Pražské porodnice. Kde jste rodily a jak jste byly spokojené?

kate4597
9. únor 2021

Ahoj holky,
mě nejvíce zatím oslovil Apolinař nebo Podoli, ikdyz nejblíže mám Motol, ale rodila tam mamky kamarádka a prej hrozny přístup.

Dejte mi prosím vědět!

Vím, ze už se musí přihlašovat ve 14.týdnu...
Což mi přijde extra brzo.

Děkuji

Kate

zoyee
9. únor 2021

Rodila jsem v Motole v červenci 2017 a ok, teď jsem 29tt a půjdu tam znova. Nemam, co bych vytkla...

anetka9
9. únor 2021

Rodila jsem 2019 u Apolináře a dobrý🙂 Spíš asi záleží, na čem máš priority, mojí byla skvělá neonatologie pro dítě, i za cenu omezení vlastního pohodlí🙂

kate4597
autor
9. únor 2021

@zoyee Chci komfort, PA, moderní vybavení a hezky přístup. Rodim poprvé a nechci aby na mě někdo řval, ze neumim tlacit nebo tak.

kate4597
autor
9. únor 2021

@anetka9 Slychavam, že apolinar dobrý ale ze ma hodně plno...

vikinkav
9. únor 2021

@kate4597 kamaradku u Apolinare pred par lety zprdli, ze netrenovala dychani a neumi tlacit 🙂 ja rodila poprve v Podoli, bylo to OK, akorat mi pichli plodovku a dali oxytocin, podle me bez duvodu, rutinne. Jinak super soukromi u porodu, koupelna vlastni. Kdyby se neco delo tak se o nas urcite postaraji spickove. Sestinedeli byla teda hruza, ty baby jsou neskutecny... Podruhe jsem jela do Neratovic 👍 a potreti tam pujdu zas

aneta_v
9. únor 2021

@kate4597 2x Podoli, naposledy loni v listopadu a kdybych planovala treti dite, tak zase Podoli 😉 Posledni dobou se tam da i registrovat, navysili kapacitu, tak jsou volne terminy. Tu noc jsem tam rodila sama, mela jsem u sebe celou dobu (tech 10min 😁) PA a dve doktorky, vysel nadstandard, takze vsechno dle mych predstav. Prvni dcera lehky nedonosenec a pece na neonatologii top. Veskery personal v pohode (asi 2x jsem narazila na mene prijemne sestricky, ale nemuzu rict vyslovene neprijemne)

anetka9
9. únor 2021

@kate4597 Plno mají všechny pražský stejně:D 🙂 jinak taky nejvíc záleží na lidech, stačí jiná směna a ten den budou mít dvě rodičky úplně jiný názor..vše dělají lidi no

petrasipkova1
9. únor 2021

Apolinar, Nerodila bych tam ani za nic, vem si ze to jsou jen boxy, nemáš klid, soukromí, místo pro pohyb, fakt to nechápu. já rodila 2x v Podoli, 2015, 2018. Poprvé se u porodu motali doktoři, takže jsem musela trochu zabojovat, aby mi dali pokoj. Ale měla jsem skvělou PA. Podruhé jsem dloooho čekala s manželem před porodnicí a procházela se, pak jsembyla na porodnic pokoji jen 2 hodiny, celou dobu sama, jen na závěr přišla PA, taktéž suprova. poprvé mě rozhodilo sestinedeli jen proto, ze jsem nic nevěděla, podruhé už jsem věděla co mám s miminkem dělat a sestry si mě nevsimaly. Nutno říct ze porodní pokoje jsou uzasny, od příjmu nonstop s manželem, pořad ve sprše, na míči, porodní stolicce. KdYby te něco zajímalo klidně nápis.

jade85
9. únor 2021

V rámci Prahy a s tvými požadavky určitě Bulovka - můžeš si tam i vybrat a zaplatit svoji PA, která se pak o tebe stará v poradně a přijde k tvému porodu. Mají dva krásné nové porodní apartmány. Do Motola bych šla jen pokud by miminko mělo vážný zdravotní problém, potřebovalo po porodu operaci atd. Rozhodně bych nevolila Apolináře (hnus vybavením a často i přístupem). Podolí - záleží, jsou odtamtud dost rozporuplné zkušenosti. Poslední dobou si ženy celkem chválí i Vinohrady - mají nově zrekonstruované porodní pokoje. Já jsem první dítě rodila v Krči a zkušenost celkem fajn, ale porodní pokoje jsou hrozné (malé, špatně vybavené). Zas mají hezké šestinedělí s většinou pokojů jednolůžkových.

jade85
9. únor 2021

Za sebe, kdybych měla udělat žebříček pražských porodnic pro normální nizkorizikový porod tak 1. Bulovka, 2. Vinohrady, 3. Krč, 4. Podolí, 5. Motol, 6. Apolinář 🙂

terka555
9. únor 2021

Rodila jsem 2018 na Bulovce a porod super, a za dva mesice tam budu rodit zase🙏

elyey
9. únor 2021

Já byla spokojená na Vinohradech, ale neměla jsem žádné specifické požadavky, celkově jsem vlastně byla dost nenáročná a skoro všechno mi bylo jedno.

kate4597
autor
10. únor 2021

WOW, no teď jste mě zmátly. O Bulovce jsem nepřemýšlela, přišlo mi to vše staré. Vinohrady jsem slyšela taky chválu, ale i na Apolináře, na Podolá moc ne, že tam rodí hvězdy a na ostatní serou, Jinak, jak je to s tím přihlašováním, mohu do více porodnic najednou? Třeba do 2?

jaja01k
10. únor 2021

@kate4597 Já jsem rodila dvakrát v Motole, ale bylo to už 2014 a 2015, a byla jsem spokojená. Hlavně za druhý porod jsem jim vděčná, že mě nechali rodit přirozeně, jinde by se se mnou nebavili a rovnou bych šla na sekci. Kdybych měla vybírat dneska, tak asi Bulovku, tam mají nové porodní centrum.

jaja01k
10. únor 2021

@kate4597 Můžeš se registrovat jen do jedné.

jade85
10. únor 2021

@kate4597 do víc porodnic nelze. Respektive elektronicky asi můžeš, ale razítko v prukazce můžeš mít jen z jedné. Nicméně ani registrace ti 100% nezaručí, že tam budeš fakt rodit - může se stát, že přijedeš, budou mít stopstav a stejně tě pošlou jinam.
Na Bulovce vše staré mě docela pobavilo - porovnej si fotky z porodních sálů třeba s Apolinářem a budeš mít jasno.

neomenia
10. únor 2021

Záleží, co preferujes. Pokud prirozeny porod bez zasahu ( pokud je to tedy možné) tal v Praze nejspíš Bulovka ( centrum porodní asistence) nebo mimo Prahu. Jinak velké porodnice Motol, apolinar a Podolí - tam se postaraji i o velké komplikace a o velmi nedonosena mimina, která by se z jinych musela tam převážet treba. Ale tato péče je samozřejmě na úkor individuálního přístupu, maji hodně plno. Ja byla s druhým v Podolí, a pravda je, že na šestinedělí se mi moc nevenovali, ale ja o to ani nestála, spíš si oddychli, že se mnou nebudou mít práci. K holkam prvorodickam na pokoji ale behaly casto. Ale jejich rady typu kojte v zavinovačce... 🙄🙄🙄 Porod byl bohužel vyvolaný, tak nemohu úplně posoudit, ale sbazili se mi vyjít vstříc, to zase jo.

crejzy
10. únor 2021

Apolinar by měl mít v našem termínu rekonstrukci

pe_tu_ss_ka
10. únor 2021

Rodila jsem 2018 v Motole, moc příjemné porodní asistentky, a svůj pokoj se sprchou. Apolinare jsem nechtěla, protože tam partner nemohl být na první dobu. Měla jsem registraci v Podolí, ale kvůli malému jsem se musela přeregistrovat do Motola a byla jsem tedy příjemně překvapená. Ted zvažuji zda riskovat Podolí a nebo jít znova do Motola.

aneta_v
10. únor 2021

@kate4597 to bych teda určitě neřekla, že se starají jen o hvězdy. Jo, v době, kdy jsem tam ležela na nedonošeneckém s první dcerou, tak tam byla Lejla Abbasová se svými dvojčaty, ale rozhodně nemám pocit, že jí se věnovali víc než nám, obyčejným matkám. Prošla jsem si tam čtyřmi odděleními (rizikové, nedonošenecké, šestinedělí, porodní sál) a ani na jedno nemůžu říct nic špatného. A hvězda nejsem 😆 Při druhém porodu, kdy jsem ležela na šestinedělí, mě nechali s dcerou v jedné posteli a nikdo nebrblal, kojit jsem mohla, jak jsem chtěla, rady typu, že mám kojit v zavinovačce, jsem nedostávala. Z prvního porodu mám z Podolí kamarádku, už tam taky odrodila druhé dítě a taky v obou případech maximálně spokojená. Já bych ho až tak nezatracovala. Hlavně lékařská péče na top úrovni, a to je pro mě o fous důležitější než cákání v bazénku a aroma lampa při porodu. Spíš bych řekla, že je to o tom, jaké máš či nemáš komplikace a jak moc jsi náročná/hádavá (někomu prostě vadí všechno). Pokud bude při porodu vše v pohodě a nejsi hádavá, budeš spokojená všude... Jinak Bulovka je teď hodně chválená, spíš bych si rozmyslela tu cestu přes celou Prahu. Já bych třeba nedojela...

catellen
10. únor 2021

Rodila jsem dvakrát v Motole, poprvé císařem, šikovní doktoři, mám krásnou jizvu, jen jsem se hůř rozkojovala, a na šestinedělí byla trochu nepříjemná sestra, která mi moc nepomohla, to byl rok 2013, po třech letech jsem tam rodila znova, přirozeně, a to jsem měla štěstí na skvělou porodní asistentku, a šestinedělí bylo v pohodě, už tam nebyla ta nerudná sestra 🙂, a teď potřetí jsem zvažovala Bulovku protože to máme blíž, a slyšela jsem, že to tam docela po rekonstrukci stouplo, i personálně, ale nakonec jsem se znova rozhodla pro Motol. 🙂

zoyee
10. únor 2021

@kate4597 nikdo na mě nekricel, samostatný pokoj s koupelnou, rodila jsem vaginálne bez jakékoli medikace. Jenom jsem měla malý nastrih, malá měla trošku větší hlavičku. Manžel celou domu se mnou, kontrolovala mě jenom PA, nikdo do porodu nezasahoval. Lékařka přišla až úplně na konec, rodila jsem v danou chvíli sama, jinak bych to zvládla jenom s PA až do konce. Vážně jsem byla spokojená, tak doufám, že to letos bude stejně... Já bych třeba nešla k Apolinari, nelíbí se mi to prostředí a boxy oddělené jenom soupackama, Podolí poslání dobou mi přijde nic moc. Zvažovala bych asi tu Bulovku.

petrasipkova1
10. únor 2021

Jinak jestli můžu poradit, já třeba měla jako prioritu soukromí a pobyt s manželem od začátku, ve vypuzovací fázi je mi manžel k ničemu, chtěla jsem ho od začátku. To lze málokde, pořád je velice časté, že mají společnou místnost pro víc maminek, kam tatínkové nemůžou, takže případně pohlídat tohle.

petulkadodo
10. únor 2021

Já jsem rodila loni v Podolí a byla jsem maximálně spokojená. Vyzkoušela jsem si rizikové, porodní box, porodní sál, dětskou i dospělou JIP i šestinedělí a všude skvělý personál, super přístup a krásné prostředí. Porodní boxy jsou velké, s vlastní koupelnou, manžel mohl být od začátku se mnou. Šestinedělí je po rekonstrukci, měla jsem krásný velký dvoulůžkový pokoj s terasou a koupelnou. Žádné rady typu kojení v zavinovačce jsem nedostávala. Jako prvorodičce mi všechno ukázali a pak kdykoli radily a pomáhaly na požádání. Byla jsem tam celkem týden a připadala jsem si tam téměř jako v hotelu. Ani mi nebylo líto, že kvůli obsazenosti nevyšel nadstandard. Příště tam chci rodit určitě znovu 🙂

neomenia
10. únor 2021

@petulkadodo tak dvouluzak s vlastní socialkou uz zní v podstatě jak nadstandard. Ja byla v Podolí na trojce, nas balkon zamceny, socialka společná ma chodbě.ale co už, byla jsem šťastná po porodu za zdravé miminko, teplou postel a dobré jídlo ( me docela chutnalo) a poa dvou dnech jsem šla na reverz domů. Ale to jen z toho důvodu, že jsem se konečně chtěla vyspat, to na trojce s třemi maminkami a třemi miminky opravdu moc nešlo....Taky jsem chtěla samostatný, ale to asi každá druhá rodicka, rekla bych, že dostat ho je vyhra v loterii a nebo člověk musí být dostatečně vlivný nebo celebritka. Nebo nevím, každopádně neznám snad nikoho, kdo měl to štěstí... Ale ted po rekonstrukci už to bude asi dostupnější.

petulkadodo
10. únor 2021

@neomenia Já rodila po rekonstrukci a teď už všechny pokoje mají vlastní koupelnu a většina pokojů jsou dvoulůžáky. Rodila jsem v červenci a terasa byla otevřená 🙂 Jídlo mi taky chutnalo. Jestli se zlepšila dostupnost nadstandardu, to nevím. V červenci byla porodnice plná k prasknutí a nadstandardy beznadějně plné. Z některých jednolůžkových dělali nouzově dvoulůžkové, aby nemuseli odmítat rodičky.

ploutvicka59
10. únor 2021

2017 Bulovka a šla bych znova

aneta_v
10. únor 2021

@neomenia vsechny kamaradky v okoli, co rodily v Podoli, mely nadstandard, pokud ho chtely. Jen na bratrance manzelku nevysel, ale ta byla sama na standardnim dvojluzaku krome noci po porodu, tak se na nej pak uz ani neptala. Zadna z nich neni celebrita ani dost vlivna, vyhra v loterii v tolika pripadech... ale jo, verim, ze jsou dny, kdy rodi tolik zen, ze nadstandard proste nevyjde. Nebo ho nekdo nechce z financnich duvodu, na me treba vysel dvojluzak za 3 000 na noc, to taky kazda za nadstandard dat nechce

daasqua
10. únor 2021

Já rodila 2x v Krči a velká spokojenost (2018 a 2021). Uzavřený porodní pokoj (žádné plachty jako Apolinář), manžel u porodu (zadara), bonding 2 hodiny, dotepání, podpora kojení (možná až moc fanatická někdy pro někoho). Personál milý, povzbuzoval, nekritizoval, já neměla ani žádné zásahy, vše přirozené, chránili hráz. Šestinedělí super - pokoje po 1 nebo 2 lidech (těžký luxus, bez poplatků), vlastní sociální zařízení, někde televize a konvice na pokoji. Mně se líbilo hlavně to šestinedělí, potřebuji svůj klid, ne abych byla na pokoji s 5 lidmi a na záchod či do sprchy běhala dlouhou chodbou kamsi do fronty. Teď v lednu jsem to brala skoro jako hotel, vaří mi, mám svůj klid většinou (jako druhorodička či kvůli covidu chodili asi méně), venku výhled na muflony 🙂

patypresdevaty
10. únor 2021

Rodila jsem dvakrát v Krči (2016 a 2019) a byla jsem spokojená.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru