icon

Zemřela na porodním sále - jedná se o omyl, přečtěte si vyjádření nemocnice v úvodu

bilateniska
17. dub 2016

Modrý koník: Po dohodě s nemocnicí zveřejňujeme její vyjádření k této diskuzi.

"Vážená společnosti „Modrý koník“,
Vaší činnosti včetně diskusního portálu si určitě vážíme a přispívá k výměně informací budoucích rodiček. To je určitě dobrá věc, ale nesmí dojít ke zmatení informací. Takové zmatení jsme však jako Fakultní nemocnice Brno zjistili v příspěvku (viz níže) a celé diskusi pod ním. Příspěvek se týkal „nějakého“ odvezení prý snad mrtvé osoby.

V této souvislosti Vám musím sdělit, že šlo o převoz jednoho přístroje mezi našimi porodnicemi Bohunice a Obilní trh, který se mohl dotyčné diskutující zdát jako mrtvá osoba. Jde o zkreslení informace, protože šlo, jak výše uvádím, o převoz jednoho přístroje. Nikdo nezemřel.

S pozdravem
Mgr. Pavel Žára M.A.
Centrum komunikace, tiskový mluvčí
Fakultní nemocnice Brno"

Původní příspěvek uživatelky bilateniska:

Ahoj,
jsem tu nová, ačkoliv už delší dobu pročítám zdejší názory a rady. Včera jsem zažila něco, s čím se ale nějak nemůžu srovnat a rozhodla jsem se registrovat a sdílet svůj zážitek s ostatními, abych si třeba přečetla nějaké pohledy, které mi pomohou si to v hlavě urovnat. Byla jsem včera v porodnici, probíhaly tu předporodní kurzy. Bylo nás tu hodně, aspoň 10 těhulek určitě. K sálům šla nějaké volaná lékařka z chirurgie, nějaký čas nikdo nevycházel, ani nešly další pacientky. Pak, zrovna když jsme stály před porodními sály, najednou odtud odvážely zakryté tělo :/ Přeběhl mi mráz po zádech, bylo to fakt hrozné setkání s realitou, aspoň pro mě v tomto rozpoložení děsný zážitek, to samozřejmě nemluvím o hrůze, kterou musela prožít ona a kterou prožívá její rodina. Všichni mlčeli, lékaři se chovali jako by nic. Nikdo to nekomentoval. Neznám pochopitelně žádné podrobnosti, ale myslela jsem si, že dneska se u běžných porodů neumírá, nebo aspoň ne takto. Že se to výjimečně stává na operačních sálech při císařském řezu, kde jsou komplikace, že takové ženy končí na JIP a nemusí to zvládnout (krvácení apod.) to jsem vše nějak v hlouby duše tušila, ale jak to, že na běžném porodním boxu, tedy asi u porodu bez předpokládané komplikace, proč ji nenapojili na nějaké přístroje na ARU nebo na JIP, nějak se s tím neumím poprat, jak se může něco takového stát na místě, kde mají životy začínat, jiný skončil. Je to opravdu smutné a na běžném porodním boxu mě to prostě šokovalo víc, než na jiných odděleních, kde to člověk v nějakém podvědomí nosí, že tam někdo někdy umře. Popravdě se teď porodu najednou mnohem víc bojím a nevím co s tím dělat.

Strana
z7
loafeer
18. dub 2016

@terezapetrova taky jsem to nemyslela nijak zle ani ironicky ten svůj příspěvek...

moulinkaa
18. dub 2016

Pěkný den všem,

nemocnice se nám k tomuto tématu vyjádřila, přečtěte si prosím její vyjádření v úvodním příspěvku.

Vlaďka
Modrý koník tým

smallinka
18. dub 2016

Tak dobře, že se nemocnice vyjádřila. Koneckonců z toho co psala zakladatelka mi bylo spíš jasné, že jde o omyl 🙂

chris_n
18. dub 2016

@loafeer dekuji tobe za zjistení info 🙂 ta oficialni zprava od nemocnice je taková nijaka 🙂

bilateniska
autor
18. dub 2016

Tak ne figurína, ale přístroj. Já nevím, my co jsme to viděly, jsme viděly tělo člověka, ne žádný přístroj. Také nechápu proč by se přístroj vozil na lůžku a přikrytý. Je to celé zvláštní, vysvětlení s Andulou mi znělo lépe, pokud ji tedy nemyslí tím přístrojem. Až to skoro vypadá, jakoby to někdo chtěl obkecat, nicméně zpětně je argument, že by mrtvou nevezli snad hlavními dveřmi logický, ale je to celé podivné, aspoň pro mě. Já tedy nechci nemocnici způsobovat žadnou negativní reklamu, až mě mrzí, že jsem to zveřejnila, ale na druhou stranu vím, co jsme viděly a jak jsme všechny zíraly a asi je to potřeba příště domyslet, než pak psát na fórum historky o přístroji ve tvaru lidského těla jedoucího na lůžku, zvláštní.

nonnni
18. dub 2016

@bilateniska Andula JE pristroj. Ma v sobe elektronicka zarizeni. Potreba z toho udelat bulvarni sousto je opravdu silna, ale tady nastesti opravdu nikdo neumrel. Cos videla byla velice draha replika lidskeho tela, na kterem se medici uci, aby se nemuseli delat pokusni kralici z lidi.

Mmch, tady si shledni video, jak takova "Andula" vlastne vypada...mas k tomu i slusne vysvetleni.

http://healthysimulation.com/5292/fidelis-mater...

Chapu, ze si prijdes podvedena, ze to skoncilo takhle nudne, ale musis se smirit s tim, ze proste jsi nevidela mrtvolu, ale kus pastu s draty.

mika251
18. dub 2016

@bilateniska ja nechápem, čo je na vysvetlení nemocnice zase špatne. Andula je prístroj v tvare ľudského tela, nie je to žiadna historka, ale fakt. Občas by to možno fakt chcelo trošku premýšľať, než domýšľať.

nonnni
18. dub 2016

@bilateniska nebo se podivej tady...nevim, zda bys vic ocenila, kdyby ji vezli naostro mezi vami...

https://www.youtube.com/watch?v=Kf-h_2G2RMk
chris_n
18. dub 2016

@nonnni huhu, ta je husta...

chris_n
18. dub 2016

@mika251 poté, co tu prislo vysvetlení od jedné z clenek MK, tak mi prijde to vyjadrení nemocnice takové nemastné neslané no.... navíc pokud ví, ze tam videli lidi obrys tela... mohli říct, jednalo se o přístroj na simulaci porodu,...neco neco... proste priblízit, ze se jednalo o atrapu tela.

nonnni
18. dub 2016

@chris_n Me to vyjadeni prijde adekvatni absurdnosti cele teto diskuse... ono by to mozna spis chtelo i vyjadreni tech ostatnich "vydesenych" cekatelek.

mika251
18. dub 2016

@chris_n uspokojiť človeka je fakt ťažké ako vidím 🙂 Najprv sťažnosti, keď sa k tomu nikto nevyjadrí, a keď sa konečne niekto kompetentný vyjadrí, tak je vo vyjadrení málo podrobností.
Ja myslím, že podstatná informácia - a síce, že nikto nezomrel- tu zaznela. To, či bola pod plachtou anča, andula, prístroj, alebo figurína, je v podstate jedno.

odula
18. dub 2016

@mika251
@chris_n
Třeba šlo o experiment v ramci mezinárodního projektu nejvyššího utajení ve spolupráci s americkou armádou a CIA, která vyvíjí generaci self sustained humanoidnich robotů... 😲 (😀) (hele kdyžkdyž uz dezinformace a mateni, tak už, ne? 😉 )

chris_n
18. dub 2016

@mika251 hele me je to v podstate uplne šumák... ale asi by mi to takhle stačilo, kdybych si predtim uz neprecetla teda info od zamestnanců, které by me asi upokojilo víc. Ja se proste do té tazatelky dokazu vcítit, ze ji to asi dost sebralo. a číst jen přístroj, kdyz pod plachtou videla obrys tela, chapu ze je matoucí

mika251
18. dub 2016

@chris_n mne je to tiež jedno, ale na druhej strane vidím snahu zadávateľky to neustále rozpitvávať a viac menej bulvarizovať celú situáciu. Chápem, že ju to vydesilo, ale z niekoľkých zdrojov, vrátane toho oficiálneho zaznelo, že to nebolo mŕtve telo, ale atrapa a stejne túto informáciu spochybňuje a rieši, či nechce niekto niečo tutlať.
Mimochodom, pokiaľ by v nejakej porodnici, navyše veľkej fakultnej, zomrela nejaká rodička priamo na sále, tak som 100%tne presvedčená, že by to dnes už bolo v Blesku a Nova by z toho už včera večer urobila dojímavú reportáž so srdcervúcou hudbou v pozadí. Po týchto tragédiách idú novinári ako slepice po flusu.

ilonne
18. dub 2016

@bilateniska Me také přijde vysvětlení od nemocnice adekvátní situaci - stručné, jasné a výstižné. Jak známo dlouhé romány stejně nikdo nečte a ještě z nich vytváří spekulace 🙂.

chris_n
18. dub 2016

@mika251 to mas pravu

jamia
18. dub 2016

Když pominu, jak je bizarní zakládat diskuzi o tom, že někde v nemocnici vezli tělo, tak souhlasím s Chris_n, že panu tiskovému mluvčímu by ruka neupadla, kdyby místo "přístroj" do vyjádření napsal "atrapu rodičky pro výuku mediků". Nebýt infa od loafeer, způsobilo by vyjádření nemocnice ještě větší zmatení. No ale tak hlavně že jsou všichni živí 😝

chris_n
18. dub 2016

@jamia přesně tak to myslím

makronka222
18. dub 2016

Jezis kdyz jste primo na jip, aru nekdo vam zemre, tak jedete vytahem rovnou do marnice a vubec neprochazite kolem zivejch lidi na chodbach. Kor kdyz jde o porodnici. U lozek v nemocnici, kde jsou vylozene starsi pacienti a stane se, tak to chodi taky uplne jinak. My vozili pc taky na kreslech a postelich, kdo se s tim ma tahat kdyz jich musis prevezt 20 a nesmis to rozbit a zadny spesl vozitka na prevoz pc fakt nejsou a hlavne se penize daj vyuzit jinde nez na kraviny.

babanci
18. dub 2016

Přitom by stačilo,když jeli kolem vyděšených lidí říct. Nic se nebojte,nikdo neumřel,je to jen andula. Jedna věta a pusa by jim neupadla,že?

chris_n
18. dub 2016

@makronka222 co je PC?

babanci
18. dub 2016

@cchris_n Asi pacient. Pro milé zdravotníky pacoš.

chris_n
18. dub 2016

@babanci to prave asi ne, kdyz píše že je drahej a nesmíš to rozbít

modejkun
18. dub 2016

@chris_n dle meho skromneho nazoru to asi bude personal computer, no ne? :D

babanci
18. dub 2016

@chris_n Aha,tak jsem nepochopila.😕Já zdravotníky špatně chápu obecně a tak se jim už léta vyhýbám. ☺

zmrz_lina
18. dub 2016

No vzhledem k tomu, že se živím tím stejným jako autor příspěvku za nemocnici, tak opravdu by to šlo napsat mnohem lépe a pro vyděšeného laika i srozumitelněji, než použít "přístroj". Přitom stačilo opravdu přiblížit, že se jednalo o přístroj ve tvaru lidského těla sloužící k nácviku oživování (např.) a bylo by to jasný všem 🙂

babanci
18. dub 2016

@zmrz_lina Jsi tiskovka?Já taky.☺

bilateniska
autor
18. dub 2016

@nonnni Tohle je teda velice trapné a ubohé a měla byste se stydět, že takhle osočujete člověka, když o mě nic nevíte. Mě to bylo vellice líto a zasáhlo mě, že zemřel někdo mladý a ještě při takové události jako je porod, myslely jsme si to všechny, nejen já a rozhodně mi nešlo o žádný bulvár a jsem moc ráda, pokud to byla figurína, opravdu mi spadl kámen ze srdce, jen ten přístroj vypadal jako člověk pod plachtou a to není moje chyba, že jsem to tak vyhodnotila, víte, já nejsem zdravotník z daného oddělení, nikdo z nás, které to vyděsilo, jsme o žádném přístroji nic netušily a napsat že jsem zklamaná, že níkdo neumřel, to jste tedy opravdu hloupá osoba, že se takto vyjadřujete!

zmrz_lina
18. dub 2016

@babanci jj 🙂

Strana
z7