icon

Taška do porodnice. Co s sebou a co je zbytečné?

anet_98
20. zář 2020

Ahoj holky,
Začínám si připravovat tašku do porodnice. Rodit hodlám v Podolí a píšou zde, že si mám vzít s sebou porodní vložky i plenky pro miminko. Toto porodnice během pobytu nezajišťuje?
Jaké další věci pro sebe i pro miminko bych měla mít s sebou a co všechno v porodnicích mají?

Strana
z2
anet_98
autor
21. zář 2020

@chrystyanna jo to vím, že to je výjimka, akorát já tam budu mít přítele a ne otce dítěte, ale je to osoba se kterou žiji ve společné domácnosti, takže by to mělo být stejné ne? 🙂

katkatomaskova
21. zář 2020

Za mě určitě oblečení pro mimčo - malá mi zvracela po každém kojení, takže jejich zásoby oblečení se značně tenčily, neustále 😂 Taky vlastní plínky a vlhčené ubrousky 🙂 A to je asi tak vše, co se mi fakt hodilo pro dítě.
No a pro sebe - dostatek porodních vložek (někde dají jedno balení a utrum), dostatek síťovaných kalhotek, tílka nebo trička na kojení (ani za běžného života neoblíkám spací košile), vložky do podprsenky, víc ručníků a osušek a hygienické potřeby, zbytek je fakt zbytečnost a člověk se bez toho těch pár dní obejde 🙂
Rodila jsem v Pardubicích

ivis_b
21. zář 2020

@anet_98 to není stejné, pokud to není otec dítěte, tak nemá k dítěti žádný právní vztah, takže není důvod pro to, aby za ním mohl...

chrystyanna
21. zář 2020

Pokud budeš opravdu sama bez návštěv, děj si do tašky na pokoj pití(ten jejich čaj mi šel i usima) a nějaké dobroty.(dlouhé noci,ztráta energie, krve..)

anet_98
autor
21. zář 2020

@ivis_b v tom případě nevím, proč takhle lžou 😔 snad mi alespoň vrátí poplatek za přítomnost osoby u porodu

ivis_b
21. zář 2020

@anet_98 ale ja mela na mysli “navstevu” na oddeleni za situace, kdy jsou navstevy obecne zakazany. Pritomnost nejake osoby u porodu je neco jineho😉

nikola_kopecka
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2