Taška do porodnice. Co s sebou a co je zbytečné?
Ahoj holky,
Začínám si připravovat tašku do porodnice. Rodit hodlám v Podolí a píšou zde, že si mám vzít s sebou porodní vložky i plenky pro miminko. Toto porodnice během pobytu nezajišťuje?
Jaké další věci pro sebe i pro miminko bych měla mít s sebou a co všechno v porodnicích mají?
Za mě určitě oblečení pro mimčo - malá mi zvracela po každém kojení, takže jejich zásoby oblečení se značně tenčily, neustále 😂 Taky vlastní plínky a vlhčené ubrousky 🙂 A to je asi tak vše, co se mi fakt hodilo pro dítě.
No a pro sebe - dostatek porodních vložek (někde dají jedno balení a utrum), dostatek síťovaných kalhotek, tílka nebo trička na kojení (ani za běžného života neoblíkám spací košile), vložky do podprsenky, víc ručníků a osušek a hygienické potřeby, zbytek je fakt zbytečnost a člověk se bez toho těch pár dní obejde 🙂
Rodila jsem v Pardubicích
Pokud budeš opravdu sama bez návštěv, děj si do tašky na pokoj pití(ten jejich čaj mi šel i usima) a nějaké dobroty.(dlouhé noci,ztráta energie, krve..)

@chrystyanna jo to vím, že to je výjimka, akorát já tam budu mít přítele a ne otce dítěte, ale je to osoba se kterou žiji ve společné domácnosti, takže by to mělo být stejné ne? 🙂