Využily jste služeb soukromé porodní asistentky?

zuzi.111
31. říj 2013

Ahoj holky. Něco jsem o tom slyšela, ale zde jsem toho zatím k tomuto tématu moc nenašla. Napadlo mě, že nemusí být špatné využít služeb soukromé porodní asistentky, která vás na porod připraví, může udělat porodní plán, jde s vámi do porodnice a pak poradí i v šestinedělí. Máte s tímto nějaké zkušenosti? A jak jsou tyto služby finančně náročné? Já jsem jinak z Brna a ráda bych rodila ve Vyškově. Díky za každou reakci.

romcovaklarka
31. říj 2013

@zuzi.111 Já jsem to při druhém porodu využila. Byla od Prahy, takže konkrétní PA asi neporadím, ale byla jsem moc spokojená. Cenově náročné to bylo ovšem dost. Poradna v těhu za 800 a doprovod k porodu i s cestovným 11.000 😝 ale nelituju toho, u prvního dítěte jsem vyhodila peníze za jiné zbytečnosti (podle mě - jak to zpětně hodnostím), jako nadstandard v porodnici nebo třeba pak kurz vaničkování a pak i plavání... takže tohle považuju za lépe vynaložené peníze, měla jsem to trubka udělat už poprvé.

katyxq
31. říj 2013

@zuzi.111 s Vyškovem má smlouvu Laďka Ryšavá (Mamicentrum), k porodu pak nechodí vůbec jejich PA ale jen ona, její předporodní kurz můžu jen doporučit 🙂. Vyškovská porodnice taky dobrý, i když pár much se našlo, přemýšlela jsem o soukromé PA k porodu, nakonec si ji nevzala a myslím si, že to byla chyba.

veruska007
1. lis 2013

@zuzi.111 Jsem z Brna, rodila jsem dvakrát ve Vyškově - oproti Brnu zázrak! Rozhodně doporučuju. Nicméně jsem měla jejich PA, platit vlastní se mi nechtělo - je to dost peněz. Nicméně kamarádka měla ve Vyškově vlastní PA - seznam možných PA, se kterými mají smlouvu, jí dali přímo ve Vyškově. Jinak jsem slyšela také o paní Ryšavé. Každopádně já si ve Vyškově zaplatila po porodu nadstandard (jedna noc na klasickém pokoji mi stačila 🙄 ), takže jsem nechtěla ještě investovat do porodní asistentky. Stačil mi manžel 😉

ma_ia
2. lis 2013

Já chodila k soukromé PA do poradny v posledním měsíci těhu, když mě už vykopla (jo, jinak to říct bohužel nejde) moje gynekoložka a zároveň jsem nemohla chodit do porodnice. Takže jsem byla u PA. Sice jsem si každou návštěvu platila, ale vůbec toho nelituju, bylo to moc příjemné. Ale jinak se mi to zdá celkem zbytečný - porodní plán napíšete v pohodě sama, porod stejně vést nemůže, jen jako doprovod, dula, např., v šestinedělí je fajn kontaktovat spíš třeba laktační poradkyni kvůli kojení...Nevím, osobně mi to přijde zbytečné, ale zas dovedu pochopit, že pro někoho je důležité mít "toho svého" jednoho člověk, který s vámi projde všechno.Já osobně bych spíš volila dulu.

zuzi.111
autor
3. lis 2013

Díky moc za reakce, holky. Asi to vidím na variantu jako @veruska007. Zeptám se na víc informací přímo ve Vyškově a uvidíme, co mě zaujme nejvíc. S nadstandardem počítám.

willow4
3. lis 2013

Ahojky, u prvního porodu jsem měla manžela, aby si to užil (bylo to v té době moderní) a u druhého dítka jsem si to chtěla užít já a dulu jsem si vzala. Byla jsem naprosto spokojená. Šla tam místo manžela jako "kamarádka", ale věděla, co mám mít sebou, kde mi zajistit pití, když jsem byla nejistá tak za mě zařizovala konzultace s personálem, vzala mi tašku a říkala mi, co a jak... V pro mě cizím prostředí bylo fajn mít k ruce někoho, kdo "to tam zná" ... Manžel byl nervozní a nepoužitelný 🙂 Je to ale o lidech...

zvirka
3. lis 2013

@zuzi.111 Určitě doporučuji asistentku i nadstandard. já neměla ani jedno a dost toho lituju. Měla jsem porod dlouhý 29 hodin, takže se střídali asistentky i lékaři, bylo to dost nepříjemné, psychicky jsem to nezvládala. Holt když se vám každé dvě hodiny "hrabe až někde" jiný člověk, je to hrozné.Pak nadstandard jsem si nebrala kvůli penězům a škoda přeškoda, na společném pokoji jsem nemohla spát, navíc mamince na vedlejší posteli pořád chodily hlučné návštěvy, nedaLO SE ANI V KLIDU NAKOJIT. A ještě jsme tam zůstávali déle kvůli novorozenecké žloutence. Dnes bych těch peněz už nelitovala a zaplatila radši nadstandard a koupila třeba oblečky z bazaru.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru