Vyžádaný císař v Thomayerově nemocnici v Krči

kativka
16. srp 2017

Nevíte prosím někdo, zda se dá v Krči tzv. zaplatit porod císařským řezem? Jedno dítko jsem rodila normálně, teď bych ráda císaře. Autoimunitní onemocnění, které sice jako takové není indikací k porodu, ale může být. Můj lékař-odborník je však zastáncem klasických porodů, tak mi ho nenapíše. A oni potřebují doporučení právě od něj. Víte o lékaři, který s tím nemá problém? Nechci nikoho uplácet, ale ano, zaplatím si za to, i když moje choroba by jako indikace mohla stačit, pokud by však chtěli. :(

maminkazdenicka
16. srp 2017

@kativka a jít do jiné porodnice? tam by třeba jeho doporučení nemuselin chtít...

kativka
autor
16. srp 2017

@maminkazdenicka Mám týden, abych si vybrala porodnici k registraci, Krč mám nejblíž... netuším, zda to jde jinde...ale mám pocit, že každá porodnice potřebuje od odborníka potvrzení, že je císař nutný

keksikova1
16. srp 2017

Co ja vím, tak sekce,jakkoliv indikovana os.gynekologem musí byť znovu před porodem schválena a indikovana v konkrétní porodnici. Takže ať ti ted slíbi cokoliv (což pochybuju), stejne se to bude znovu rozhodovat na konci tehotenstvi. Sekce je velka operace a nikdo ji nebude dělat jen tak,ze někdo druhy řekl..Pokud bys měla indikaci od imunologa, určitě je to pak o něčem jiným. .

dante_alighieri
16. srp 2017

Nedávno jsem viděla rozhovor s porodníkem z Podolí, kde se císař na přání neoficiálně provádí:

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/porodnik-z-...

maminkazdenicka
16. srp 2017

@kativka já jsem byla v porodnici Rakovník a sešla jsem se s primářem a žádné doporučení od mé oš. gynekoložky nechtěl

karlajasmine
16. srp 2017

Slysela jsem, ze je mozne si cisare tzv. ''zaplatit'' v Podoli. Ja bych teda do cisare dobrovolne nesla ani za nic, ale to je vec nazoru no.

kamila297
16. srp 2017

Jestli můžu radit, nenechte si zbytečně řezat břicho. Může s tím být do budoucna spousta problémů - srůsty, kýla,... Hlavně rekonvalescence trvá docela dlouho a budete muset v noci vstávat k dítěti, nosit ho atd. Ještě to promyslete.

pandora197
16. srp 2017

Já mám taky autoimunitní onemocnění,přesněji crohna a měla jsem akutního císaře,ne teda kvůli nemoci a hrozně mě to mrzí,že jsem nemohla normálně.Dobrovolně bych ho nevolila nikdy.Ale nemám srovnání s normálním porodem,tak nemůžu samozřejmě posoudit objektivně...Každopádně bych se určitě zkusila sejít přímo s primářem a narovinu se domluvit,vím ze svého okolí,že se takto i dá,ale nemluvím o Krči...

liska01
16. srp 2017

Ahoj, rodila jsem normálně, ale dcera šla ručičkou napřed a vůbec to bylo trochu na prd a byla jsem přesvědčená, že už si nikdy nikdy nesednu, ale teď jsem byla v nemocnici na operaci a ležela jsme na JIPce vedle ženských po císaři a bylo mi jich upřímně líto. Ploužily se jak zombie, miminko jim přivezli tak max 3x za den na 5 minut, protože se nevešly na poporodní a ani třetí den se jim děti vůbec nedokázali přisát k prsu. A za pár dnů budou doma a budou lítat okolo mimča s rozpáraným břichem. Já byla jen na laparoskopii a ještě teď po týdnu to není žádná hitparáda. Ale kamarádka při prvním porodu málem umřela kvůli úzké pánvi, kdy se miminko seklo a za žádnou cenu nešlo ven dostat. I tak jí doktoři chtěli nechat rodit podruhé normálně, domluvila se na císaři v Podolí.

guinea
18. srp 2017

Holky nestrašte kvůli císaři. Myslím, že je to hrozně individuální a záleží také na osobním nastavení. Já nakonec rodila císařm kvůli nepostupujícímu porodu, a za mě to teda byla ve srovnání s tím, co tomu předcházelo, naprostá pohoda. Prvních 12 hodin se o miminko staral manžel (byli se mnou oba na nadstandardu), pak už jsem se o malého starala já sama bez jakékoli pomoci. Ano, první den nebo dva to při vstávání z postele bolelo, ale já jsem se psychicky nastavila tak, že mi nic není, a zotavila jsem se opravdu hodně rychle. Pustili mě i o den dřív, doma jsem pak péči o malého zvládala naprosto v pohodě (až na to nevyspání, ale to už je jiný příběh 🙂), a po dvou týdnech už o jizvě prakticky nevím.

guinea
18. srp 2017

Ještě dodám, ano, pokud někdo může rodit přirozeně, tak je to určitě lepší, ale za mě tedy císař taková tragédie rozhodně není.

tera87
19. srp 2017

Mám UC, za sebou dva porody. K císaři nebyl důvod a jsem za to ráda. A to jsem u druhého těhotenství měla hodně velký relaps. Přijde mi to zbytečný jen tak si žádat o císaře. Ale každého věc. Samozřejmě pokud je to akutní cs tak to je věc jiná.
To že pro někoho nebyl císař tragédie neznamená že by to budete prožívat taky tak. Zotavení je určitě delší. A spousta kamarádek co to podstoupili by do toho jen tak bezdůvodně nešli.
Mě čeká třetí porod a doufám že opět klasický.

belleelle
19. srp 2017

Cisar se proste da neofiko domluvit vsude. Oficialne na prani nelze, ze... ale celebrity rodi cisarem, gynekolozky rodi sekci (protoze kdyz to vidi prirozene, nechteji riskovat). Myslim, ze by to nemel byt problem. Dokonce tu na mk jsou holky, co si obehaly i psychiatra, aby jim nekdo napsal tokofobii a mohly rodit sekci.

belleelle
19. srp 2017

Jinak dneska je autoimunitnich chorob velke mnozstvi, mam take a rodila jsem dvakrat prirozene. Nikoho to nezajimalo. Podruhe dokonce 2 choroby, takze nelze rict.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru