělník, Bulovka...Kamrádky volí vždy tyto tři porodnice a žádná si nikdy nestěžovala.

konikponik
autor
18. dub 2018

@petrasipkova1 my jsme bohužel bez řidičáku ☹

darkwitch
18. dub 2018

Ještě je v dobré dojezdnosti Mladá Boleslav, ale kam voti zachranka netusim

pavla555
18. dub 2018

Já to mám do Prahy 40km a poprvé jsem rodila v Praze na Vinohradech a spokojenost (vezl mě manžel - máme papíry oba). Teď jsem byla znovu registrovaná na Vinohradech, ale chceme odběr tkáně což na Vinohradech nedělají a ještě chodím na superkonzilia k Apolináři a tak budu rodit tam. V pátek jsem si tam byla pro razítko do průkazky a sama jsem hleděla když mi řekla sestra, že teď mám v průkazce razítko a tak by mě měla sanitka dovézt k nim.

ruzenka95
18. dub 2018

Melnik 🙂 byla jsem moc spokojena .

sarad
18. dub 2018

Ahoj, je moznost si objednat soukromeho zdravotniho dopravce, maji podobna auta jako zachranka a byvalo to na pojistovnu. Ti te pak dovezou kam budes chtit🙂

yamdena
19. dub 2018

Před lety mě sanitka dovezla k Apolináři, kde jsem byla registrovaná, ale sanitku jsem musela volat kvůli zakalené plodové vodě, Apolináře jsem hlásili hned do telefonu a bylo to v noci. Je tedy fakt, že tenkrát byly diskuze o tom, že sanitky vozí do nejbližší nemocnice a jak je to teď, to přesně nevím. Pokud by nebyly nějaké problémy, volala bych spíš taxi, ale ti prý zase nejsou nadšení, když už plodová voda odtéká. Takže snad by bylo nejlepší si zkusit zařídit nějakého hodného známého.

vanea
19. dub 2018

Pro mne bylo Podolí a Apolinář jasná volba i když jsem to neměla úplně nejblíž, rodila jsem nakonec v Podolí neplánovaně měsíc před termínem a jsem naprosto spokojená, rodila bych tam hned znovu, příště se mi to snad zase poštěstí. Pokud bys chtěla nějak víc info, klidně napiš do zprávy 🙂 rodila jsem v září.

asdfg15
19. dub 2018

Ahoj, jsme úplně ve stejné situaci. Chtěla jsem Prahu - Thomayerka/Podolí, akorát se budeme stěhovat na východ od Prahy. Máme i datum porodu kousek od sebe 🙂 a já předvybrala Nymburk. Bulovku nechci, nemám s ní dobré zkušenosti (jiná oddělení), takže mi zbyly Neratovice a Nymburk. A Nymburk máme blíž. Také počítej s tím, že před porodem tam budeš dojíždět na kontroly min.1x týdně - tak aby ses tam nějak normálně dostala mhd...

petrasipkova1
23. dub 2018

tak jsem 16.4. porodila v Podolí chlapečka, porod opět luxusní.😇 škoda, že to balo naposledy 😉

kristyna99
23. dub 2018

S tím RP to je na prd,já budu rodit určitě v Mladé Boleslavi. Do Prahy se mě nikomu nechce vozit, a Klaudianka mi byla hodně doporučována.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru